Tabor Kolei Mazowieckich
Moderator: JacekM
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Masz bardzo krótką pamięć, jeśli Ci się wydaje, że zeszłej zimy 40-letnie EN57 radziły sobie dobrze.biedronp pisze: Mam tylko nadzieję, że te wynalazki z Pesy polegną wraz z pierwszymi przymrozkami i będą stały w krzakach do wiosny. A na linię wrócą 40-to letnie EN57.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Tak tylko przypomnę, że o ile KM to jeszcze mają czym jeździć poza ELFami, to SKMW już oddało, co miało pożyczone.biedronp pisze:Mam tylko nadzieję, że te wynalazki z Pesy polegną wraz z pierwszymi przymrozkami i będą stały w krzakach do wiosny. A na linię wrócą 40-to letnie EN57
No tak, ale Elfy SKM jakoś sobie radzą. Jeszcze mnie nie zawiodły jak ja nimi podróżowałem. A to co sie dzieje na KM9 to jakaś paranoja, aby dzień w dzień były takie problemy...przewoz pisze:Tak tylko przypomnę, że o ile KM to jeszcze mają czym jeździć poza ELFami, to SKMW już oddało, co miało pożyczone.biedronp pisze:Mam tylko nadzieję, że te wynalazki z Pesy polegną wraz z pierwszymi przymrozkami i będą stały w krzakach do wiosny. A na linię wrócą 40-to letnie EN57
-
metron
biedronp pisze:Nie niestety, też to odczuwam. Mam tylko nadzieję, że te wynalazki z Pesy polegną wraz z pierwszymi przymrozkami i będą stały w krzakach do wiosny. A na linię wrócą 40-to letnie EN57. Bo nie wyobrażam sobie obsługi przez KM i SKM linii KM9 wyłącznie przy pomocy tego złomu, jeśli nie opanują problemów "wieku dziecięcego". Cholera - tabor można testować na pasażerach, ale w małych ilościach - jeden kurs Elfa dziennie na danej trasie. Nie więcejlukasek1 pisze:COś sie dzieje z ELF-ami. Dziś rano KM 51310 Dziadłowo-GM na jednym EN76-010, ludzie od Nasielska już stali i ostatecznie w relacji skóconej do Zachodniej. Działały w nim juz wystwietlacze w środku i na zewnątrz;) A popołudniu KM 621, pierw opózniony 20 min a w koncu jednak odwołany. Brak nawet taboru rezerwowego. Dostarczono już podobno 6 sztuk z Pesy.Reszta niech zasuwa kółka pod Żmigrodem.
Jeżeli standardem w podróży ma być przejazd 40 letnim wyjącym wężykującym hałaśliwym złomem to dziękuję
Bardzo często jeżdżę ELF-em na S9 i jakoś tych drastycznych opóźnień nie zaobserwowałem
Mam za to okazję wreszcie przejechać się w ciszy i spokoju
To tak z innej beczki. Dziś na pociągu do Siedlec (20:06 ze Śródmieścia) standardowo na 2xER75 po odjeździe ze Wschodniego kierownik przez głośniki ogłosił, że "w drugim pojeździe awarii uległa toaleta i podróżni chcący skorzystać z toalety proszeni są o przechodzenie na przystankach do pierwszego pojazdu". O taki miły gest ze strony kierownika i system nagłośnieniowy świetnie działa (nie trzeszczy, głośny).
System nagłośnienia we Flirtach działa dobrze od zawsze. W końcu przez te same głośniki nadawane są informacje o następnym przystanku. Podobnie w piętrusach. Co innego nasze wynalazki, których nie idzie doprowadzić do porządku, co trochę mnie wkurza. Po co zamawiać coś, co nie do końca dobrze działa? Informacja o dacie, godzinie i imieninach w pociągu jest na prawdę mało istotna.
http://kolejeslaskie.com/ogloszenia,1.htmlŁukasz pisze:MHM przetarg na 5 EN57 zrobili?
http://kolejeslaskie.com/aktualnosc,35, ... -ezt..html
http://www.newag.pl/aktualnosci/485