Ale na Skierniewickiej 20 straszy.osa pisze:Od tego jeszcze się domy na takiej Stalowej czy Skierniewickiej (lepsza do porównania - bloki) nie zawaliły.
Nowe trasy tramwajowe
Moderator: Wiliam
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Bastian
- Sułtan Maroka
Co ma jedno do drugiego? I czy przypadkiem nie pomyliło ci się forum dyskusyjne z naradą w Ratuszu?osa pisze:A może zamiast marzyć o takich nierealiach jak obwodnica tramwajowa lepiej jednak postawić na krótsze i łatwiejsze w realizacji uzupełnienia sieci?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A to nie Ty czasem kontestowałeś odbudowę trasy na Kasprzaka? A to ewidentnie uzupełnienie sieci jestosa pisze:A może zamiast marzyć o takich nierealiach jak obwodnica tramwajowa lepiej jednak postawić na krótsze i łatwiejsze w realizacji uzupełnienia sieci?
Natomiast marzyć mogę sobie, o czym tylko chcę.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
I będzie kwik protestujących, że paskudne i wredne tramwaje hałasują. A potem znów będą narzekania, że okolica ma denna komunikację.osa pisze:Miało być ponowne opracowanie dla przedłużenia pustawej linii na Mickiewicza. Przecież gdyby zdecydować się na szyny w asfalcie już od wiaduktu nad Trasą AK (nie ma tam dużego ruchu) - do zrealizowania podczas jego remontu, który będzie niebawem, a potem to samo wzdłuż ul. Klaudyny, to chyba nie byłyby aż takie wysokie koszty. .
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Bastian
- Sułtan Maroka
To i w Brukseli w jakiejś knajpie nad metrem czułem. Ale co z tego?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
I to jest ważne podejście na które została zwrócona uwaga. Gdyby tak większa część mieszkańców Warszawy myślała, to dawno byśmy mieli wybudowane nowe trasy tramwajowe i nowe odcinki. A przez to ich marudzenie, że najpierw bardzo chcą mieć tramwaj, ale później wymyślają rożne pierdoły, przez które te inwestycje latami stoją w miejscu lub zostają anulowane.MeWa pisze:No właśnie, ale to jest raczej: "zróbcie coś, bo głośno i trzęsie", a nie "nie budujemy, bo trzęsie na drugim piętrze".
Taka luźna myśl. Może jeśli chodzi o daną inwestycje, referendum zrobić i żeby wynik jego był wiążący. Tzn. jeśli zagłosują na "tak" dla inwestycji, to wtedy żadne protesty nie będą brane pod uwagę, tylko ewentualnie korety przy wspólnym opracowywniu inwestycji. A jeśli wynik byłby na "nie" to kolejne referendum np. za 2 lata. Oczywiście aby było zgodne wszystko z prawem. Mi np. nie przeszkadza że pod moim domem będzie druga linia metra. Zyskam nowe i szybsze połączenie. Dlatego też byłbym za linią tramwajową w mojej okolicy, jeśli bym w takiej mieszkał.
"Livin' On A Prayer"
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.