http://www.kmlomianki.info/index.php?bo ... 1_listopadKomunikacja Miejska Łomianki Sp_ z o_o pisze:Kursowanie linii specjalnych "KMŁ" w dniu 1 listopada
Informujemy, że w dniu 1 listopada br. linie:
•"Ł" i "Ł-Bis" kursują według świątecznego rozkładu jazdy
•"ŁD" oraz linie "kościelne" - nie kursują.
W dniu 1 listopada uruchomione będą dwie linie specjalne umożliwiające dojazd do Cmentarza w Kiełpinie:
•Autobus oznaczony „Buraków – Kiełpin Cmentarz” będzie kursował na trasie:
Kiełpin Cmentarz – Rolnicza – Armii Poznań – Warszawska – 11 listopada – Parkowa – Kolejowa – Brukowa – Warszawska – Armii Poznań – Rolnicza – Kiełpin Cmentarz.
Przy ul. 11 listopada zostaną ustawione dwa przystanki tymczasowe (przy początku oraz przy końcu ulicy)
•Autobus oznaczony „Dąbrowa – Kiełpin Cmentarz” będzie kursował na trasie:
Kiełpin cmentarz – Rolnicza – Armii Poznań – Warszawska – Wiślana – Kampinoska – Partyzantów – Akacjowa – Wiślana – Zachodnia – Wiosenna – Kolejowa – Wiślana – Warszawska – Armii Poznań – Rolnicza – Kiełpin Cmentarz.
Rozkłady jazdy oraz schematy linii specjalnych zamieszczamy poniżej.
•Kiełpin Cmentarz > Łomianki > Buraków > Łomianki > Kiełpin Cmentarz
◦rozkład jazdy
◦schemat linii
•Kiełpin Cmentarz > Łomianki > Dąbrowa > Łomianki > Kiełpin Cmentarz
◦rozkład jazdy
◦schemat linii
Opłaty za przejazd liniami specjalnymi – wg taryfy "KMŁ".
Zarząd Spółki "KMŁ"
Komunikacja cmentarna 2011
Moderator: Wiliam
"Livin' On A Prayer"
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.
----------
----------
W sumie nie stało nic na przeszkodzie aby 727 zawiesić a uruchomić CXX na trasie do Cm. Południowego. C81 ma taką samą liczbę przystanków co linia 800 + dodatkowe dla lepszej obsługi lini C81. Wcale nie musiała by kończyć w Mysiadle. Jeśli tutaj można było zrobić taki manewr. Dzięki temu do Pociechy mozna jechać na bilecie na I strefe. A do Cm. Południowego na bilecie II strefy.ashir pisze:A chcesz mieć 727 z ostatnim przystankiem w Mysiadle?MichalJ pisze:A właściwie dlaczego Palmiry dostają C81 w taryfie miejskiej, a Cm. Południowy tylko 727 w taryfie podmiejskiej?
"Livin' On A Prayer"
----------
----------
----------
----------
Tutaj możesz mieć dużo racji. Szkoda takiej dysproporcji.person pisze:Zapewne chodzi o pieniądze (ew. o politykę).A właściwie dlaczego Palmiry dostają C81 w taryfie miejskiej, a Cm. Południowy tylko 727 w taryfie podmiejskiej?
"Livin' On A Prayer"
----------
----------
----------
----------
Nie chodzi mi o kończenie w Mysiadle tylko, że 727 musiałoby omijać wszystkie przystanki w II strefie. Tak robi właśnie C81 (tu wogóle nie ma przystanków fizycznie).Bon Jovi pisze:W sumie nie stało nic na przeszkodzie aby 727 zawiesić a uruchomić CXX na trasie do Cm. Południowego. C81 ma taką samą liczbę przystanków co linia 800 + dodatkowe dla lepszej obsługi lini C81. Wcale nie musiała by kończyć w Mysiadle. Jeśli tutaj można było zrobić taki manewr. Dzięki temu do Pociechy mozna jechać na bilecie na I strefe. A do Cm. Południowego na bilecie II strefy.
-
Tranzystor
Na linii 800 też nie ma, pisełaem że C81 ma w sumie te same przystanki co linia 800 a nawet dodatkowe dodali do C81 czyli ma ciut więcej. a II strefie to ma te same linia 800 + dodatkowy Pociecha. C81 nie omija przystanków.ashir pisze:Nie chodzi mi o kończenie w Mysiadle tylko, że 727 musiałoby omijać wszystkie przystanki w II strefie. Tak robi właśnie C81 (tu wogóle nie ma przystanków fizycznie).Bon Jovi pisze:W sumie nie stało nic na przeszkodzie aby 727 zawiesić a uruchomić CXX na trasie do Cm. Południowego. C81 ma taką samą liczbę przystanków co linia 800 + dodatkowe dla lepszej obsługi lini C81. Wcale nie musiała by kończyć w Mysiadle. Jeśli tutaj można było zrobić taki manewr. Dzięki temu do Pociechy mozna jechać na bilecie na I strefe. A do Cm. Południowego na bilecie II strefy.
"Livin' On A Prayer"
----------
----------
----------
----------
Jaki ci przystanek dodali poza wydłużeniem trasy do Pociechy? 800 to taka sezonowa wersja C81. W obydwu liniach interes ma tylko Warszawa. Zresztą jakie to ma znaczenie jaka strefa jak znaczna część pasażerów tej linii to osoby starsze nie kasujące biletu.Bon Jovi pisze:Na linii 800 też nie ma, pisełaem że C81 ma w sumie te same przystanki co linia 800 a nawet dodatkowe dodali do C81 czyli ma ciut więcej. a II strefie to ma te samo linia 800 + dodatkowy Pociecha.
To jest zwykła depesza Polskiej Agencji Prasowej wyprodukowana na podstawie gotowca dostarczonego przez ZTM albo ratusz (nie wiem dokładnie, bo było ich w ostatnich dniach sporo). Taką surową depeszę PAP kopiują następnie portale. Żeby przygotować użyteczny informator, trzeba jednak nad nim trochę posiedzieć, odsiać nieprzydatne wiadomości (typu zmiany przystankowe - wyliczanka ich numerów, dobrze chociaż, jeśli jest dodana lokalizacja), usystematyzować wszystko, wreszcie zaktualizować mapę. A w tym roku zmian w komunikacji cmentarnej jest zadziwiająco dużo, więc i o pomyłki nietrudno.Pan Piotr pisze:Myślę, że w ogóle taka informacja o regularnych liniach jest zbędna, bo jak ktoś odwiedza nekropolię regularnie to wie, jaka linia tam podstawowo jeździ. Większość z wyżej wymienionych linii nie zmienia trasy ( poza 22 ) nawet na te 4 dni.Łukasz pisze: Aha, to według Ciebie ten komunikat jak powinien brzmieć?
" W pobliże cmentarzy od soboty do poniedziałku będzie można również dotrzeć regularnymi liniami ZTM: 22, 102, 103, 105, 114, 115, 122, 126, 127, 139, 140, 142, 156, 161, 169, 174, 176, 178, 181, 183, 191, 197, 199, 204, 213, 409, 500, 701, 707, 718, 724, 727, L-9, N02, N14/N64, N41/N91. A we wtorek 22, 102, 103, 105, 114, 115, 122, 126, 127, 139, 142, 156, 161, 169, 174, 176, 178, 181, 183, 191, 197, 199, 204, 213, 409, 701, 707, 718, 724, 727, L-9, N02, N14/N64, N41/N91".
Nawet jeśli ktoś jeździ na cmentarz raz do roku, to informacja z tego zdania, niewiele to wnosi, autor nawet się nie pokusił o przypisanie autobusów do konkretnych nekropolii.
Ktoś chyba zapomniał, że Starzyńskiego wiedzie objazd pl. Wileńskiego... Po 11 korek się zaczynał przy wjeździe na estakady, wolę nie myśleć co dzieje się teraz. Nie można było C27 i C76 puścić przez trasę W-Z, skoro i tak nie mają przystanków od metra Ratusz do Żaby?
(swoją drogą widziałem przed chwilą w al. Solidarności jakieś C76, a nawet jedno C13 się trafiło
)
(swoją drogą widziałem przed chwilą w al. Solidarności jakieś C76, a nawet jedno C13 się trafiło
- Bastian
- Sułtan Maroka
I potem co? W Szwedzką?SU45-206 pisze:Nie można było C27 i C76 puścić przez trasę W-Z, skoro i tak nie mają przystanków od metra Ratusz do Żaby?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow