Warszawska Kolej Dojazdowa
Moderator: JacekM
Wszyscy dobrze wiemy jak wyglądają wukadki. Taka konstrukcja wyszła pewnie trochę z nacisku osiowego i trochę z niskopodłogowości. Jakoś EN94 przez 40 lat wpisywały się we wszystkie łuki bez trzeciego członu, więc argument o ciasnych łukach kiepski.
Z tego co mi wiadomo to najciaśniejsze łuki są o promieniu ok 25 - 26 metrów.
Zresztą, nie trzeba niczego ustalać. EN97 wózka Jacobsa nie posiada, tak samo jak nie posiada sprzęgu orczykowego o czym wcześniej Aadamq napisałeś. Wózki Jacobsa posiadają jedynie EN94 i EN95.
Z tego co mi wiadomo to najciaśniejsze łuki są o promieniu ok 25 - 26 metrów.
Zresztą, nie trzeba niczego ustalać. EN97 wózka Jacobsa nie posiada, tak samo jak nie posiada sprzęgu orczykowego o czym wcześniej Aadamq napisałeś. Wózki Jacobsa posiadają jedynie EN94 i EN95.
Miałem okazję przejechać się tym"bliźniakiem", wszystko dokładnie obejrzałem i ... wrażenie pozytywne.
http://www.railphoto.info/galeria/displ ... ?pos=-8218
http://www.railphoto.info/galeria/displ ... ?pos=-8218
- MeWa
- Cukiereczek
Projekt planu zagospodarowania przestrzennego dla okolic PKiN-u zawiera w założeniach: "Przedłużenie linii kolejki WKD w rejon Dworca Śródmieście". Czy to znalazło się w ostatecznym planie?
EDIT: Chyba nie znalazło się w ostatecznej wersji, przynajmniej nie widzę
EDIT: Chyba nie znalazło się w ostatecznej wersji, przynajmniej nie widzę
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nowoczesny tabor jednak powinien mieć większą gotowość, czas przejazdu także powinien się skrócić (lepsze przyspieszenia i zdaje się Vmax też - obecnie jest bodaj 60-70, a nowe pociągi są na 80 kupowane).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie wiem.
Ty lepiej powiedz, jak Ci się rozwiązanie z Bremy podoba
Ty lepiej powiedz, jak Ci się rozwiązanie z Bremy podoba
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.