PoĹÄ czenia transpraskie
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Dlaczego chcesz skrócić 135 nie dając nic w zamian
Z Olszynki linia zapewnia dojazd do poczty, kościoła, bazarka przy Placu Szembeka.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Bastian
- Sułtan Maroka
Wygląda nieźle, choć co do 135 też mam wątpliwości, tym bardziej, że jeszcze jest kwestia obsługi nowej pętli na Szaserów. Chyba, żeby wtedy ewentualnie 182 na Szaserów (lub 188, a 182 na Olszynkę).Dennis pisze:A co powiecie na taki układ:
120 MAŃKI WOJDY - ... - Targowa - Zieleniecka - po trasie 147 - Meissnera - Fieldorfa - Bora - GOCŁAW
123 URSYNÓW PŁD. - po trasie 416 - Gocław - Grochów - LUBELSKA
135 SUWALSKA - ... - Szwedzka - ... - Zamieniecka - Łukowska - OS. OSTROBRAMSKA
147 WIŚNIOWA GÓRA - ... - Bora - Egipska - Saska - Waszyngtona - Zieleniecka - KIJOWSKA
178 przez Szwedzką
416 do piachu
![]()
[ Dodano: 2006-08-11, 10:49 ]
Dodam, że zrobiłem orientayjny bilnas brygadowy dla tej propozycji i okazało się, że w DP należałoby dołożyć tylko jedną szczytówkę. A przecież zarówno Bródno, jak i Ursynów oraz TS dostałyby linie kursujące sporo częściej. Także Mańki dostałyby drugą linię. O powstaniu wielu nowych, potrzebnych i ciekawych połączeń (przede wszystkim transpraskich) już nawet nie wspominam
A na Ursynowie puściłbym to 123 po trasie 143, 143 zaś póki co po trasie 416 (a potem by można pokombinować nad zamianami ze 141
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Na nowej pętli na Szaserów będzie się mam nadzieję sprawdzać 102 i 188. 135 potrzebne jest na Łukowskiej
[ Dodano: 2006-08-12, 22:39 ]
[ Dodano: 2006-08-12, 22:39 ]
W sumie masz rację. Dodatkowa linia z TŁ w tamte rejony, pomyślana jako zastępstwo za 135 w relacji Olszynka - Szembek - Ostrobramska, nie byłaby głupia w świetle uruchomienia nowej pętli. Więc może jednak 102 i 182 na tych Szaserów, z założeniem, że dojazd na Wiatrak przegrywa z dojazdem na Szembeka + Waszyngtona. Tylko wtedy 405 na Łukowską trzebaby dać i może chociaż ucałodziennić w DPBastian pisze:Wygląda nieźle, choć co do 135 też mam wątpliwości, tym bardziej, że jeszcze jest kwestia obsługi nowej pętli na Szaserów. Chyba, żeby wtedy ewentualnie 182 na Szaserów (lub 188, a 182 na Olszynkę).Dennis pisze:A co powiecie na taki układ:
120 MAŃKI WOJDY - ... - Targowa - Zieleniecka - po trasie 147 - Meissnera - Fieldorfa - Bora - GOCŁAW
123 URSYNÓW PŁD. - po trasie 416 - Gocław - Grochów - LUBELSKA
135 SUWALSKA - ... - Szwedzka - ... - Zamieniecka - Łukowska - OS. OSTROBRAMSKA
147 WIŚNIOWA GÓRA - ... - Bora - Egipska - Saska - Waszyngtona - Zieleniecka - KIJOWSKA
178 przez Szwedzką
416 do piachu
![]()
[ Dodano: 2006-08-11, 10:49 ]
Dodam, że zrobiłem orientayjny bilnas brygadowy dla tej propozycji i okazało się, że w DP należałoby dołożyć tylko jedną szczytówkę. A przecież zarówno Bródno, jak i Ursynów oraz TS dostałyby linie kursujące sporo częściej. Także Mańki dostałyby drugą linię. O powstaniu wielu nowych, potrzebnych i ciekawych połączeń (przede wszystkim transpraskich) już nawet nie wspominam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Targówek i Praga Płn. mają swoje Centra HandloweDennis pisze: A 135 jest potrzebne na Łukowskiej żeby zapewnić dowóz z Pragi Płn i Targówka (wg mojej wersji) do centrów handlowych (Geant i Promenada)
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Centrów handlowych nigdy za wieleR-11 Kleszczowa pisze:Targówek i Praga Płn. mają swoje Centra HandloweDennis pisze: A 135 jest potrzebne na Łukowskiej żeby zapewnić dowóz z Pragi Płn i Targówka (wg mojej wersji) do centrów handlowych (Geant i Promenada)Zresztą linia na Łukowskiej do Promenady nie dowiezie, a ludziom iśc nie będzie się chciało.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Może i lepiej ale nie przekonuje mnie argument o CH. Jakby mieszkał na Plac Hallera lub w jego okolicach do do CH jechałbym na Wileński albo na Targówek, a nie na Witolin 
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Eeee tam. Nie wiesz co mówisz, bo nie jesteś emerytem/rencistą. Ci objeżdżają regularnie wszystkie warszawskie CHR-11 Kleszczowa pisze:Może i lepiej ale nie przekonuje mnie argument o CH. Jakby mieszkał na Plac Hallera lub w jego okolicach do do CH jechałbym na Wileński albo na Targówek, a nie na Witolin
IMHO i tak się będą przesiadać na Rawarze nawet jeśli 135 by puścić zgodnie z Twoją propozycją.Dennis pisze:Eeee tam. Nie wiesz co mówisz, bo nie jesteś emerytem/rencistą. Ci objeżdżają regularnie wszystkie warszawskie CH Niektórzy ludzie spoza tej grupy zresztą też, jak się naczytają ulotek promocyjnych, ewentualnie najdzie ich zgubna myśl, że "może na Ostrobramskiej to mają"