Seriale

Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
chester

Post autor: chester » 07 maja 2012, 13:54

MichalJ pisze:Pies jest fajny, ale te zagadki kryminalne coraz bardziej żałosne.
Rzeczywiście trochę to tak, jakby mieli wielkie chęci i nawet możliwości niezłej produkcji, ale brakowało pomysłu na dobre wątki. No i jak na serial familijny (chyba?) jednak za dużo przemocy i krwi (oraz erotycznych podtekstów), w szczególności w porównaniu do:
Mateusz może być.
gdzie nie dosyć, że jest świetnie nakręcony (zdjęcia i plenery), to jeszcze wątki są na ogół dobrze przemyślane, nie ma litrów krwi i budzenia się codziennie z inną kobitą w łóżku. No i w końcu subiektywnie trudno mi nie kibicować serialowi, w którym gra kolega z podstawówki ;)
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 07 maja 2012, 14:28

Marczak? :)

Awatar użytkownika
chester

Post autor: chester » 07 maja 2012, 15:05

Nie, organista :)
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.

Awatar użytkownika
primoż

Post autor: primoż » 07 maja 2012, 15:41

To ja się przyznam, że ostatnio spodobał mi się Pitbull. Od pewnego czasu jest na TVP HD. Trafiłem kiedyś i jak mam wolną chwilę, to piątkowe wieczory przeznaczam na oglądanie tego serialu.

Awatar użytkownika
Matrix2441

Post autor: Matrix2441 » 07 maja 2012, 16:18

Nie, organista :)
Hehe, jedna dziewczyna, którą znam też tam zagrała epizod. :-) A co do serialu, to na prawdę fajny. Lubię go oglądać.

Awatar użytkownika
Paweł_K
Taki ligowy Bełchatów
Kontakt:

Post autor: Paweł_K » 07 maja 2012, 17:16

To ja się przyznam, że ostatnio spodobał mi się Pitbull. Od pewnego czasu jest na TVP HD. Trafiłem kiedyś i jak mam wolną chwilę, to piątkowe wieczory przeznaczam na oglądanie tego serialu.
Nie będę się po raz kolejny rozpływał nad tym serialem, bo czyniłem to już wielokrotnie ;) Absolutna czołówka seriali kryminalnych.
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon

Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 07 maja 2012, 19:50

chester pisze:
MichalJ pisze:Pies jest fajny, ale te zagadki kryminalne coraz bardziej żałosne.
Rzeczywiście trochę to tak, jakby mieli wielkie chęci i nawet możliwości niezłej produkcji, ale brakowało pomysłu na dobre wątki. No i jak na serial familijny (chyba?) jednak za dużo przemocy i krwi (oraz erotycznych podtekstów), w szczególności w porównaniu do:
Nasza wersja Rexa jest po prostu mierna. "Ojciec Mateusz" był początkowo (nie wiem jak jest teraz) naprawdę wierną kopią oryginału (zresztą świetnego oryginału). "Komisarz Alex" poza psem (który wygląda jak celebryta w przeciwieństwie do Rexa :]) ma bardzo niewiele z oryginału (tylko pewien element odcinka ma powiązanie z oryginałem). Serial jest mierny, a obraz Łodzi mocno wyidealizowany... Bardzo mocno.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 07 maja 2012, 21:29

Chyba pierwszy serial kręcony w innym mieście niż Warszawa :P (pomijając Trudne Sprawy).

MichalJ

Post autor: MichalJ » 07 maja 2012, 21:32

Mateusza masz na myśli?

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 07 maja 2012, 21:47

BJ pisze:Chyba pierwszy serial kręcony w innym mieście niż Warszawa :P (pomijając Trudne Sprawy).
Radio Romans grało w Gdańsku :p
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 07 maja 2012, 21:47

A W11 w Krakowie.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

kajo

Post autor: kajo » 07 maja 2012, 22:20

BJ pisze:Chyba pierwszy serial kręcony w innym mieście niż Warszawa :P (pomijając Trudne Sprawy).
Rodzinka.pl kręcona jest w Nowej Iwicznej.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 07 maja 2012, 22:49

Ranczo nie jest w Warszawie, Szpilki... są w górach... :)

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 08 maja 2012, 7:45

Ojciec Mateusz pochodzi, oidp, z Sandomierza.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

cns80

Post autor: cns80 » 08 maja 2012, 7:48

primoż pisze:To ja się przyznam, że ostatnio spodobał mi się Pitbull. Od pewnego czasu jest na TVP HD. Trafiłem kiedyś i jak mam wolną chwilę, to piątkowe wieczory przeznaczam na oglądanie tego serialu.
Oglądałem kiedyś fragment i nie przypadł mi do gustu. Kilka tygodni temu obejrzałem cały odcinek i bardzo mi się ten serial spodobał. Utwierdziłem się też w przekonaniu że Dorociński jest świetnym aktorem.
Połowa produkcji TVN (Majka, Julia itp.) jest z Krakowa.
JacekM pisze:A W11 w Krakowie.
Wrocław raczej. Podobnie jak bękart "Detektywi".
"Tancerze" też są chyba z Wrocławia i ten polsatowski kryminał z Dygant (nie pamiętam tytułu) też chyba był z Wrocławia.

A propos seriali: Jest taki serial, który ma moim zdaniem fatalnie rozjeżdżającą się fabułę, oraz kiepskie zdjęcia, ale za to nadrabia obsadą. Mimo że ciężko się to ogląda to jednak mam jakąś dziwną przyjemność z tego. Piszę o Sforze

Jeśli chodzi o zagraniczne to moim ulubieńcem od lat jest rosyjska "Brygada". Z przyjemnością obejrzałem całość jeszcze raz 2 lata temu i chyba znowu do niego wrócę.

ODPOWIEDZ