Dzieki teraz sie zgadzadzidek pisze:Na 101, E-4, E-6 i E-8 jest 12 brygad rano i 7 popołudniu do tego 3 brygady na 116.
Zmiany od kwietnia 2012
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
-
michał1984
Kursy wariantowe? To ja już bym wolał poszukać dawców do przerzutów na Ostrobramskiej.Szeregowy_Równoległy pisze:Ja cały czas nie jestem w stanie pojąć, czemu to 521 nie mogło z Wiatraka pod GUS zjeżdżać jako 143. Po trasie, czytelniej, pasażerowie by wiedzieli co to jest...grzegorz pisze:Te zjazdy do GUS-u były robione pod MZA, bo na pewno nie pod pasażera (prócz nienaturalnie dobrze zorientowanych zboków z ,,wawkomu''...)
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Skoro tak czy inaczej musiało to jeździć od Wiatraka do GUS, to mogło jeździć jako 143, a nie jako 521, które tak naprawdę dla pasażera było jakimś wybrykiem natury, a nie czymś, czego ktokolwiek na trasie Ł mógł się spodziewać. A takie 143 dojechałoby sobie do GUS, czyli do krańca, zrzuciło dechy i do zajezdni. Taki ćwierćkurs jest aż tak kłopotliwą kwestią?pawcio pisze:Kursy wariantowe? To ja już bym wolał poszukać dawców do przerzutów na Ostrobramskiej.Szeregowy_Równoległy pisze:Ja cały czas nie jestem w stanie pojąć, czemu to 521 nie mogło z Wiatraka pod GUS zjeżdżać jako 143. Po trasie, czytelniej, pasażerowie by wiedzieli co to jest...
-
bartoni722
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Najprostsze wydawałoby mi się przebranie na przystanku. Skoro już nie dało się zrobić tego 521 tak, żeby jechał po trasie do centralnego i stamtąd do zajezdni... Wiesz, generalnie zawsze jestem przeciw puszczaniu zjazdówek trasą, którą nie jeździ wersja podstawowa. Bo na zdrowy rozsądek: co ma myśleć pasażer, widzący na trasie "Ł" 521? Ja jak pierwszy raz ten wynalazek zobaczyłem, to zdurniałem. Równie dobrze zamiast do GUS, mógłby zjeżdżać pod bramę zakładu z pasażerami, też bez sensu.pawcio pisze:Gdzie na Wiatracznej chciałbyś robić taką przebierankę? I co z dojazdem?
Są (a właściwie to już były) kursy wyjazdowe 521 na trasie: Metro Politechnka - Wiatraczna - Falenica i zjazdowe na trasie: Falenica - Wiatraczna - GUS.bepe pisze:Po pierwsze - 521 nie jeździ do GUS-u. Po drugie - f-ki pojawiają się dopiero na Wiatracznej, wcześniej na trasie nie ma. A po trzecie - pod nosem jest Ostrobramska i to ta zajezdnia powinna obsługiwać 521f, a Kleszczowa powinna jeździć na 189. Ale jeśli pozwala się MZA na idiotyczną politykę rozmieszczania wozów, to potem takie są efekty.primoż pisze:A nie ma przypadkiem włączeń i zjazdów z/do GUS-u?
Do tej pory nigdy przy wyłączeniach tramwajowych na JPII 510 nie było przegubowe. Zawsze Zetka wystarczala, tym bardziej, że teraz Zetka jest pociągnieta aż do Arkadii.SU45-206 pisze:Przecież al. JPII jest teraz zamknięta dla tramwajów.marko80 pisze:A 510 to już się zrobiło na stałe przegubowe? Bo dziś mimo przywrócenia normalnego ruchu pociągów metra 510 jeździ dalej na przegubach.
Co do pierwszej części, to bym polemizował. Nawet zatrzymywało się na wszystkich przystankach. Co do drugiej - to jak pamiętam zawsze Z jeździło do Babki. Przystanki były w różnych miejscach ale okolica ta sama.marko80 pisze:Do tej pory nigdy przy wyłączeniach tramwajowych na JPII 510 nie było przegubowe. Zawsze Zetka wystarczala, tym bardziej, że teraz Zetka jest pociągnieta aż do Arkadii.
Zdarzyło się kiedyś, że Z-3 jeździło do Okopowej, ale generalnie to zazwyczaj jeździ do Arkadii.Paweł D. pisze:Co do pierwszej części, to bym polemizował. Nawet zatrzymywało się na wszystkich przystankach. Co do drugiej - to jak pamiętam zawsze Z jeździło do Babki. Przystanki były w różnych miejscach ale okolica ta sama.marko80 pisze:Do tej pory nigdy przy wyłączeniach tramwajowych na JPII 510 nie było przegubowe. Zawsze Zetka wystarczala, tym bardziej, że teraz Zetka jest pociągnieta aż do Arkadii.