żebyś się kolego nie zdziwił...gregory5576 pisze:2008
Zajezdnie Autobusowe- reaktywacje, likwidacje itp
Moderator: Wiliam
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
-
jacek
- Zbanowany
Skończy się na tym ze będą autobusy nocowały na pętlach,a na serwis i przeglądy jeżdzić będą do jednej jedynej zajezdni.Tylko do której?tonny5545 pisze:różnica jest, pół roku to dużo, potem podejrzewam że zaczną się problemyPiotrekbe pisze: 1-06-2008
a nie wiem czy wyrobią się z budową nowej zajezdni
na wszystko potrzeba czasu, a z tego co się teraz obserwuje to tylko to że kolejna zajezdnia idzie pod żyletęjacek2357 pisze:czemu?
teraz jedynie co z tego dobre to to, że ITS wchodzi ze swoimi przegubami
na Grodzia bym w przyszłości nie liczył, na connexa zresztą też, choc w sumie moze, jak przedłużą umowę i zakupią nowy tabor (ich solarisy są w kiepskim stanie)
do tego przetargi, potem zakup taboru, ewentualnie wejście nowego ajenta
trzeba czasu, tak to wygląda z mojej perspektywy
M1 6 33 112 171 181 184 523 E-2 701
Nie bój żaby, z nowym prawem przetargi będą sprawniejsze.tonny5545 pisze:na wszystko potrzeba czasu, a z tego co się teraz obserwuje to tylko to że kolejna zajezdnia idzie pod żyletę
Fakty proszę.tonny5545 pisze:na Grodzia bym w przyszłości nie liczył, na connexa zresztą też
Do czerwca 2008 jest 20 miesięcy - IMHO wystarczy, a to przecież najwcześniejszy potencjalny termin.tonny5545 pisze:do tego przetargi, potem zakup taboru, ewentualnie wejście nowego ajenta
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Zresztą jeśli chodzi o MZA, to ile to już było planów budowania nowych zajezdni. Najpierw w rejonach Wólki Węglowej miała zostać przeniesiona zajezdnia R-5 "Inflancka" - jakoś jej nie przenieśli, a cały tabor poprzerzucano do pozostałych 5 zakładów. Podobnie stało się potem z zakładem R-9 "Chełmska", który to niby miałby zostać przeniesiony na Zawady. Historia taka sama, co z R-5. Także naprawdę naiwnym jest ten, kto by wierzył w to, że MZA wybuduje nową zajezdnie autobusową. Po prostu lepiej nie likwidować istniejących zakładów, bo koszt wybudowania nowej zajezdni z całą infrastrukturą jej naprawdę duży. Trudno mi nawet ocenić, ile by taka inwestycja kosztowała.
W planach jest reaktywowane Piaseczna jako zajezdni tramwajowej,wiec jak juz to nastapi to i pewnie do obsługi tamtejszych linii podmiejskich autobusowych MZA wyznaczy busy z R7,tak jak juz to było w roku 2000jacek2357 pisze:Nie bój żaby, z nowym prawem przetargi będą sprawniejsze.tonny5545 pisze:na wszystko potrzeba czasu, a z tego co się teraz obserwuje to tylko to że kolejna zajezdnia idzie pod żyletęFakty proszę.tonny5545 pisze:na Grodzia bym w przyszłości nie liczył, na connexa zresztą teżDo czerwca 2008 jest 20 miesięcy - IMHO wystarczy, a to przecież najwcześniejszy potencjalny termin.tonny5545 pisze:do tego przetargi, potem zakup taboru, ewentualnie wejście nowego ajenta
no może z connexem się troszkę rozpędziłemjacek2357 pisze:na Grodzia bym w przyszłości nie liczył, na connexa zresztą też
Fakty proszę.
co do Grodzia to to ,że się w ogóle nie wyrabiają, nie są o czasie, ogólnie nie trzymają się planu, a warszawiacy ciągle narzekają
wątpię, żeby po takim czymś udział ich się zwiększył nawet jakby zaproponowali najniższą stawkę
oczywiście wszystko z mojego punktu widzenia
M1 6 33 112 171 181 184 523 E-2 701
W czym?tonny5545 pisze:że się w ogóle nie wyrabiają
Zależy jakie będą warunki przetargu. Zresztą kontynuacją aktualnej umowy PKS-u na 30 brygad ma być analogiczna na 50.tonny5545 pisze:nie są o czasie, ogólnie nie trzymają się planu, a warszawiacy ciągle narzekają
wątpię,żeby po takim czymś udział ich się zwiększył nawet jakby zaproponowali najniższą stawkę
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
-
jacek
- Zbanowany
Connex niby już wykończył hale i terenu ma sporo na przyjecie nowych autobusów.tonny5545 pisze:no może z connexem się troszkę rozpędziłemjacek2357 pisze:na Grodzia bym w przyszłości nie liczył, na connexa zresztą też
Fakty proszę.![]()
co do Grodzia to to ,że się w ogóle nie wyrabiają, nie są o czasie, ogólnie nie trzymają się planu, a warszawiacy ciągle narzekają
wątpię, żeby po takim czymś udział ich się zwiększył nawet jakby zaproponowali najniższą stawkę
oczywiście wszystko z mojego punktu widzenia
Firma CONNEX znana jest w całej europie,ale ten warszawski odłam chyba niewiele ma z nimi wspólnego.Poprzednie przetargi przegrywali,więc świadczy to o braku kondycji finansowej.Mam wrazenie że mogą się powoli zacząć wycofywać z tego rynku.
Jeśli dojdzie do próby sprzedania taboru MZA,powinno się zainteresowac solarisami.