(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
To jaką częstotliwość by musiało mieć "15" skoro ona będzie w większej części dublowało metro?ZW pisze:Tramwaje linii 6 mają kursować z Bielan przez ul. Słowackiego, Mickiewicza do nowego wiaduktu, dalej Międzyparkową do mostu Gdańskiego, a potem Jagiellońską i Targową do pętli Czynszowa.
– Ten tramwaj będzie w dużej części dublował pierwszą linię metra. Dlatego częstotliwość kursowania będzie niewielka –usłyszeliśmy wczoraj w ZTM.
"6" styka się ze stacjami: Słodowiec (trochę naciągane), Marymont, Plac Wilsona, Dworzec Gdański
"15": Plac Wilsona, Dworzec Gdański, Ratusz Arsenał, Świętokrzyska, Centrum, Politechnika
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
AFAIK dlatego, że drugie pół przepięto do ZP Plac Wilsona (pozostała połówka właściwie też by się załapała na upartego).MichalJ pisze:Dlaczego właściwie tego przystanku na Słowackiego jest pół?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Sama kwestia konieczności obsługi Słowackiego tramwajem jest w chwili obecnej mocno dyskusyjna.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Przystanek w stronę Bielan jest chyba jednak bardziej w stronę tychże przesunięty, a dodatkowo ma dubla po drugiej stronie placu Wilsona. Więc chyba jednak jednokierunkowa Komedia w stronę miasta ma większe uzasadnienie.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
IMHO przed metrem były dwie pary: plac Wilsona na wlotach i Teatr Komedia; jeden przystanek z tego drugiego zespołu został dokooptowany do pl. Wilsona gdy się okazało, że wypada na wyjściu z głowicy północnej; nie wydaje mi się - choć głowy nie dam sobie uciąć - by był on przy okazji przebudowy istotnie przesuwany.
-
Stary Pingwin
-
Stary Pingwin
Wydać NASZE pieniądze, bo ktoś mający przełożenie na Ratusz życzy sobie trama pod domem. W innych częściach miasta nie możemy dopiąć brygad, a tworzymy doskonały przykład dubla nad metrem. Myślałem, że czasy prywaty minęły wraz ze słusznie minionym okresem, ale się zawiodłem. Demokracja nie polega na tym, że jeden chce trama pod domem(Słowackiego), drugi nie chce(Tarchomin), a trzeci go spowalnia(Wiadukt m. Poniatowskiego, Filtrowa).
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.