Objazdy tramwajowe 2011
Moderator: Wiliam
IR nie dał zgody na skręt na Nowowiejskiej. Sprawa wyszła w piątek o 14:30, więc tylko takim rozwiązaniem się można było ratować. Większość kursów poszła na Mokotów, poranne wyjazdy, które na Naruciaku miały zaplanowane 5 minut postoju, miały zawracać już na Kieleckiej na żywioł z 33.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
michael112
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dopuszczone relacje skrętne tramwajów są obecnie umieszczane w zatwierdzanych przez IR projektach organizacji ruchu.MichalJ pisze:Dla mnie jest niepojęte, że w ogóle potrzeba jakiejś specjalnej zgody na takie coś.
Owszem, istnieje pojęcie relacji możliwej a wyłączonej - jej wykorzystanie wymaga zmiany projektu organizacji ruchu, wprowadzenia projektu czasowej organizacji, lub przejścia skrzyżowania w tryb ręcznego sterowania przez osobę upoważnioną.
Takie przyjęto zasady w Warszawie, podobno w oparciu o obowiązujące przepisy i tak jest.
Pracownik nadzoru ruchu jest ponoć upoważniony do sterowania ręcznego ruchemObjazdy awaryjne też się zatwierdza u tej instancji?
[ Dodano: |16 Paź 2011|, 2011 09:41 ]
A czterdzieści lat temu były skręty przy Centralnym. I co z tego?michael112 pisze:A przecież kilka lat temu z opisywanego skrętu regularnie korzystała 29...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Chyba ktoś o tym jednak sobie przypomniał, skoro zapytał? Bo gdyby ktoś zapomniał, to w poniedziałek przyszedłby wyjec od IR po całym weekendzie jeżdżenia.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.