Zamknięcie metra w rejonie stacji Świętokrzyska: wiosna 2012

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 16 mar 2012, 15:01

Jak jadą, to nie mówimy o żadnej nowej relacji.

Podkreślam, chodzi mi o relację na skrzyżowaniu. Coś z działki organizacji ruchu, a nie trasowania linii.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 16 mar 2012, 15:20

Dlaczego zawsze przenosi mnie do 2 strony, do postów z wczoraj z 11:27 - próbowałem już klikać jako czytany/nieczytany itd.
ŁK

MichalJ

Post autor: MichalJ » 16 mar 2012, 15:23

W relacji d. 29 samochody jeżdżą. Cały czas mówię o skrzyżowaniu li i jedynie.

Pytam, czy uruchomienie linii autobusowej jeżdżącej w relacji dotychczas niewykorzystywanej przez autobusy firmowane przez ZTM, ale dopuszczalnej przez znaki drogowe i wykorzystywanej przez inne pojazdy, też wymaga za każdym razem zgody pana inż?

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 16 mar 2012, 15:26

MichalJ pisze:W relacji d. 29 samochody jeżdżą.
Po torach?!!

To nie jest ta sama relacja! Mało tego, te dwie relacje są nawet kolizyjne.
MichalJ pisze:ytam, czy uruchomienie linii autobusowej jeżdżącej w relacji dotychczas niewykorzystywanej przez autobusy firmowane przez ZTM, ale dopuszczalnej przez znaki drogowe i wykorzystywanej przez inne pojazdy, też wymaga za każdym razem zgody pana inż?
To odpowiadam raz jeszcze: nie wymaga! Relacja jest wykorzystywana, jak piszesz.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

MichalJ

Post autor: MichalJ » 16 mar 2012, 15:28

To z innej beczki - kiedy relacja d.29 'wygasła'? Tylko proszę nie mówić, że jest zmieniona organizacja ruchu dostosowana do nowych przepisów, bo z całą pewnością z literą nowego rozporządzenia jazda 10 na czerwonym nic wspólnego nie ma.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 16 mar 2012, 15:29

Bastian pisze:Nie uruchomisz nowej relacji na skrzyżowaniu bez zgody Galasa, no po prostu nie puścisz.
Ale nic nie musisz uruchamiać - wszystkie skręty są właściwie osygnalizowane i dopuszczone technicznie. Ba - nawet są używane.
Bastian pisze:Ruta jaja ma, co jak co, a też nie dał rady.
Jakoś wiele rzeczy które się w naszym mieście dzieją zaprzeczają skuteczności pana Ruty.
MichalJ pisze:To z innej beczki - kiedy relacja d.29 'wygasła'? Tylko proszę nie mówić, że jest zmieniona organizacja ruchu dostosowana do nowych przepisów, bo z całą pewnością z literą nowego rozporządzenia jazda 10 na czerwonym nic wspólnego nie ma.
Na tym skrzyżowaniu obowiązuje program sygnalizacji z 2003 roku, więc obecne rozporządzenie nic do tego nie ma (oczywiście - ta organizacja powinna zostać dawno zmieniona, ale w ZDM winnych za łamanie prawa nie ma).
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 16 mar 2012, 15:31

MichalJ pisze:To z innej beczki - kiedy relacja d.29 'wygasła'?
Dokładnie i na sto procent ci nie powiem, ale wykonawca remontu musiał u IR uzgodnić organizację ruchu zarówno czasową na czas robót, jak i docelową, czyli po przywróceniu normalnego ruchu. I w tej docelowej jest zapis o nieużywaniu liniowym relacji tramwajowej N-W/W-N.

[ Dodano: |16 Mar 2012|, 2012 15:33 ]
MisiekK pisze:Jakoś wiele rzeczy które się w naszym mieście dzieją zaprzeczają skuteczności pana Ruty.
Gdzie kto pisał o skuteczności? :>

Poza tym decyzja o budowie po 3 stacji II linii metra, czy też losy Okęcia, twojej tezy nie potwierdzają.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 16 mar 2012, 15:33

MisiekK pisze: Na tym skrzyżowaniu obowiązuje program sygnalizacji z 2003 roku, więc obecne rozporządzenie nic do tego nie ma (oczywiście - ta organizacja powinna zostać dawno zmieniona, ale w ZDM winnych za łamanie prawa nie ma).
Obecne rozporządzenie nakazuje dostosowanie starych znaków do do nowych przepisów do końca 2008.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 16 mar 2012, 15:35

MichalJ pisze:
MisiekK pisze: Na tym skrzyżowaniu obowiązuje program sygnalizacji z 2003 roku, więc obecne rozporządzenie nic do tego nie ma (oczywiście - ta organizacja powinna zostać dawno zmieniona, ale w ZDM winnych za łamanie prawa nie ma).
Obecne rozporządzenie nakazuje dostosowanie starych znaków do do nowych przepisów do końca 2008.
Ja wiem, ty wiesz...

W zeszłym roku Siskom o to pytał ZDM. Paręset skrzyżowań nie spełnia tych norm.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 16 mar 2012, 15:43

Bastian pisze:Poza tym decyzja o budowie po 3 stacji II linii metra, czy też losy Okęcia, twojej tezy nie potwierdzają.
Z metrem wiedziałem od początku, że tak będzie i tak jest przygotowywane, a zabawy w 'konkurencję' między dzielnicami prowadzili tak naprawdę dziennikarze, a nie urzędnicy. A co do Okęcia - Nehrebecka ma takie zdanie jakie jej nakaże góra, a nie Ruta. Poza tym nadal nic nie jest do końca przesądzone.
Pan Ruta jakoś nie może sobie poradzić z bałaganem we własnym dziale inwestycji, a z ostatnich miesięcy: z kompromitacjami typu zmiany tarchomińskie, E-x, nietrafione P+R itd...
Bastian pisze:W zeszłym roku Siskom o to pytał ZDM. Paręset skrzyżowań nie spełnia tych norm.
Też się o tym kiedyś spytałem panów Resknisa i panów z ZDM. Odpowiedź była na zasadzie, że nie ma pieniędzy (na to ja powiedziałem, że prokuratora to nie interesuje, bo było 5 lat) i że wprowadzenie tego rozporządzenia doprowadziłoby do niebezpiecznych sytuacji (fascynujące).
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 16 mar 2012, 15:54

MisiekK pisze:Też się o tym kiedyś spytałem panów Resknisa i panów z ZDM. Odpowiedź była na zasadzie, że nie ma pieniędzy (na to ja powiedziałem, że prokuratora to nie interesuje, bo było 5 lat) i że wprowadzenie tego rozporządzenia doprowadziłoby do niebezpiecznych sytuacji (fascynujące).
No i co komu zrobisz?

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 16 mar 2012, 16:20

Bastian pisze:No i co komu zrobisz?
Myślę, że gdybym napisał wniosek do prokuratury to miło by nie było. Ale skoro nikomu to nie przeszkadza, to mam ciekawsze tematy do roboty.

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 16 mar 2012, 16:49

Pewnie wraz ze zdjęciem dodatkowych sygnalizatorów.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 16 mar 2012, 16:52

KwZ pisze:
Pewnie wraz ze zdjęciem dodatkowych sygnalizatorów.
Których nigdy nie było w stałej organizacji ruchu.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 16 mar 2012, 17:02

Bastian pisze: ale i dla płaczek ochockich -
to jakiś nowy rodzaj argumentu? A, nie - to tylko stare, dobre ad personam...

Z mojej strony EOT, czas na działania innego typu w tej sprawie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

ODPOWIEDZ