[Hydepark] Tramwaje Warszawskie
Kolego Drogi! Do dnia 16.08 zanim nie poszedłem na urlop wóz 2008 jeździł a 2009 stał odstawiony.
Ogólnie rzecz biorąc do 31 lipca jeździł nim codziennie motorniczy z dodatków na 08 lub 09B/27.
Od 1 sierpnia jeździ bardziej sporadycznie, głównie naprzemiennie z 1392. Osobiście mijany po raz ostatni przeze mnie: 08.08 na linii 31 i 11 czy 12.08 na 2/27
Ogólnie rzecz biorąc do 31 lipca jeździł nim codziennie motorniczy z dodatków na 08 lub 09B/27.
Od 1 sierpnia jeździ bardziej sporadycznie, głównie naprzemiennie z 1392. Osobiście mijany po raz ostatni przeze mnie: 08.08 na linii 31 i 11 czy 12.08 na 2/27
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Przecież R1 ma wagony fabrycznie przystosowane do eksploatacji pojedynczej bez konieczności żadnego szykowania - jedynie przywrócenia oryginalnej kompletacji.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Oprócz doczep delfinowych można powiedzieć śmiało, że wszystkieGlonojad pisze:Przecież R1 ma wagony fabrycznie przystosowane do eksploatacji pojedynczej bez konieczności żadnego szykowania - jedynie przywrócenia oryginalnej kompletacji.
Co do rozpinania składów hipolitowych, to nawet kierownictwo zakładu nie wie czy i ile ich rozłączy. Z częściami do 123N tragedii nie ma - to są 'prawie' 105N2k/2000. A składy 1391+1392 oraz 2008+2009 zostały rozpięte z innej okazji - za własne wewnętrzne grzechy.MichałP. pisze:Zgadza się. Masz rację. Docelowo miało być rozłączonych 5 składów hipolitów. Ale podobno ( dalsza część, to zasłyszane tylko wieści ) tak bardzo brakuje do nich części, że podjęto decyzję o rozłączaniu także innych składów, by uniknąć dużej awaryjności 123N
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Sa planowane na grudzień (czyli do T-3 powinny trafić gdzieś na początku listopada). No chyba że 2008 się skutecznie popsuje - wtedy remont odbędzie się wcześniej.ashir pisze:Dzięki za wieści. Na Tramwarze przeczytałem, że wagony są przeznaczone do NGII, więc bałem się, że 2008 i 2009 już poszły na remont,
Po przez zimowe i letnie zmniejszenie planu taborowego, ZETy na czas ferii i wakacji odstawiają w kąt sprawny tabor. Odstawiony tabor pod żadnym pozorem nie może być wykorzystywany (Wagony nawet nie są wykazywane jako rezerwa) - aby nie dochodziło do szabrowania wewnątrz wagonów, to łańcuchy się na drzwi zakłada.ashir pisze:Czy wagon 2008 (wraz z 2009) poszedł na planowe NGII? Pytam, bo zawsze, gdy sprawdzam te 10 brygad na 11 solówek wolskich to są: 1009, 1045, 1070, 1072, 1087, 1092, 1392, 2005, 2028, 2029. A ta modernizacja jakby codziennie stała na rezerwie?Ciekawi mnie też co z wagonem 3004, który od wielu miesięcy nie opuścił zakładu R-2?
Jakieś przykłady? Numery taborowe?tomstak pisze:aby nie dochodziło do szabrowania wewnątrz wagonów, to łańcuchy się na drzwi zakłada.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -