JacekM ma rację. W11 i Detektywi są kręceni w Krakowie. W Krakowie też Julia. A we Wrocławiu z obecnie produkowanych to Trudne sprawy, Dlaczego ja?, Pierwsza Miłość, Świat wg Kiepskich.cns80 pisze:Wrocław raczej. Podobnie jak bękart "Detektywi".JacekM pisze:A W11 w Krakowie.
Seriale
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
- Bastian
- Sułtan Maroka
We Wrocławiu to chyba "Kryminalni" byli kręceni, może z tym się pomyliło...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
Kraków. Pomorska, owszem.cns80 pisze:A mi się wydawało że lektor mówi: "Wrocław, ulica Pomorska, Komenda Policji, siedziba W11", a że nie potrafiłem rozpoznać okolicy to założyłem że mówi prawdę.Bywalec pisze:JacekM ma rację. W11 i Detektywi są kręceni w Krakowie.
http://pl.wikipedia.org/wiki/W11_-_Wydz ... 5%9Aledczy
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
A propos Dorocińskiego, jest taki serial, na TVP, o pracownikach pomocy społecznej. Świetny film, chociaż skrajnie daleki od cukierkowych serialików o niczym. Dosyć brutalny i naturalistyczny. Kręcony we Wrocławiu. O, mam tytuł: "Głęboka Woda".
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
No widzisz. Cały czas mi brakowało tych wrocławskich kanałówBastian pisze:Kraków. Pomorska, owszem.cns80 pisze: A mi się wydawało że lektor mówi: "Wrocław, ulica Pomorska, Komenda Policji, siedziba W11", a że nie potrafiłem rozpoznać okolicy to założyłem że mówi prawdę.
http://pl.wikipedia.org/wiki/W11_-_Wydz ... 5%9Aledczy
Kryminalni to była Warszawa - korzystali przecież z budynku KSP, no i do dziś pamiętam ten szaleńczy pościg w tramwaju na Moście GdańskimBastian pisze:We Wrocławiu to chyba "Kryminalni" byli kręceni, może z tym się pomyliło...

- a/p TALENT
Kleszczu ma rację w sprawie rodzimej mutacji serialu Komisarz Rex. Oryginał jest najlepszy, zwłaszcza drugi cykl z Gedeonem B. w roli opiekuna Rexa. Rzeczywiście w oryginale serialu pies ma więcej udziału w akcji, a nasz odpowiednik to niestety bardziej celebryta i snuj. Również bezbarwni są policyjni współpracownicy Alexa i jego opiekuna. Miasto Łódź po zabiegach upiększających czasami lepsza od Wiednia 
Idiokracja nas otacza
- Matrix2441
Pierwsza Miłość i Kiepscy (czyli seriale, których jestem wiernym fanem) również są kręcone we Wrocławiu. A skoro Kleszczu jeszcze wspomniał o Radiu Romans, to podzielę się jeszcze krótko, że i ja trochę go lookałem.Bastian pisze:We Wrocławiu to chyba "Kryminalni" byli kręceni, może z tym się pomyliło...
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Kryminalni byli też kręceni w Trójmieście i w Krakowie (ale to pojedyncze odcinki).Bywalec pisze:Kryminalni to była Warszawa - korzystali przecież z budynku KSP, no i do dziś pamiętam ten szaleńczy pościg w tramwaju na Moście GdańskimBastian pisze:We Wrocławiu to chyba "Kryminalni" byli kręceni, może z tym się pomyliło...Kryminalni jedynie na krótko wybrali się na Śląsk kręcąc część Kryminalni:Misja Śląska. Ogólnie rzecz biorąc seriale dla TVN są kręcone w Warszawie lub Krakowie, ewentualnie okazjonalnie sceny lub pojedyncze odcinki w małych miasteczkach.
TVP jakiś serial z Gonerą (jakiś taki o układach nie pamiętam tytułu) kręciła w Lublynie.
100% racjia/p TALENT pisze:Kleszczu ma rację w sprawie rodzimej mutacji serialu Komisarz Rex. Oryginał jest najlepszy, zwłaszcza drugi cykl z Gedeonem B. w roli opiekuna Rexa. Rzeczywiście w oryginale serialu pies ma więcej udziału w akcji, a nasz odpowiednik to niestety bardziej celebryta i snuj. Również bezbarwni są policyjni współpracownicy Alexa i jego opiekuna. Miasto Łódź po zabiegach upiększających czasami lepsza od Wiednia
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Nie, nie. "Kryminalni" są mocno "warszawscy".Bastian pisze:We Wrocławiu to chyba "Kryminalni" byli kręceni, może z tym się pomyliło...
[ Dodano: |8 Maj 2012|, 2012 21:07 ]
Trzy odcinki na Śląsku z serii "Tryptyk Śląski".Bywalec pisze:Kryminalni jedynie na krótko wybrali się na Śląsk kręcąc część Kryminalni:Misja Śląska.
Dwa w Gdańsku - "Dyptyk Gdański".
+ dwa w Krakowie.