Zajezdnie Autobusowe- reaktywacje, likwidacje itp

Moderator: Wiliam

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 10 sie 2006, 22:35

jacek pisze:Firma CONNEX znana jest w całej europie,ale ten warszawski odłam chyba niewiele ma z nimi wspólnego.
Tyle samo co dowolny polski Connex.
jacek pisze:Jeśli dojdzie do próby sprzedania taboru MZA,powinno się zainteresowac solarisami.
Bzdura, Connex upłynni je raczej wewnątrz firmy, tak jak wysłał 120M do Tczewa.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 10 sie 2006, 22:44

jacek2357 pisze:
jacek pisze:Firma CONNEX znana jest w całej europie,ale ten warszawski odłam chyba niewiele ma z nimi wspólnego.
Tyle samo co dowolny polski Connex.
jacek pisze:Jeśli dojdzie do próby sprzedania taboru MZA,powinno się zainteresowac solarisami.
Bzdura, Connex upłynni je raczej wewnątrz firmy, tak jak wysłał 120M do Tczewa.
Może tak być że upłynni je wewnątrz firmy i jest to najbardziej prawdopodobne.
Ja zasugerowałem,że przecież ostatnio ponoć poszukiwano używanego taboru gdzieś na zachodzie i oczywiście skończyło się na niczym.
Teraz biorąc pod uwagę,że jest u nas dobry serwis solarisa,więc takie 55 sztuk podratowało by sytuację taborową i można by było skasować troszkę ikarusów.
Najpierw wszystkie te solarki connexu musiały by przejść przez włościańską bo stan ich za chwile będzie katastrofalny.

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 10 sie 2006, 22:45

Ja zasugerowałem,że przecież ostatnio ponoć poszukiwano używanego taboru gdzieś na zachodzie i oczywiście skończyło się na niczym.
Raczej pogłoski nie znalazły potwierdzenia w faktach.
jacek pisze:Teraz biorąc pod uwagę,że jest u nas dobry serwis solarisa,więc takie 55 sztuk podratowało by sytuację taborową i można by było skasować troszkę ikarusów.
Najpierw wszystkie te solarki connexu musiały by przejść przez włościańską bo stan ich za chwile będzie katastrofalny.
Zdecyduj sie, czy chcesz je wysyłać do serwisu TYLKO dla SU18, czy może do Włościańskiej, gdzie naprawia się młotkiem...
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 10 sie 2006, 22:51

jacek2357 pisze:
Raczej pogłoski nie znalazły potwierdzenia w faktach.
jacek pisze:Teraz biorąc pod uwagę,że jest u nas dobry serwis solarisa,więc takie 55 sztuk podratowało by sytuację taborową i można by było skasować troszkę ikarusów.
Zdecyduj sie, czy chcesz je wysyłać do serwisu TYLKO dla SU18, czy może do Włościańskiej, gdzie naprawia się młotkiem...
Pogłoski pogłoskami ,ale na forum ostro zawrzało,było wiele spekulacji.
Co do ich stanu to po ewentualnym ich zakupie by stwierdzono czy sie nadają pod klepanie do cwsu,czy to prawdziwego serwisu.Na dzień dzisiejszy to jesteśmy chyba w stanie ocenić je wizualnie?

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 10 sie 2006, 22:54

Ale o czym Ty mówisz? MZA nie będzie chciało ani potrzebowało odkupić od Connexu zeszrociałych osralisów, które (C) upłynni po swoich pozostałych placówkach...

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 10 sie 2006, 22:59

jacek2357 pisze:Ale o czym Ty mówisz? MZA nie będzie chciało ani potrzebowało odkupić od Connexu zeszrociałych osralisów, które (C) upłynni po swoich pozostałych placówkach...
A co ty taki pewny jesteś ,że nie będą chcieli ich odkupić?Wszystko jest kwestią ceny.
Może Connex da super cenę przy zakupie wszystkich autobusów?
Piszesz tak jakbyś to ty miał decydować o tym co miasto ma kupić lub sprzedać.
Ja tylko podałem przykład o dalszych losach Connexu.

mobil one
Kontakt:

Post autor: mobil one » 10 sie 2006, 23:02

Co Wy tak się na ten CONNEX uwzieliście?
Póki co funkconuje i wykonuje zakontraktowane w umowie przewozy!
Co będzie dalej,to już sprawa wewnętrzna tamtej PRYWATNEJ firmy.
Linia 155: 1966-2011

155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)

WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.

dzidek

Post autor: dzidek » 10 sie 2006, 23:12

jacek pisze:
tonny5545 pisze:no to tym gorzej :|
a jakoś nie widze żeby do tego czasu udział ajentów aż tak wzrósł
Ajenci którzy sa teraz na warszawskim rynku zaryzykowali wchodząc na niego,więc za chwile może sie okazać ,że takich ryzykantów może być więcej.
jak narazie ZTM nie planuje tak bardzo zmiejszac planu MZA by mozna bylo kasowac zajezdnie. Likwidacja R6 w tej chwili jest mozliwa pod warunkiem, ze znajdzie sie miejsce gdzie przeniosa sie autobusy z Redutowej. Kleszczowa nie przyjmie pojazdow, Woronicza podobno tez nie ma miejsca.

mobil one
Kontakt:

Post autor: mobil one » 10 sie 2006, 23:13

dzidek pisze:Woronicza podobno tez nie ma miejsca.
PODOBNO... ;-)
Linia 155: 1966-2011

155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)

WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.

dzidek

Post autor: dzidek » 10 sie 2006, 23:29

tak mowia milosniki oddzialu MZA z Mokotwa...

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 10 sie 2006, 23:52

Santos pisze:
jacek2357 pisze:Nie bój żaby, z nowym prawem przetargi będą sprawniejsze.Fakty proszę.Do czerwca 2008 jest 20 miesięcy - IMHO wystarczy, a to przecież najwcześniejszy potencjalny termin.
W planach jest reaktywowane Piaseczna jako zajezdni tramwajowej,wiec jak juz to nastapi to i pewnie do obsługi tamtejszych linii podmiejskich autobusowych MZA wyznaczy busy z R7,tak jak juz to było w roku 2000 #-o
czego to w planach nie ma...
i III linia metra jest.

[ Dodano: 2006-08-10, 23:53 ]
jacek pisze:
jacek2357 pisze:Ale o czym Ty mówisz? MZA nie będzie chciało ani potrzebowało odkupić od Connexu zeszrociałych osralisów, które (C) upłynni po swoich pozostałych placówkach...
A co ty taki pewny jesteś ,że nie będą chcieli ich odkupić?Wszystko jest kwestią ceny.
Może Connex da super cenę przy zakupie wszystkich autobusów?
Piszesz tak jakbyś to ty miał decydować o tym co miasto ma kupić lub sprzedać.
Ja tylko podałem przykład o dalszych losach Connexu.
MZA musiałoby ustawić przetarg, bo bez tego ani rusz przy tego typu zakupie
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
ZaciszaniN
Kontakt:

Post autor: ZaciszaniN » 11 sie 2006, 2:31

Po likwidacji "Redutowej", pozostałe 4 zajezdnie w dogodnych dla dojazdów na trasy punktach miasta pozostaną, chociażby ze względu na to, że MZA nie oddadzą bastionów leżących na terenach, które zostały zdobyte dużym kosztem.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.

Piotrekbe

Post autor: Piotrekbe » 11 sie 2006, 8:10

Santos pisze:
jacek2357 pisze:Nie bój żaby, z nowym prawem przetargi będą sprawniejsze.Fakty proszę.Do czerwca 2008 jest 20 miesięcy - IMHO wystarczy, a to przecież najwcześniejszy potencjalny termin.
W planach jest reaktywowane Piaseczna jako zajezdni tramwajowej,wiec jak juz to nastapi to i pewnie do obsługi tamtejszych linii podmiejskich autobusowych MZA wyznaczy busy z R7,tak jak juz to było w roku 2000 #-o
Przewałkujmy temat reaktywacji Piaseczna jeszcze raz. NIE BĘDZIE REAKTYWACJI TEGO ZAKŁADU jak i INFLANCKIEJ oraz CHEŁMSKIEJ.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 11 sie 2006, 9:52

Pisanie wielką literą jest uważane w Sieci za nieeleganckie, oraz interpretowane jako krzyk. Być może zawiodę Użytkownika, ale wykrzyczenie tezy nie zwiększa jej wiarygodności.

[ Dodano: 2006-08-11, 09:55 ]
Natomiast co do Piaseczna - wydaje się to obecnie mało prawdopobne, bo teren jest nieźle położony - chociaż z drugiej strony, są zajezdnie w miejscówkach dużo ciekawszych.

Z drugiej strony, jeśli miasto będzie chciało dalej rozwijać komunikację tramwajową, prędzej czy później konieczne będzie zbudowanie nowej zajezdni - lub zwiększenie pojemności zajezdni istniejącej. Nie ma przecież w sumie powodu, by np. T-3 musiało być zlokalizowane przy zakładzie znajdującym się najbliżej Śródmieścia.
(w sumie, to nie ma w zasadzie powodu, by w ogóle firma coś takiego posiadała, ale to OT ;) ).

Co do MZA - zajezdnie najprawdopodobniej będą wciąż likwidowane, chociaż może nie w tym tempie - zwiększanie udziału prywatnych przewoźników jest rzeczą nieuniknioną i dla miasta korzystną.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Piotrekbe

Post autor: Piotrekbe » 11 sie 2006, 23:38

Nie chciałem nikogo urazić, ani na nikogo nie krzycze. Wałkowanie poraz enty reaktywacji Piaseczna, do której i tak nie dojdzie niema sensu.

ODPOWIEDZ