Seriale
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
- Bastian
- Sułtan Maroka
Mnie tam żenada nie śmieszy... Jak mam się pośmiać z czegoś tylko dlatego, że jest beznadziejne, to wolę przeznaczyć czas na coś lepszego, niż to pośmianie się.
Ale de gustibus...
Ale de gustibus...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
"Pies"-czyli "Komisarz Alex" to format austriackiego serialu "Komisar Rex"."Ojciec Mateusz" to dla odmiany format włoskiego serialu "
on Mateo". Już nie mamy własnych produkcji,lub bardzo,bardzo mało...
Wszystko obecnie opiera się na formatach,licencjach...
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
Ranczo jest nasze. Kiepscy. Trochę się znajdzie.
A z formatu też można skorzystać lepiej lub gorzej... W Miodowych latach czuło się nieprzystawanie realiów, w Mateuszu nie czuję. Wzorca Alexa nie znam, więc nie wiem, czy np. to, że nasz komisarz mieszka w loftach i budzi się w każdym odcinku z nową kochanką, to nasze, czy ściągnięte.
Poza tym polecam "Castle".
A z formatu też można skorzystać lepiej lub gorzej... W Miodowych latach czuło się nieprzystawanie realiów, w Mateuszu nie czuję. Wzorca Alexa nie znam, więc nie wiem, czy np. to, że nasz komisarz mieszka w loftach i budzi się w każdym odcinku z nową kochanką, to nasze, czy ściągnięte.
Poza tym polecam "Castle".
"Świat wg.Bundych" znasz ? To "Kiepscy" są jego odpowiednikiem.To też jest format....
Nie udawaj że nie wiesz o co chodzi.Zresztą "Bundy" byli pierwsi-potem nastali "Kiepscy".
Ma to też przełożenie chronologiczne.Dobra EOT,nie zamierzam tłumaczyć Tobie jak chłop krowie na granicy.Jak ktoś głuchy na oczywiste fakty i argumenty i uważa że jego musi być na wierzchu to nie jest to partner do dyskusji.Żyj w swoim świecie...Twoja racja jest najważniejsza i musi być zawsze na wierzchu ? OK.Koniec tematu.Abstrahując polecam Wujka Google-taką "maszynę czasu' w sam raz dla Ciebie....
Ma to też przełożenie chronologiczne.Dobra EOT,nie zamierzam tłumaczyć Tobie jak chłop krowie na granicy.Jak ktoś głuchy na oczywiste fakty i argumenty i uważa że jego musi być na wierzchu to nie jest to partner do dyskusji.Żyj w swoim świecie...Twoja racja jest najważniejsza i musi być zawsze na wierzchu ? OK.Koniec tematu.Abstrahując polecam Wujka Google-taką "maszynę czasu' w sam raz dla Ciebie....
Że "Komisarz Alex" to kopia "Komisarza Rexa" (którego kiedyś oglądałem), to ja widzę po samym tytule 
Bardzo fajną kopią była "Kasia i Tomek", szkoda że już nie grają...
A formuła "Spadkobierców" (nie oglądam, ale polecano mi) to skądś jest ściągnięta?
Bardzo fajną kopią była "Kasia i Tomek", szkoda że już nie grają...
A formuła "Spadkobierców" (nie oglądam, ale polecano mi) to skądś jest ściągnięta?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Ten "Komisarz Alex" jest dla mnie zbyt infantylny 
Abstrahując że Łódz wyładniała-to nie jest to miasto co 5-10 lat temu 
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
Ja za to ostatnio oglądam trochę Comedy Central i z zalewu seriali przez tę stację serwowanych upodobałem sobie 3:
- Mike and Molly
- How I met your mother
- Big Bang Theory
Jakoś mi tak przypadły do gustu
Mobilek, nie ciskaj się tak, bo stare lata się przypominają - jak ktoś coś się odważył złego na R-1 powiedzieć, to reakcja była dokładnie taka sama
I używaj interpunkcji - odstępy po kropce i parę przecinków by się przydało - tak przecież walczysz o wypowiedzi w języku polskim...
- Mike and Molly
- How I met your mother
- Big Bang Theory
Jakoś mi tak przypadły do gustu
Mobilek, nie ciskaj się tak, bo stare lata się przypominają - jak ktoś coś się odważył złego na R-1 powiedzieć, to reakcja była dokładnie taka sama
I używaj interpunkcji - odstępy po kropce i parę przecinków by się przydało - tak przecież walczysz o wypowiedzi w języku polskim...
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
I co jeszcze Pawełku ? Pogadaj sobie dalej,na zdrowie... Widzę że dziś masz "wenę twórczą".. ROTFL !
Obejrzałem pierwszy odcinek i stwierdziłem, że... mi się nie podoba, bo Sheldon jest zbyt podobny do mnie. Coś jak "Piękny Umysł", tylko bardziej. Cóż, N lat na fizykomatematyce formuje człowieka...Paweł_K pisze:- Big Bang Theory
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?