(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
-
Stary Pingwin
Jako aktualny Gołkowiak stwierdzam-mając 33 wychylam nos i jeżeli coś widać w perspektywie Kieleckiej, to czekam.Jeżeli jest to 17, nabita i opóźniona, na Metropolu się opróżni i dziarsko zacznie nadrabiać. Jeżeli ją zajadę , opóźnienie będzie tylko wzrastać. Trójki to dziwna linia, jadąc normalnie(a mam praktykę z Pingwinowa), można zajechać na Hutę 5 minut przed czasem.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Co do Gołkowa to jestem prawie pewien, że na jakiejś starej mapie tak ten rejon Mokotowa był nazwany.
A co do Pingwinowa - czy tylko mnie razi popieprzenie Antarktydy z Arktyką?
A co do Pingwinowa - czy tylko mnie razi popieprzenie Antarktydy z Arktyką?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
@owszem, trzeba. Jak sa luzy, to trzeba je oddac pasazerom, a nie zaslaniac sie demagogia o kolejkach gorskich. Tramwaj ma byc szybki i dynamiczny, bo wtedy jert atrakcyjny - a ma do tego lepsze predyspozycje niz np autobus..
Ja wiem, ze niektorzy by na caleg sieci najchetniej rozklady na vmax 30 km/h ustawili, ale zawsze mnie zastanawia - jak maja plan B? Metro wszystkich nie przytuli, autobusy tez niekoniecznie.
Ja wiem, ze niektorzy by na caleg sieci najchetniej rozklady na vmax 30 km/h ustawili, ale zawsze mnie zastanawia - jak maja plan B? Metro wszystkich nie przytuli, autobusy tez niekoniecznie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Właśnie, nie stać nas na przerobienie tramwajów w transport socjalny, czy noclegownię dla żuli (próby jednego i drugiego można zaobserwować). Jedyna linia metra już chyba przytuliła, kogo miała przytulić. Spowalnianie transportu zbiorowego zachęca do rzucenia go w diabły.Glonojad pisze: Ja wiem, ze niektorzy by na caleg sieci najchetniej rozklady na vmax 30 km/h ustawili, ale zawsze mnie zastanawia - jak maja plan B? Metro wszystkich nie przytuli, autobusy tez niekoniecznie.
Ponieważ czuję tutaj aluzję do mojej wypowiedzi, to wyjaśnię tylko, że wówczas mi chodziło o to, że kiedy chce się nadrobić opóźnienie po zatrzymaniu, to można rozpędzić 13N do kosmicznej prędkości. Ale ten styl jazdy naprawdę nie powinien być codziennością.Glonojad pisze:@owszem, trzeba. Jak sa luzy, to trzeba je oddac pasazerom, a nie zaslaniac sie demagogia o kolejkach gorskich.
70 km/h. Niestety to zbyt mała prędkość do utrzymania się na orbiciePaweł D. pisze:można rozpędzić 13N do kosmicznej prędkości.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A skąd ta teza?Paweł D. pisze:]Ale już zbyt duża, aby bezpiecznie utrzymać pojazd w torowisku a pasażera w pojeździe
[ Dodano: |16 Sty 2012|, 2012 18:05 ]
Bynajmniej - to nie żadna aluzja, to była odpowiedź, tylko komórka mi zeżarła Tytuł Adwersarza, a na cytowanie mam zakazPaweł D. pisze:]Ponieważ czuję tutaj aluzję do mojej wypowiedzi, (...)
A stąd, że tramwajem podróżują nie tylko wysoce sprawi studenci AWF, ale też mniej sprawi interesanci Szpitala Bielańskiego (oczywiście bardzo ogólnie rzecz ujmując) a utrzymanie się w pędzącym i rozchybotanym wagonie 13N stanowiło pewien problem. To, że akurat nikt się nie wywrócił ani nie doszło do wykolejenia nie świadczy, że można wymagać od motorniczych bądź układać rozkłady na takie prędkości. Ale może zostawmy głęboką analizę tych jednostkowych przypadków. Zwłaszcza, że doszło do lekceważenia wskazań sygnalizacji i znaków drogowych, a tego już chyba nikt zbytnio nie pochwali.Glonojad pisze:A skąd ta teza?Paweł D. pisze:]Ale już zbyt duża, aby bezpiecznie utrzymać pojazd w torowisku a pasażera w pojeździe
Ja tam nie wiem, czy motorkowi zajeżdżają drogę kolegom z konkurencyjnej zajezdni, ale i bez tego wychodzi tak sobie.
Przystanek Koszykowa, dziś, rozkład:
9:50 33 » Metro Młociny
9:55 17 » Zajezdnia Żoliborz
9:58 33 » Metro Młociny
10:00 16 » Ratuszowa-ZOO
Realizacja
9:59 17
9:59 33
10:00 16
Oczywiście 17 (świng) nabita jak w szczycie, bo przez 8 czy 9 minut nic nie było (rozkład pocięty, bo ferie). A za nią paradują sobie luźniutkie parówki...
Za dużo linii jest. Zrobić z tej siedemnastki takie zametro co 3 minuty, 33 skasować... Albo coś.
Przystanek Koszykowa, dziś, rozkład:
9:50 33 » Metro Młociny
9:55 17 » Zajezdnia Żoliborz
9:58 33 » Metro Młociny
10:00 16 » Ratuszowa-ZOO
Realizacja
9:59 17
9:59 33
10:00 16
Oczywiście 17 (świng) nabita jak w szczycie, bo przez 8 czy 9 minut nic nie było (rozkład pocięty, bo ferie). A za nią paradują sobie luźniutkie parówki...
Za dużo linii jest. Zrobić z tej siedemnastki takie zametro co 3 minuty, 33 skasować... Albo coś.