W przypadku KM przejazd przez 90% stacji nie trwa około godziny liniowym kursem... Wystarczyło wydrukować po 1 kartce na przystanek, wsadzić pana Zdzisia do najbliższej kolejki jadącej do Warszawy i by zamieścił stosowne informacje w gablotach nawet podczas kursu...przewoz pisze:KM nie potrafią tego zrobić, nawet jak mają dzień - dwa wyprzedzenia.
Warszawska Kolej Dojazdowa
Moderator: JacekM
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Pal licho gablotki, te magafony to działają, czy nie?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Megafony działają, jak jest jakis wypadek, to potrafia w ciągu 30 minut nawet dwa lub trzy razy dac komunikat o opóźnieniach. W sobote nie potrafili. Może im głos odebrało. Od 9 godziny nie mogli wstawic info na swojej stronie? Chyba że administratorem strony WKD, jest PKP i im psikusa zrobili.
"Livin' On A Prayer"
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.
----------
----------
Nie każdy pracuje w sobotyWolfchen pisze:Godzina na wydrukowanie kartek i ich rozwieszenie to wystarczająco dużo czasu.Walas pisze:Nie nie mogli, bo dopiero o 9:00 się o tym dowiedzieli
Przepraszam bardzo, ale w Pruszkowie dyżurna ruchu cały czas zapowiadała o której będą odjeźdzać kolejki, bo sam słyszałemBon Jovi pisze:Megafony działają, jak jest jakis wypadek, to potrafia w ciągu 30 minut nawet dwa lub trzy razy dac komunikat o opóźnieniach. W sobote nie potrafili. Może im głos odebrało. Od 9 godziny nie mogli wstawic info na swojej stronie? Chyba że administratorem strony WKD, jest PKP i im psikusa zrobili.
To zapewne dyżurny lub dyżurna w Podkowie Leśnej Głównej miał(a) wolne. Bo tam nie było komunikatów. Otrębusy sa podłączone do tych megafonów z Podkowy Lesnej Głównej i z nich nic nie dochodziło.
Poważny przewoźnik pownien mieć ekipe która pracuje i w soboty i w niedziele. Ale WKD oszczędza w taki sposób że to pasażer na końcu zostaje oskubany z kieszeni. Informatyk tez pewnie w soboty ma wolne.
Ja teraz poczekam jakie będą efekty zbadania pod kątem informacji pasażerskiej WKD przez Urząd Transportu Kolejowego.
Poważny przewoźnik pownien mieć ekipe która pracuje i w soboty i w niedziele. Ale WKD oszczędza w taki sposób że to pasażer na końcu zostaje oskubany z kieszeni. Informatyk tez pewnie w soboty ma wolne.
Ja teraz poczekam jakie będą efekty zbadania pod kątem informacji pasażerskiej WKD przez Urząd Transportu Kolejowego.
"Livin' On A Prayer"
----------
----------
----------
----------
Jest jeszcze coś takiego jak dyżur...Walas pisze:Nie każdy pracuje w soboty![]()
Rozumiem, że nikt inny, kto w sobotę około 11 siedział w biurze WKD nie miał umiejętności (a może uprawnieńWalas pisze:Ci co rozwieszają komunikaty na stacjach mają weekendy wolne.
Sorry, ale takie tłumaczenia wskazują wyłącznie na to, że WKD jest równie zabetonowana, jak kolej, pod względem dbałości o pasażerów. W normalnym kraju wątpliwy byłby sens istnienia takiej firmy...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W ex-kolonii brytyjskiej?! Wow...fik pisze:25kVGlonojad pisze:czasem kogo 3kV pierdzielnie (nie, nie wiem czy tam jest 3kV czy 1,5kV, efekt jest jednakowo makabryczny IMHO),
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- fik
- Naczelne Chamidło
Zaczynali od 1,5kV (głównie), ale za niepodległości zmienili do 25.Glonojad pisze:W ex-kolonii brytyjskiej?! Wow...fik pisze: 25kV
http://www.core.indianrailways.gov.in/v ... 94,302,532
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!