TW - skreślenia ze stanu, kasacje, sprzedaż taboru
Wagony 13 się średnio nadają na pojazdy gospodarcze. O ile platformy transportowe oraz wagon pomiarowy są na bazie trzynastek to wagony pokroju szlifierek i spawalniczych są potrzebne by było jak najmniejsze do tego koniecznie dwukierunkowe oraz dwustronne. To samo pługi. Im mniejszy wagon tym lepiej. Co do elektryki to nie wiem, ale sądzę że średnio 13N nadaje się na wagon wielozadaniowy w typie SF-50.
Na zawsze w mojej pamięci Jelcz M180/Volvo B10MA/Steyr SG18 MZA #7370 1993-2009 
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.
13N #23 podobno też się średnio nadawał, a jest dwukierunkowy i silnik spalinowy posiada na pokładzie.Filip7370 pisze:Wagony 13 się średnio nadają na pojazdy gospodarcze. O ile platformy transportowe oraz wagon pomiarowy są na bazie trzynastek to wagony pokroju szlifierek i spawalniczych są potrzebne by było jak najmniejsze do tego koniecznie dwukierunkowe oraz dwustronne. To samo pługi. Im mniejszy wagon tym lepiej. Co do elektryki to nie wiem, ale sądzę że średnio 13N nadaje się na wagon wielozadaniowy w typie SF-50.
Nie tylko.tatra pisze:Czyżby 642 stan historyczny ze względu na średni film.
Wieczne może nie, ale techniczne K i N trzymają się całkiem nieźle.tatra pisze:A tak w tym temacie czy TW planuje 13N na wagony gospodarcze bo N-ki nie są wieczne.
Jest projekt z wymiarami - wykonanie trudne nie będzie.tatra pisze:I jeszcze może znalazłby się sponsor do dorobienia kasety z "małym filmem"dla jednego wagonu.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Ale dobrze się nadają do taranowania osobówek i innych zawalidróg. Czasem żałuję, że przed ostatnią ich drogą nie można ich wykorzystać by jako PT waliły w blokujących torowisko. Gdyby to była jakaś zmasowana akcja, to może chociaż niektórych by to czegoś nauczyło. Ach te marzenia...Filip7370 pisze:Wagony 13 się średnio nadają na pojazdy gospodarcze.

Nie tylko w swingach. W TV też było na tvp warszawa czy jak to sie teraz nazywa (dawny wot).Bywalec pisze:Zastanawia mnie jak mogło to wyjść skutecznie skoro było to emitowane chyba(?) tylko w Swingach, czyli tam, gdzie kierowca wejdzie "od święta".KwZ pisze:Był odpowiedni filmikWyszło dużo skuteczniej, niż się spodziewano.
Wczoraj zdjęto ze stanu #742+#761, a dziś #718+#755.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Dzisiaj około godziny 13:50 wagon #698, jadąc od strony Śródmieścia skręcił z Radzymińskiej w prawo w Kraśnicką - oczywiście będąc na lawecie
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.