Objazdy tramwajowe 2011

Moderator: Wiliam

por.Arek

Post autor: por.Arek » 26 lis 2011, 14:11

Łukasz pisze: Ale mam wrażenie, że tak z 60% mieszkańców W-wy to w ogóle nie wie, że w Warszawie jest więcej niż jeden dworzec dalekobieżny - bo jak przyjedziesz z jakiejś zabitej wiochy, to tam jest jeden i już.
Daruj sobie to pokazywanie, że nie jesteś z wiochy...Często ludzie dymają na Centralny, bo wsiadając tam jest jeszcze szansa, że znajdą w pociągu miejsce, żeby usiąść i to niekoniecznie na korytarzu albo przy drzwiach do kibla...

wlv

Post autor: wlv » 26 lis 2011, 14:17

^^^ A mogliby podjechać KolMazowskim kiblem.

ashir

Post autor: ashir » 26 lis 2011, 14:22

por.Arek pisze:Daruj sobie to pokazywanie, że nie jesteś z wiochy...Często ludzie dymają na Centralny, bo wsiadając tam jest jeszcze szansa, że znajdą w pociągu miejsce, żeby usiąść i to niekoniecznie na korytarzu albo przy drzwiach do kibla...
Dlatego ja tym bardziej wybierałbym Wschodni/Zachodni*. ;-)

* - W zależności od kierunku jazdy.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 26 lis 2011, 14:38

ashir pisze:
por.Arek pisze:Daruj sobie to pokazywanie, że nie jesteś z wiochy...Często ludzie dymają na Centralny, bo wsiadając tam jest jeszcze szansa, że znajdą w pociągu miejsce, żeby usiąść i to niekoniecznie na korytarzu albo przy drzwiach do kibla...
Dlatego ja tym bardziej wybierałbym Wschodni/Zachodni*. ;-)

* - W zależności od kierunku jazdy.
Otóż to. Zorientowanych w sytuacji można poznać po tym, że unikają Centralnego.

Ale temat chyba nie jest o tym =;
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
chester

Post autor: chester » 26 lis 2011, 17:31

por.Arek pisze:
Łukasz pisze: Ale mam wrażenie, że tak z 60% mieszkańców W-wy to w ogóle nie wie, że w Warszawie jest więcej niż jeden dworzec dalekobieżny - bo jak przyjedziesz z jakiejś zabitej wiochy, to tam jest jeden i już.
Daruj sobie to pokazywanie, że nie jesteś z wiochy...Często ludzie dymają na Centralny, bo wsiadając tam jest jeszcze szansa, że znajdą w pociągu miejsce, żeby usiąść i to niekoniecznie na korytarzu albo przy drzwiach do kibla...
Akurat to ci "z wiochy" lepiej orientują sie w ilości i jakości dworców, skoro sa ich czystymi gośćmi. ale rzeczywiście to nie ten temat.
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.

Awatar użytkownika
JKTpl
Kontakt:

Post autor: JKTpl » 26 lis 2011, 17:32

chester pisze:skoro sa ich czystymi gośćmi
Sławna iAutokorekta? :D

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 26 lis 2011, 17:42

wlv pisze:^^^ A mogliby podjechać KolMazowskim kiblem.
Mieszkańcy Szmulek (czy tam Michałowa, jak nowoprażanie sobie życzą) obrażają się na wszelką sugestię, że mogliby pociągiem do Śródmieścia, zamiast siódemką, pojechać. W sumie trudno im się do końca dziwić, bo standard podróży tramwajem jest w wielu aspektach wyższy...

Co do Wschodniego - jest obecnie trochę na uboczu. Wątpię, by 3 wypełniła się tłumami nawet, gdy się ludzie nią jeździć "nauczą" - wydaje mi się, że jedynie kawałek toru w al. Tysiąclecia i skierowanie nią 3 i/lub (7 lub 8) mogłoby tu pomóc.

@MichalJ: Co do Tarchomina: decyzja środowiskowa też, ale pytanie moim zdanie zasadnicze, to: gdzie to przejście międzytorowe wstawić.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 26 lis 2011, 18:15

por.Arek pisze:
Zwłaszcza to widać w kierunku zachodnim, gdzie można na Wschodni przyjść, wybrać sobie najczystszy, najcieplejszy, najchłodniejszy, najbardziej oddalony od czego tylko chcesz przedział, ale jednak większość woli wsiadać na CENTRALNYM. To już może wynikać tylko z głupoty.

Rozumiem, że pociągi z miejscówkami pomijamy.
ŁK

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 26 lis 2011, 18:59

pawcio pisze:
MichalJ pisze:O co chodzi z dwukierunkowcami na 25? Dokąd i dlaczego?
Do Ząbkowskiej. Póki metro się kopie.
Raczej do Kijowskiej...
Przy OAZIE w pasie dzielącym ulicy Targowej na dniach zacznie się budowa wentylatorni V15.
Polityka złym doradcą w pracy!

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 26 lis 2011, 19:12

Bardzo dużo osób wybiera Centralny, żeby nie stać ewentualnie na wygwizdowie czekając godzinę na opóźniony pociąg; mimo tego są pociągi, gdzie Zachodni zapewnia 25-30% frekwencji, więc nie demonizowałbym.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
chester

Post autor: chester » 26 lis 2011, 19:12

JKTpl pisze:
chester pisze:skoro sa ich czystymi gośćmi
Sławna iAutokorekta? :D
Slawna to jest u mnie w firmie. Kwiatki w stylu "34 waginy na Przeworsk"...
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 26 lis 2011, 19:17

JotPeCet pisze: Przy OAZIE w pasie dzielącym ulicy Targowej na dniach zacznie się budowa wentylatorni V15.
A podobno "dałosię" budować wentylatornię przy utrzymaniu jednego toru - czyżby kolejne kłamstwo związane z budową metra wyszło na jaw?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 26 lis 2011, 19:17

Glonojad pisze: @MichalJ: Co do Tarchomina: decyzja środowiskowa też, ale pytanie moim zdanie zasadnicze, to: gdzie to przejście międzytorowe wstawić.
Za dużo miejsc do wyboru czy za mało? :)

A przyjezdny (okazjonalny przyjezdny) nigdy nie pyta "na jakim dworcu wysiąść, żeby dojechać na ulicę xxx", tylko zawsze "jak dojechać z Centralnego (rzadziej: z Głównego) na ulicę xxx".

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 26 lis 2011, 20:09

I za dużo, i za mało. Bo niby miejsc dużo, ale każde ma jakiś feler - a to łuk, a to trawa, a to sterowanie ruchem się posypie (detekcja)

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 26 lis 2011, 21:18

JotPeCet pisze:
pawcio pisze:Do Ząbkowskiej. Póki metro się kopie.
Raczej do Kijowskiej...
Przy OAZIE w pasie dzielącym ulicy Targowej na dniach zacznie się budowa wentylatorni V15.
Do Kijowskiej to w ogóle nie ma sensu.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

ODPOWIEDZ