Jak radny Korowaj wreszcie doprowadzi do instalacji tam chociażby jednego progu zwalniającego to Odkryta straci natychmiast komunikację. Nie ma co się nad Odkrytą rozwodzić.tarantula01 pisze:kręgosłupem dalej jest Światowida oraz dochodzi Odkryta.
Most PĂłĹnocny - propozycje ZTM
Moderator: Wiliam
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Istnieją wyspowe progi zwalniające które nie stanowią przeszkody dla autobusów.MisiekK pisze:Jak radny Korowaj wreszcie doprowadzi do instalacji tam chociażby jednego progu zwalniającego to Odkryta straci natychmiast komunikację. Nie ma co się nad Odkrytą rozwodzić.tarantula01 pisze:kręgosłupem dalej jest Światowida oraz dochodzi Odkryta.
Są 3x droższe od tradycyjnych i wcale nie takie obojętne dla niskopodłogowców....Piottr pisze:Istnieją wyspowe progi zwalniające które nie stanowią przeszkody dla autobusów.
- tarantula01
- Kontakt:
Jeśli przyjąć artykuł z Echa za zapowiedź progów na Odkrytej, to pojawią się one na Nowodworskiej za sprawą wypadku na ŚwiderskiejMisiekK pisze:Jak radny Korowaj wreszcie doprowadzi do instalacji tam chociażby jednego progu zwalniającego to Odkryta straci natychmiast komunikację. Nie ma co się nad Odkrytą rozwodzić.tarantula01 pisze:kręgosłupem dalej jest Światowida oraz dochodzi Odkryta.
Najwcześniej za rok - bo w tegorocznym budżecie nie ma środków na utrzymanie ulic ponad to co zostało rozstrzygnięte przetargami 2 m-ce temu. Chyba, że ma być to z rezerwy 250 tys, ale na nią jest kilku innych chętnych (np. propagatorzy parkingu dla osiedla BARC). Ja natomiast chciałbym te pieniądze przeznaczyć na dodatkowe miejsca parkingowe przy Porajów (północna strona - parkowanie prostopadłe).
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Tzw. parking Eli Ś. jest według mnie mocno wirtualny, bo oprócz kilku osób nikt z decydentów nie ma najmniejszej ochoty go realizować.tarantula01 pisze:(np. propagatorzy parkingu dla osiedla BARC)
- Bastian
- Sułtan Maroka
Te autobusy u nas to delikatne jakieś 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Miałem raz okazję jechać przez te progi. Masakra. Może i się da przejechać przez nie elegancko, ale jest opcja przytarcia osobówki, która zaparkowała tak, jak zaparkowała.MichalJ pisze:Myślisz, że JotPeCet tych progów na Stawkach nie zna?
Jemu chodzi o to, że nieprawdą jest, jakoby nie stanowiły przeszkody dla autobusów.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Moim zdaniem tak, bo żeby progu nie złapać, trzeba jechać przy samym krawężniku, a tego chyba nikt nie lubi. Mnie cholera bierze, że nie mogę jechać, jak zawsze, przy lewej krawędzi pasa, tylko muszę się przytulać do krawężnika, albo jechać po progu. Gdyby te progi były ciut węższe... Ciekawi mnie jaka jest różnica między szerokością progu, a rozstawem tylnych wewnętrznych kół SU12. Moim zdaniem taki próg będzie bezproblemowy dla autobusu tylko wtedy, gdy autobus mieszcząc się w pasie nie zahacza kołem o próg. Na Stawkach zahacza, czyli... wina progów.
Oprócz prześwitu problemem jest jeszcze brak wyobraźni projektantów.
Jest kilka przystanków na Obrońców Tobruku gdzie tuż za przystankiem znajduje się próg. Zapomniano że swobodny (w miarę swobodny) przejazd przez próg odbywa się dla autobusu jadącego osią pasa, a nie ruszającego z przystanku gdzie musi zatrzymać się tuż przy krawędzi peronu.
Za to na Stawkach progi zlokalizowano tuż za zakrętem.
Jest kilka przystanków na Obrońców Tobruku gdzie tuż za przystankiem znajduje się próg. Zapomniano że swobodny (w miarę swobodny) przejazd przez próg odbywa się dla autobusu jadącego osią pasa, a nie ruszającego z przystanku gdzie musi zatrzymać się tuż przy krawędzi peronu.
Za to na Stawkach progi zlokalizowano tuż za zakrętem.
Polityka złym doradcą w pracy!
- Solaris U10