Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
Awaria rozjazdów na stacji Warszawa Zachodnia
2012-04-17 10:08:22
Z powodu awarii rozjazdów na stacji Warszawa Zachodnia wstrzymany został ruch pociągów w kierunku Skierniewic i Sochaczewa.
Trwa lokalizowanie usterki oraz jej usuwanie. Ruch pociągów zostanie przywrócony po zapewnieniu bezpieczeństwa ruchu kolejowego.
Awaria rozjazdów na stacji Warszawa Zachodnia
2012-04-17 10:42:41
W związku z awarią rozjazdów na stacji Warszawa Zachodnia część pociągów na kierunku Warszawa - Warszawa może zostać skierowana przez Warszawę Centralną, z pominięciem przystanków Warszawa Powiśle, Warszawa Śródmieście, Warszawa Ochota.
Trwa usuwanie usterki rozjazdów.
Jak na pierwszą połowę dnia - wystarczająco wesoło, a na razie jest tylko gorzej, bo odwołują kolejne pociągi. Chyba część kursów powinni skrócić, żeby utrzymać przejezdność średnicy, na zachodnim i wschodnim ludzi przepakowywać do SKMek albo kursów, które pozostały... [cała reszta ma do godziny w plecy nawet].Odwołanie pociągu rel. Warszawa Rembertów - Piaseczno
2012-04-17 11:03:34
Z powodu awarii rozjazdów na stacji Warszawa Zachodnia odwołany został pociąg nr 11412 rel. Warszawa Rembertów (11:38) - Piaseczno (12:39).
-
kebe
Do Radomia, od Warki do Grabowa masz komunikację zastępczą, więc sam pociąg jedzie do Warki. Ale w zapowiedzi powinno być do Radomia. Znowu zmyłka. Pociągi jadące objazdem do Radomia zapowiadają "przez Stojadła, Dęblin"... Porażka.
Żeby być w temacie.
Nie wiem, ile ostatecznie był opóźniony Polonez, rano był opóźniony około 60 minut. Powód:
http://www.kurierkolejowy.eu/aktualnosc ... espol.html
Żeby być w temacie.
Nie wiem, ile ostatecznie był opóźniony Polonez, rano był opóźniony około 60 minut. Powód:
http://www.kurierkolejowy.eu/aktualnosc ... espol.html
-
podrozny113
AKM 1585+1573 na poc. 50460 (Otwock - Błonie) padł na Wschodnim.
[ Dodano: |19 Kwi 2012|, 2012 09:26 ]
A koło 9 następiła awaria SRK na wschodniej. Zero sterowania, wszystko zajęte. Nie wiem, czy to długotrwałe.
[ Dodano: |19 Kwi 2012|, 2012 09:26 ]
A koło 9 następiła awaria SRK na wschodniej. Zero sterowania, wszystko zajęte. Nie wiem, czy to długotrwałe.
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Z powodu awarii pociągi dalekobieżne zostaną skierowane torami linii średnicowej podmiejskiej, przez Warszawę Śródmieście.
Ten zachodni to strasznie pechowy ostatnio.Po godz. 9:40 przywrócono rozkładową organizację ruchu pociągów na linii średnicowej w Warszawie.
Pociągi dalekobieżne będą kierowane przez Warszawę Centralną.
[ Dodano: |19 Kwi 2012|, 2012 16:07 ]
Znowu
Awaria pociągu SKM Warszawa na przystanku Warszawa Ochota
2012-04-19 15:36:38
Na przystanku Warszawa Ochota nastąpiła awaria pociągu SKM Warszawa. Ruch pociągów na kierunku Warszawa Wschodnia - Warszawa Zachodnia został wstrzymany do czasu usunięcia uszkodzonego składu.
Zmiana organizacji ruchu pociagów na linii średniocowej podmiejskiej
2012-04-19 15:43:01
Z powodu awarii pociągu SKM Warszawa na przystanku Warszawa Ochota pociągi "Kolei Mazowieckich - KM" kursujące linią średnicową podmiejską na kierunku Warszawa Wschodnia - Warszawa Zachodnia zostaną skierowane przez Warszawę Centralną z pominięciem przystanków Warszawa Powiśle, Warszawa Śródmieście, Warszawa Ochota.
Odblokowanie trasy i przywrócenie ruchu może zająć około 30 minut.
[ Komentarz dodany przez: MeWa: Wto 24 Kwi, 2012 ]
Usunięcie części wiadomości odnoszącej się do przeniesionej dyskusji. MeWa
Wychodzi na to, że obieg z uszkodzonym składem skrócono do Zachodniej i uruchomiono z Zachodniej do Otwocka, był to jakiś ELF. Ale co oni potem wyczyniali z tymi SKMkami, tego nie wiem. Może z obiegów S2 wzięli na ten obieg do Otwocka? Bo jeden z obiegów S2 miał na Śródmieściu +60 aż... A może to tym ELFem ściągali/spychali tego do Pruszkowa? Bo one jadą jeden za drugim.
W sobotę cały dzień zamknięty tor nr 3 linii średnicowej ( Zach - Wsch ). Jutro będzie wiadomo na 100%
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach