No właśnie nie. Jak to powiedział Redut, którego ganiałem: Patrz, tu powinno być "K", a nie ma. Nie ma "K", nie ma klimy.SG pisze:To miała być tajemnica!A tak poważnie, cały tydzień na R-5 była wbita klimatyzacja.
O chłodzeniu i niechłodzeniu
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Jak jechałem na 710 wozem 8513, to pasażerowie byli bardzo niezadowoleni, że ich chłodzę, więc (mniej lub bardziej) grzecznie "prosili", żebym wyłączył klimę. Oczywiście powiedziałem, że mam obowiązek jazdy z włączoną klimatyzacją, co wcale nie powstrzymało ich narzekania. No i chyba się skarga szykuje, bo jedna z pasażerek po wyjściu ostentacyjnie zanotowała numer boczny wozu:D
Blank page, a self-imposed curse
Scrawling thoughts... to write for what?
Scrawling thoughts... to write for what?
No ja myślałem, że prędzej napiszą skargę na to, że klima jest wyłączona gdy w wozie są zablokowane okna niż wtedy, gdy jest włączona. Trzeba było wyłączyć - zaczęliby się dusić (a na pewno tak by było, bo mało kto potrafi odblokować okna), to by sami błagali o włączenie.TeRrahiel pisze:No i chyba się skarga szykuje, bo jedna z pasażerek po wyjściu ostentacyjnie zanotowała numer boczny wozu:D
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A nie można było o parę stopni temperatury po prostu podnieść? Może była ustawiona na "max"?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Tak, to fakt, że klima w wozach serii 85xx jest za ostra, natomiast nie każdy kierowca potrafi to regulować, jako że był na przykład szkolony z patronem na typ wozu 88xx. A sam obawia się dotknąć tajemniczych pokręteł.
I sprawdzić, jak działają. Inna sprawa, że zanim ktoś z pasażerów powiedział jaki jest efekt, to mógłby czasem i całą zmianę przejeździć.
To po około max 20 minutach ludzie zaczęliby się dusić przy zablokowanych oknach i to nie byłoby dobre. Po prostu warto byłoby nauczyć niektórych kierowców obsługi klimy w wozach 85xx, a przede wszystkim regulacji temperatury, żeby kierowca nie musiał wszystkiego robić metodą prób i błędów, bo nie każdy to lubi.tomek0409 pisze:A nie można było okresowo wyłączyć klimatyzacji?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To jakie masz opcje kontroli w 85xx?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Proszę cię. Chyba każdy debil umie przekręcić pokrętło z 16 stopni na 20albo na odwrót, bez żadnego szkolenia.fraktal pisze:Tak, to fakt, że klima w wozach serii 85xx jest za ostra, natomiast nie każdy kierowca potrafi to regulować, jako że był na przykład szkolony z patronem na typ wozu 88xx
[ Dodano: |26 Maj 2012|, 2012 15:18 ]
Możliwość ustawienia "dokładnej" temperatury na wozie, jaka cię interesuje.Glonojad pisze:To jakie masz opcje kontroli w 85xx?