A cóż to za święto, że pekap rozjazdy na Wolę otworzył? Zadnimi łapami się zapierali i nawet jednorazowy imprezowy pociąg wytrasowali z obrotem na Odolanach...od Warszawy Alej Jerozolimskich przez Warszawę Wolę, Warszawę Gdańską
Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
-
marian89mr
Takie bardzo awaryjne to to nie było skoro już w czwartek podzieliłeś się tą informacją na tym forum ...rufio198 pisze:A wiesz jaka jest różnica między planowym zamknięciem, a zamknięciem awaryjnym? Zamiast bić piane dowiedz się i wróćzofey pisze:I gdzie jest rozkład KM na dzisiaj? Jazda wg tajnego rozkładu to już skandal ma maksa...
Na głównej stronie mógł pojawić się jakiś news ........ to trochę poważniejsze utrudnienia niż zdechnięcie jakieś składu, żeby umieścić to tylko w dziale UTRUDNIENIA
Poza tym cały czas ubolewam nad tym, że nie ma procedur, które by przewidywały umieszczanie w pociągach informacji (np. na szybach ) wzorem ZTM ......to w sumie proste (drukarka, papier, nożyczki i taśma) a bardzo by tu ułatwiło życie .....
Też byłem zdziwiony- ale w tym wypadku nie bardzo mieli wybór. Inaczej zakorkowaliby średnice dalekobieżną na amenMichalJ pisze:A cóż to za święto, że pekap rozjazdy na Wolę otworzył? Zadnimi łapami się zapierali i nawet jednorazowy imprezowy pociąg wytrasowali z obrotem na Odolanach...od Warszawy Alej Jerozolimskich przez Warszawę Wolę, Warszawę Gdańską
[ Dodano: |21 Kwi 2012|, 2012 19:41 ]
W środę sprawa ,,wybuchła'', w czwartek PLK-a przesłała rozkład do uzgodnień z zastrzeżeniem że jeszcze nie są pewni czy będą zamykać, w piątek ok 15 został zatwierdzony rozkład po uwzględnieniu poprawek przewoźników.marian89mr pisze:Takie bardzo awaryjne to to nie było skoro już w czwartek podzieliłeś się tą informacją na tym forum ...rufio198 pisze: A wiesz jaka jest różnica między planowym zamknięciem, a zamknięciem awaryjnym? Zamiast bić piane dowiedz się i wróć
Na głównej stronie mógł pojawić się jakiś news ........ to trochę poważniejsze utrudnienia niż zdechnięcie jakieś składu, żeby umieścić to tylko w dziale UTRUDNIENIA...
Jakbyś czytał uważnie moja informację to byś doczytał że pisałem że w piątek będę wiedział na 100 %. Do końca nie było wiadomo czy PLK-a zdecyduje się na to zamknięcie.
W takim wypadku lepszy jest brak informacji niż podanie jej i zastępczego rozkładu.
W przypadku braku zamknięcia trzeba by jeździć i tak w/g zmienionego rozkładu ( przykład - zeszłotygodniowe weekendowe zmiany na linii otwockiej - zamknięcie odwołane a i tak obowiązywał rozkład zamknięciowy bo ,, przecież ogłoszone zostały zmiany publicznie'')
Potem taki jeden z drugim by płakał że zamknięcia nie ma, a musiał przejść się ze Śródmieścia na Centralny bo pociągi kursują w/g zmienionej organizacji ruchu a zamknięcie odwołane.
Wybrano po prostu mniejsze zło ( tak wiem że to jest złe określenie, ale lepsze nie przychodzi mi do głowy )
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Coś z szyna w tunelu pomiędzy Śródmieściem a Powiślem. Dokładnie co to nie wiem.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
Tak sobie myślę, że taka poważna firma jak KM powinna mieć dyżurnego informatyka, który na miejscu potrafiłby w 5 minut wstawić informację na stronę główną z odpowiednią grafiką.
Po prostu.
Wstawiłby wczoraj o 15.30 i byłoby lepiej, niż taka informacja jak jest teraz.
Po prostu.
Wstawiłby wczoraj o 15.30 i byłoby lepiej, niż taka informacja jak jest teraz.
...
Informacja pasażerska odpowiednio wcześniej została przekazana pasażerom, wysypywane całe tabuny ludzi na p.o W-wa Wola i oczekiwanie pasażerów na pociągi KM i SKM na powiślu do WWO bezcenne.
Skierniewice dla 9232/3 wydały ostrzeżenia do WWO, przez Centralną.
Przed zachodnią postój, dyktowanie rozkazu pisemnego "S" na zmianę trasy do WG.
WG nie wiedziało czy 9233 ma się zatrzymywać na p.o ZOO.
Informacja pasażerska odpowiednio wcześniej została przekazana pasażerom, wysypywane całe tabuny ludzi na p.o W-wa Wola i oczekiwanie pasażerów na pociągi KM i SKM na powiślu do WWO bezcenne.
Skierniewice dla 9232/3 wydały ostrzeżenia do WWO, przez Centralną.
Przed zachodnią postój, dyktowanie rozkazu pisemnego "S" na zmianę trasy do WG.
WG nie wiedziało czy 9233 ma się zatrzymywać na p.o ZOO.
Na wschodniej zamieszanie, ludzie latali z peronu na peron w tumanach kurzu i między taśmami zagradzającymi remontowane miejsca. Odjazdy po południu w kier. wschodnim co najmniej +10. W Rembertowie przed południem na wysokości składu kruszyw stały sobie odstawione dwa podwójne kible jeden za drugim.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
Myślę, że w tym miejscu Lonik, trochę szydził z tej informacji.MeWa pisze:Co innego "jakaś" informacja pasażerska, a co innego - dobra informacja pasażerska. A z tym na kolei często kuleje.
Sam bym tak zrobił haos. Można wysłać skargę. Wiem, jaką odpowiedź się otrzyma, bo już raz podobną otrzymałem. Zapomnij pan o zadośćuczynieniu, bo to pana nie dotyczy (posiadacza biletu okresowego). Jestem pasażerem bez praw
Powodem jest remont wyjazdu z Grochowa. Podobne odstawianie ma się np w Wawrze. Czasem potrafi tam stać 6 EZT na raz.Bernard pisze:W Rembertowie przed południem na wysokości składu kruszyw stały sobie odstawione dwa podwójne kible jeden za drugim.
- moonwalker
Odnośnie tej informacji, to wczoraj jadąc jednym z pociągów do Warszawy, byłem miło zaskoczony, gdy pani kierownik przechadzała się po składzie i w każdym przedziale mówiła mniej więcej taką regułkę: "Pociąg w dniu dzisiejszym jedzie przez Warszawę Centralną z pominięciem przystanków: Ochota, Śródmieście, Powiśle".
Nie może być dnia, bez atrakcji.
S1 - opóźnienia. S2 - jeden obieg jakoś się spóźniał tak, że mój pociąg zebrał wszystkich chętnych prawie na dach.
Od Warki i Piaseczna NIC nie jedzie planowo. Pociągi Warka - Otwock i Góra Kalwaria - Dęblin opóźnione prawie 70-90 minut, ale strona KM nic nie wie.
Standard poranny ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
S1 - opóźnienia. S2 - jeden obieg jakoś się spóźniał tak, że mój pociąg zebrał wszystkich chętnych prawie na dach.
Od Warki i Piaseczna NIC nie jedzie planowo. Pociągi Warka - Otwock i Góra Kalwaria - Dęblin opóźnione prawie 70-90 minut, ale strona KM nic nie wie.
Standard poranny
Padły EN57-1659+1650 (12130 Góra Kalwaria - Dęblin), na Zachodniej podmieniono skład na 1744+1807.
Na Śródmieściu karetka do 9210 (Skier-ce - Wwa Wsch), parę minut obsuwy na średnicy.
Na Śródmieściu karetka do 9210 (Skier-ce - Wwa Wsch), parę minut obsuwy na średnicy.
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Może się już rozkorkowało.Awaria pociągu SKM Warszawa na odcinku Warszawa Włochy - Warszawa Zachodnia
2012-04-24 08:09:14
O godz. 7:58 PKP Polskie Linie Kolejowe poinformowały o awarii pociągu SKM Warszawa na szlaku Warszawa Włochy - Warszawa Zachodnia. Wjazd do Warszawy z kierunku Żyrardowa i Łowicza dla pociągów "Kolei Mazowieckich - KM" został utrudniony.
Za uszkodzonym pociągiem SKM Warszawa zatrzymany został poc. "Kolei Mazowieckich - KM" nr 9336 rel.Grodzisk Mazowiecki (7:09) - Warszawa Wschodnia(7:54). Pociąg ten zostanie wycofany i skierowany do Warszawy Zachodniej innym torem.
W czasie awarii pociągi w kierunku Warszawy kierowane będą innymi torami, co może spowodować opóźnienia rzędu kilkunastu minut. Opóźnienia mogą ulegać zmianie.