Bluźnisz, synuGeorg pisze:McDonald
EOT
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Dałem dzisiaj radę bez żadnego problemu wylądować na lotnisku (He he heTeRrahiel pisze:Tak - kierowca nie trzyma się wytycznych, które zabraniają odjazdu z przystanku wcześniej niż 59 sekund przed czasem rozkładowym.autobusomaniak pisze:Może ktoś wie, dlaczego coś takiego ma miejsce?![]()
Twój zmiennik co przystanek odczekuje do +0:59Szeregowy_Równoległy pisze:Dałem dzisiaj radę bez żadnego problemu wylądować na lotnisku (He he heTeRrahiel pisze: Tak - kierowca nie trzyma się wytycznych, które zabraniają odjazdu z przystanku wcześniej niż 59 sekund przed czasem rozkładowym.) na +5. Na spokojnie, w pełni przepisowo. Moim zdaniem ZTM powinien rozważyć wprowadzanie rozkładów wakacyjnych, bo różnice w natężeniu ruchu są na tyle duże, że rozkłady sprzed wakacji stają się nierealizowalne. Jakoś nie widzę, nie wyobrażam sobie, jazdy polegającej na kwitnięciu cholera wie ile co parę przystanków, żeby odczekać do +0:59.
Co do rozkładów wakacyjnych - święta racja (na 195 toczyłem się jakieś 15-25km/h i wylądowałem na prawie +3 na Nowoursynowskiej, ale oczywiście odstałem, bo takie są wytyczne; co oznacza, że jednak rozkład jest do zrealizowania - kosztem komfortu i kierowcy, i pasażerów;)Szeregowy_Równoległy pisze:Moim zdaniem ZTM powinien rozważyć wprowadzanie rozkładów wakacyjnych, bo różnice w natężeniu ruchu są na tyle duże, że rozkłady sprzed wakacji stają się nierealizowalne. Jakoś nie widzę, nie wyobrażam sobie, jazdy polegającej na kwitnięciu cholera wie ile co parę przystanków, żeby odczekać do +0:59.
Pasażerów tak, ale tych w autobusie, Ale tych na przystanku czy przesiadających się i zakładających, ze 3 minuty na przesiadkę wystarczy - już nie, bo oni muszą czekać na następny kurs. A bywa tak, sam parę razy tak miałem, ze nie zdąży się na kurs, który odjechał za wcześnie, a następny przyjeżdża znów za późno. I z np. 10 minut czekania robi się 15.TeRrahiel pisze:oczywiście odstałem, bo takie są wytyczne; co oznacza, że jednak rozkład jest do zrealizowania - kosztem komfortu i kierowcy, i pasażerów;)
Można. Tylko jeszcze trzeba by przerobić wszystkie rozkłady na wakacyjne.Georg pisze:A czy można w Busmanie wprowadzić różne czasy przejazdu dla wakacji i ferii i dla okresu wrzesień-czerwiec?
Można to zrobić raz a dobrze. Tzn. że będzie rozkład i się nie będzie zmieniał przez kilka lat (chyba, że się trasa zmieni).pawcio pisze:Można. Tylko jeszcze trzeba by przerobić wszystkie rozkłady na wakacyjne.Georg pisze:A czy można w Busmanie wprowadzić różne czasy przejazdu dla wakacji i ferii i dla okresu wrzesień-czerwiec?