Połączenia transpraskie

Moderator: Wiliam

Dennis

Post autor: Dennis » 20 lip 2006, 14:08

A co ma do tego 137? Możesz jakoś jasniej opisać swoją wizję? ;)

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 20 lip 2006, 14:23

137 do Wiatraka. Po co to komu, jak już będzie 144.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Dennis

Post autor: Dennis » 20 lip 2006, 14:38

pawcio pisze:137 do Wiatraka. Po co to komu, jak już będzie 144.
A dowóz Marysina (i Wesołej) do Wschodniego?

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 20 lip 2006, 14:45

A musi być? Moim zdaniem nie. Przez lata nie było i było dobrze.
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Dennis

Post autor: Dennis » 20 lip 2006, 14:56

W komunikacji miejskiej nie ma miejsca na "musi". Pytanie jest o potrzeby przewozowe. IMHO Marysin nie mając nawet dojazdu do Centralnego powinien mieć na Wschodni. Tym bardziej, że z braku laku, stanowi to jednocześnie połączenie z Pragą Płn.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 20 lip 2006, 15:03

Przesadzasz. 137 na Wiatraku i Pl. Szembeka ma łącznie 99% wymiany pasażerów. Już nawet 123 się lepiej prezentuje pod tym względem.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 11 sie 2006, 10:57

Dlaczego chcesz skrócić 135 nie dając nic w zamian :?: Z Olszynki linia zapewnia dojazd do poczty, kościoła, bazarka przy Placu Szembeka.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Dennis

Post autor: Dennis » 11 sie 2006, 11:01

R-11 Kleszczowa pisze:Dlaczego chcesz skrócić 135 nie dając nic w zamian :?: Z Olszynki linia zapewnia dojazd do poczty, kościoła, bazarka przy Placu Szembeka.
Z samej pętli chyba raczej niewiele osób jeździ :-k A z okolicy Szaserów jest już blisko zu-fuss ;)

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 11 sie 2006, 16:08

Dennis pisze:A co powiecie na taki układ:

:arrow: 120 MAŃKI WOJDY - ... - Targowa - Zieleniecka - po trasie 147 - Meissnera - Fieldorfa - Bora - GOCŁAW
:arrow: 123 URSYNÓW PŁD. - po trasie 416 - Gocław - Grochów - LUBELSKA
:arrow: 135 SUWALSKA - ... - Szwedzka - ... - Zamieniecka - Łukowska - OS. OSTROBRAMSKA
:arrow: 147 WIŚNIOWA GÓRA - ... - Bora - Egipska - Saska - Waszyngtona - Zieleniecka - KIJOWSKA
:arrow: 178 przez Szwedzką
:arrow: 416 do piachu
:?:

[ Dodano: 2006-08-11, 10:49 ]
Dodam, że zrobiłem orientayjny bilnas brygadowy dla tej propozycji i okazało się, że w DP należałoby dołożyć tylko jedną szczytówkę. A przecież zarówno Bródno, jak i Ursynów oraz TS dostałyby linie kursujące sporo częściej. Także Mańki dostałyby drugą linię. O powstaniu wielu nowych, potrzebnych i ciekawych połączeń (przede wszystkim transpraskich) już nawet nie wspominam ;)
Wygląda nieźle, choć co do 135 też mam wątpliwości, tym bardziej, że jeszcze jest kwestia obsługi nowej pętli na Szaserów. Chyba, żeby wtedy ewentualnie 182 na Szaserów (lub 188, a 182 na Olszynkę).

A na Ursynowie puściłbym to 123 po trasie 143, 143 zaś póki co po trasie 416 (a potem by można pokombinować nad zamianami ze 141 ;)).
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Dennis

Post autor: Dennis » 12 sie 2006, 22:34

Na nowej pętli na Szaserów będzie się mam nadzieję sprawdzać 102 i 188. 135 potrzebne jest na Łukowskiej :!: :)

[ Dodano: 2006-08-12, 22:39 ]
Bastian pisze:
Dennis pisze:A co powiecie na taki układ:

:arrow: 120 MAŃKI WOJDY - ... - Targowa - Zieleniecka - po trasie 147 - Meissnera - Fieldorfa - Bora - GOCŁAW
:arrow: 123 URSYNÓW PŁD. - po trasie 416 - Gocław - Grochów - LUBELSKA
:arrow: 135 SUWALSKA - ... - Szwedzka - ... - Zamieniecka - Łukowska - OS. OSTROBRAMSKA
:arrow: 147 WIŚNIOWA GÓRA - ... - Bora - Egipska - Saska - Waszyngtona - Zieleniecka - KIJOWSKA
:arrow: 178 przez Szwedzką
:arrow: 416 do piachu
:?:

[ Dodano: 2006-08-11, 10:49 ]
Dodam, że zrobiłem orientayjny bilnas brygadowy dla tej propozycji i okazało się, że w DP należałoby dołożyć tylko jedną szczytówkę. A przecież zarówno Bródno, jak i Ursynów oraz TS dostałyby linie kursujące sporo częściej. Także Mańki dostałyby drugą linię. O powstaniu wielu nowych, potrzebnych i ciekawych połączeń (przede wszystkim transpraskich) już nawet nie wspominam ;)
Wygląda nieźle, choć co do 135 też mam wątpliwości, tym bardziej, że jeszcze jest kwestia obsługi nowej pętli na Szaserów. Chyba, żeby wtedy ewentualnie 182 na Szaserów (lub 188, a 182 na Olszynkę).
W sumie masz rację. Dodatkowa linia z TŁ w tamte rejony, pomyślana jako zastępstwo za 135 w relacji Olszynka - Szembek - Ostrobramska, nie byłaby głupia w świetle uruchomienia nowej pętli. Więc może jednak 102 i 182 na tych Szaserów, z założeniem, że dojazd na Wiatrak przegrywa z dojazdem na Szembeka + Waszyngtona. Tylko wtedy 405 na Łukowską trzebaby dać i może chociaż ucałodziennić w DP :-k

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 13 sie 2006, 16:05

Dennis pisze: A 135 jest potrzebne na Łukowskiej żeby zapewnić dowóz z Pragi Płn i Targówka (wg mojej wersji) do centrów handlowych (Geant i Promenada)
Targówek i Praga Płn. mają swoje Centra Handlowe 8-[ Zresztą linia na Łukowskiej do Promenady nie dowiezie, a ludziom iśc nie będzie się chciało.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Dennis

Post autor: Dennis » 13 sie 2006, 22:37

R-11 Kleszczowa pisze:
Dennis pisze: A 135 jest potrzebne na Łukowskiej żeby zapewnić dowóz z Pragi Płn i Targówka (wg mojej wersji) do centrów handlowych (Geant i Promenada)
Targówek i Praga Płn. mają swoje Centra Handlowe 8-[ Zresztą linia na Łukowskiej do Promenady nie dowiezie, a ludziom iśc nie będzie się chciało.
Centrów handlowych nigdy za wiele :P A z Łukowskiej przecież daleko nie jest i chyba lepiej kawałek dojść (pomijam emerytów), niż przesiadać się po dwa-trzy razy :roll:

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 13 sie 2006, 22:47

Może i lepiej ale nie przekonuje mnie argument o CH. Jakby mieszkał na Plac Hallera lub w jego okolicach do do CH jechałbym na Wileński albo na Targówek, a nie na Witolin :roll:
Albert Camus-"Dżuma"

Dennis

Post autor: Dennis » 16 sie 2006, 8:32

R-11 Kleszczowa pisze:Może i lepiej ale nie przekonuje mnie argument o CH. Jakby mieszkał na Plac Hallera lub w jego okolicach do do CH jechałbym na Wileński albo na Targówek, a nie na Witolin :roll:
Eeee tam. Nie wiesz co mówisz, bo nie jesteś emerytem/rencistą. Ci objeżdżają regularnie wszystkie warszawskie CH :D Niektórzy ludzie spoza tej grupy zresztą też, jak się naczytają ulotek promocyjnych, ewentualnie najdzie ich zgubna myśl, że "może na Ostrobramskiej to mają" ;)

Awatar użytkownika
slupek
Kontakt:

Post autor: slupek » 16 sie 2006, 11:23

Dennis pisze:Eeee tam. Nie wiesz co mówisz, bo nie jesteś emerytem/rencistą. Ci objeżdżają regularnie wszystkie warszawskie CH Niektórzy ludzie spoza tej grupy zresztą też, jak się naczytają ulotek promocyjnych, ewentualnie najdzie ich zgubna myśl, że "może na Ostrobramskiej to mają"
IMHO i tak się będą przesiadać na Rawarze nawet jeśli 135 by puścić zgodnie z Twoją propozycją.

ODPOWIEDZ