Bilety i bramki w metrze
Moderator: JacekM
- Bastian
- Sułtan Maroka
Wszyscy, ale to literalnie wszyscy by je najchętniej zlikwidowali
A już to jest najlepsze:
A już to jest najlepsze:
Przymuszają ludzi do odbijania kart w metrze, a potem prowadzą statystyki i mają wydruki z nazwiskiem i adresem gdzie o danej godzinie bywasz i gdzie jeździsz. Ochrona danych osobowych zakazała tego procederu, więc trzymaja te wydruki niejawnie. Nigdy nie odbijam karty w metrze, albo przechodzę pod bramką, albo idę otwartą, albo zjeżdżam windą. Kartę odbijam raz na miesiąc. Wystarczy.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Tak, szkoda że ten ktoś nie dodał, że ma telefon na niezarejestrowaną kartę (no bo przecież można go zlokalizować), co dwa miesiące zmienia bank, w którym ma kartę płatniczą, a do bankomatu jeździ taksówką, żeby nikt się nie zorientował gdzie najczęściej wyjmuje kasę.Bastian pisze:Wszyscy, ale to literalnie wszyscy by je najchętniej zlikwidowali![]()
A już to jest najlepsze:Przymuszają ludzi do odbijania kart w metrze, a potem prowadzą statystyki i mają wydruki z nazwiskiem i adresem gdzie o danej godzinie bywasz i gdzie jeździsz. Ochrona danych osobowych zakazała tego procederu, więc trzymaja te wydruki niejawnie. Nigdy nie odbijam karty w metrze, albo przechodzę pod bramką, albo idę otwartą, albo zjeżdżam windą. Kartę odbijam raz na miesiąc. Wystarczy.
- MeWa
- Cukiereczek
Niestety wydaje mi się, że obecna sytuacja jest nie do poprawy czy eliminacji bez dużych nakładów.
Nasz system bramkowy jest bardzo nieszczelny - powiedziałbym, że wręcz nie spełnia swojego zadania (zaletą jest to, że jakoś reguluje liczbę osób wchodzących na peron).
Nie wydaje mi się jednak, żeby ZTM coś z tym zrobił...
Nasz system bramkowy jest bardzo nieszczelny - powiedziałbym, że wręcz nie spełnia swojego zadania (zaletą jest to, że jakoś reguluje liczbę osób wchodzących na peron).
Nie wydaje mi się jednak, żeby ZTM coś z tym zrobił...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- MeWa
- Cukiereczek
to nic nie rozwiązuje, poza tym mniejsze możliwości sterowania przepływem pasażerów.Rosa pisze:Czy naprawde trzeba dużych nakaładów aby zlikwidowac wszystkie bramki i postawic po 20 kasowników na stację gdzies przy scianach tak jak to jest w Wiedniu czy Berlinie?mgr MeWa pisze:Niestety wydaje mi się, że obecna sytuacja jest nie do poprawy czy eliminacji bez dużych nakładów.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
Nawiasem mówiąc, zacząłbym każdemu otwierającemu wyjście awaryjne wlepiać po 200zł mandatu. Gwarantuję, że problem zniknąłby całkowicie po miesiącu.
Ludzie uważają już, że to coś normalnego i zdają się nie widzieć wielkiej zielonej naklejki. Mam znajomego, który uważa że to jest po to, by mógł sobie otworzyć jak wchodzi z rowerem. Windy gryzą albo nie istnieją. Porażka.
Ludzie uważają już, że to coś normalnego i zdają się nie widzieć wielkiej zielonej naklejki. Mam znajomego, który uważa że to jest po to, by mógł sobie otworzyć jak wchodzi z rowerem. Windy gryzą albo nie istnieją. Porażka.
noidea