Komunikacja cmentarna 2011
Moderator: Wiliam
SU45-206 pisze:Ktoś chyba zapomniał, że Starzyńskiego wiedzie objazd pl. Wileńskiego... Po 11 korek się zaczynał przy wjeździe na estakady, wolę nie myśleć co dzieje się teraz. Nie można było C27 i C76 puścić przez trasę W-Z, skoro i tak nie mają przystanków od metra Ratusz do Żaby?![]()
(swoją drogą widziałem przed chwilą w al. Solidarności jakieś C76, a nawet jedno C13 się trafiło)
Takie trasy powinny obowiązywać do ostatniego dnia funkcjonowania linii cmentarnych.relacja live ZTM pisze:13.50 – aktualne trasy linii "C" - tylko w kierunku Cmentarza Bródnowskiego (zmienione ze względu na utrudnienia w rejonie ronda Starzyńskiego):
C11, C13 - od Dworca Gdańskiego, przez ul. Andersa, Muranowską, Bonifraterską, zjazd na WZ, al. Solidarności, Radzymińska, Gorzykowska, Handlowa do Kołowej (z pominięciem przystanku Rondo Żaba),
C25, C30, C69 - od Dworca Wileńskiego przez Ratuszową, 11 listopada do ronda Żaba i dalej do Kołowej (z pominięciem przystanku Rondo Starzyńskiego 10),
C27 - od pl. Bankowego, al. Solidarności i dalej jak C11 i C13
C76 - od pl. Bankowego, al. Solidarności, w lewo w ul. Szwedzką do ronda Żaba i dalej - zgodnie z trasą podstawową - do przystanku końcowego przy ul. Odrowąża.
"12.50 - zakorkowana trasa przez most Gdański. Przejechanie odcinka od Namysłowskiej do mostu zajmuje nawet 45 minut. Kierowcy samochodów osobowych powinni wybierać most Grota-Roweckiego."
Dobra, dobra, jechałem C70 i widziałem że korek na trasie AK sięga Powązek więc wybór mostu Grota nie byłby najlepszym pomysłem.
Dobra, dobra, jechałem C70 i widziałem że korek na trasie AK sięga Powązek więc wybór mostu Grota nie byłby najlepszym pomysłem.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Przecież mówisz o przeciwnym kierunku? 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
DZIERŻONIOWSKA 02 NŻ w strone Pociechy na lini C81 jest dodany, ponieważ na linii 800 tego przystanku nie było. Nie ważne jacy ludzie korzystaja z tej linii. Jeśli by tak było jak piszesz, to linia C81 mogła by być rówież linią bezpłatną. Np. 981. Chdzi o to że jeśli większa częśc pasażerów ma dojazd do cmentarzy zaproponowany jako linie w których obowiązuje I strefa biletowa, to będąc konsekwentym linia 727 powinna na te dni być zawieszona i uruchomiona jako linia CXX. Ale tak nie zrobiono. Możew Piaseczno by dopłaciło do tej linii. Ja tego nie wiem. A może jednak ropzmowy były i Piaseczno sie nie zdecydowało dopłacić na te dnii, tego też nie wiem. Jednak jeśli by była informacja wcześniej informacja, że te gminy które chcą mieć linie cmentrane z biletami ważnymi na I strefe biletową niech się zgłoszą. Na tydzień przed, jeśli by sie pojawiła informacja, że taka i taka gmina sie nie zdecydowała (najlepiej wymienić z nazwy), to byłaby szansa że ludzie b y wywarli wpływ. A tak wszystko po cichu jest robione.ashir pisze:Jaki ci przystanek dodali poza wydłużeniem trasy do Pociechy? 800 to taka sezonowa wersja C81. W obydwu liniach interes ma tylko Warszawa. Zresztą jakie to ma znaczenie jaka strefa jak znaczna część pasażerów tej linii to osoby starsze nie kasujące biletu.Bon Jovi pisze:Na linii 800 też nie ma, pisełaem że C81 ma w sumie te same przystanki co linia 800 a nawet dodatkowe dodali do C81 czyli ma ciut więcej. a II strefie to ma te samo linia 800 + dodatkowy Pociecha.
http://www.ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=570&c=100&l=1
Tutaj znowu linia 178 jedzie ulicą Kapitulną.
"Livin' On A Prayer"
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.
C11, C13 i C27 też powinny skręcać w Szwedzką, bo ludzie psy wieszają za ten objazd...dzidek pisze:SU45-206 pisze:Ktoś chyba zapomniał, że Starzyńskiego wiedzie objazd pl. Wileńskiego... Po 11 korek się zaczynał przy wjeździe na estakady, wolę nie myśleć co dzieje się teraz. Nie można było C27 i C76 puścić przez trasę W-Z, skoro i tak nie mają przystanków od metra Ratusz do Żaby?![]()
(swoją drogą widziałem przed chwilą w al. Solidarności jakieś C76, a nawet jedno C13 się trafiło)
Takie trasy powinny obowiązywać do ostatniego dnia funkcjonowania linii cmentarnych.relacja live ZTM pisze:13.50 – aktualne trasy linii "C" - tylko w kierunku Cmentarza Bródnowskiego (zmienione ze względu na utrudnienia w rejonie ronda Starzyńskiego):
C11, C13 - od Dworca Gdańskiego, przez ul. Andersa, Muranowską, Bonifraterską, zjazd na WZ, al. Solidarności, Radzymińska, Gorzykowska, Handlowa do Kołowej (z pominięciem przystanku Rondo Żaba),
C25, C30, C69 - od Dworca Wileńskiego przez Ratuszową, 11 listopada do ronda Żaba i dalej do Kołowej (z pominięciem przystanku Rondo Starzyńskiego 10),
C27 - od pl. Bankowego, al. Solidarności i dalej jak C11 i C13
C76 - od pl. Bankowego, al. Solidarności, w lewo w ul. Szwedzką do ronda Żaba i dalej - zgodnie z trasą podstawową - do przystanku końcowego przy ul. Odrowąża.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ratuszowa? W życiu. Kocioł.
-
Tranzystor
Co Ty gadasz... Przecież jest zjazd z mostu na Wybrzeże przy ZOOTranzystor pisze:A żeby dojechać do ul.Wybrzeże Helskie trzeba dodatkowo przejechać przez Rondo Starzyńskiego i kawałek Jagiellońskiej.SławekM pisze:most Gdański - Wybrzeże Helskie
[ Dodano: |29 Paź 2011|, 2011 19:15 ]
Nie mogą, bo nie ma możliwości skrętu w lewo. Nie ma ani pasa, ani specjalnych świateł.dzidek pisze:Czemu autobusy np. C13 mają jeździć m.in. przez Senatorską i Nowy Przejazd? Czy nie szybciej by wyszło bezpośrednio z Andersa w lewo w al. Solidarności?