Liczba i obłożenie kursów na pozostałych trasach niespecjalnie na to wskazuje.MeWa pisze:że na pewno będzie multum osób, którym cena ogdrywa jedyne znaczenie
Flixbus (d. PolskiBus)
Moderator: JacekM
Bywa 45 PLN, bywa 49 PLN, bywa 1 PLNfik pisze:O 17.04 odjeżdża z Centralnego i kosztuje 68 PLN za bilet normalny, 35 PLN za studencki. Straszne mi "dużo dużo dużo więcej" w porównaniu do 45 PLN PB.
A że po otwarciu E-65 PolskiBus będzie się zwijał z tej trasy, to też tak myślę. Ale do tego czasu pewnie już zdążą się autobusy zamortyzować. Może wtedy zacznie jeździć w innych kierunkach? W Bieszczady
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
-
bartoni722
-
bartoni722
Nie, nie widziałem tego postu. Ale pewnie baza danych to zauważyła i mi posta podzieliła na dwa. EOTbartoni722 pisze:KWZ, pewnie mi odpowiadałeś, ale stwierdziłem że usunę, bo większość pociągów faktycznie jeździ krócej.
Polemizowałbym - wątpię, aby kolej zaoferowała na tej trasie bilety po 10 czy 20 złotych - nawet dla 10% miejsc.fik pisze:Ergo: fajnie, że PB się rozwija, ale po zakończeniu modernizacji E-65 będzie się bardzo szybko zwijał.
Też mi się tak wydaje. Już przędzej się "urwie" połączeniom lotniczym, jak autobusowymMeWa pisze:Ale skończy się moderna i sytuacja będzie inna. Ciekawe, jak wtedy będzie się kształtował popyt na autobusy, choć podejrzewam, że na pewno będzie multum osób, którym cena ogdrywa jedyne znaczenie, więc PB nie zginie na tej trasie.
Co jest całkiem dobrą ceną, nawet wliczając kolejowy kurs PLN/EUR, który jest delikatnie mówiąc co najmniej niezbyt korzystny dla pasażera.fik pisze:Pewnie 29€, jak obecnie siedzący w Chopinie.
To się okaże, ja jestem w tej materii optymistą. Fakt, moze nie będzie co godzinę, ale poniżej 10 kursów na dobę to raczej nie zejdąKwZ pisze:A że po otwarciu E-65 PolskiBus będzie się zwijał z tej trasy, to też tak myślę.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Wątpię, żeby PB też się to opłacało - jak próbowałem to szacować, to wyszło mi, że koszt kursu to ok. 22-23 zł/pasażer.Wolfchen pisze:Polemizowałbym - wątpię, aby kolej zaoferowała na tej trasie bilety po 10 czy 20 złotych - nawet dla 10% miejsc.
- fik
- Naczelne Chamidło
Do Krakowa czy Poznania nie oferuje, a mimo to pasażerowie MASOWO wybierają kolej.Wolfchen pisze:Polemizowałbym - wątpię, aby kolej zaoferowała na tej trasie bilety po 10 czy 20 złotych - nawet dla 10% miejsc.
Plaplapla.Wolfchen pisze:
Co jest całkiem dobrą ceną, nawet wliczając kolejowy kurs PLN/EUR, który jest delikatnie mówiąc co najmniej niezbyt korzystny dla pasażera.
Od 15 marca kolejowy kurs euro wynosi 1 PLN=4,17 EUR. Średni kurs NBP na dzisiaj to... 1 PLN=4,16 EUR.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- MeWa
- Cukiereczek
Tyle że pula miejsc ograniczona i też trzeba z dużym wyprzedzeniem. Trochę konsekwencji: nie możesz zestawiać najdroższego biletu na PB z najtańszym na pociągfik pisze:Pewnie 29€, jak obecnie siedzący w Chopinie.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]