[Hydepark] Tramwaje Warszawskie
Postaram siępawcio pisze:Acha. Sprzedaj tylko ten pomysł panu Bogdanowi.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Potrójniaki to się w ogóle nudzą poza ~20 godzinami w tygodniu. To jest prawdziwy problem, a nie ich trzecie wagony (i rozwiązaniem tego problemu nie jest rozszerzenie godzin eksploatacji potrójniaków, podpowiem...)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Stąd może jednak warto pójść w odczepianie III wagonów i wykorzystanie mocniej tego taboru...Glonojad pisze:Potrójniaki to się w ogóle nudzą poza ~20 godzinami w tygodniu. To jest prawdziwy problem, a nie ich trzecie wagony (i rozwiązaniem tego problemu nie jest rozszerzenie godzin eksploatacji potrójniaków, podpowiem...)
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie "odczepianie", a "odczepienie".
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
No ale przecież nie tylko trójskłady stoją w zajezdni w międzyszczycie 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Inne stoją rotacyjnie. Te - zawsze, plus soboty i niedziele. Typowy wagon jeździ zapewne w rodzaju 4 dni na całkach - dzień na dodatku - dzień przerwy; trójki jeżdżą pięć dni na dodatkach (krótkich dość), dwa dni - wcale. Widzisz różnicę?Bastian pisze:No ale przecież nie tylko trójskłady stoją w zajezdni w międzyszczycie
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jak nie problem, to rozpinaj. Jak z SIPem - złożyłeś tą ofertę Pesie? 
Tak czy siak - weekend nic nie zmienia, bo w weekend wysokie wagony i tak głównie stoją.
Tak czy siak - weekend nic nie zmienia, bo w weekend wysokie wagony i tak głównie stoją.
Tak się zastanawiam nad następującym pomysłem (długoterminowym) aby zakupić tramwaje o dlugości około 20m z kabiną z jednej strony, drzwiami z dwóch i sprzęgiem umożliwiającym szybkie złączenie ich tyłami.
Wtedy można:
- złączone tyłami puścić na 31 ze Służewca tylko do Metra Wierzbno, gdzie byłby tor odstawczy do zmiany kierunku,
- rozłączać składy z 31 na weekendy, wieczory i nawet międzyszczyt i wypuszczać 20-metrowe tramwaje na mniej obciążone linie,
- na 31 poza godzinami kursowania 40-metrowych dwuskładów jeździłyby normalne dwukierunki z obecengo przetargu,
- 40-metrowe składy mogłyby również być używane na trasy wahadłowe w przypadku zamknięć czasowych
Wtedy można:
- złączone tyłami puścić na 31 ze Służewca tylko do Metra Wierzbno, gdzie byłby tor odstawczy do zmiany kierunku,
- rozłączać składy z 31 na weekendy, wieczory i nawet międzyszczyt i wypuszczać 20-metrowe tramwaje na mniej obciążone linie,
- na 31 poza godzinami kursowania 40-metrowych dwuskładów jeździłyby normalne dwukierunki z obecengo przetargu,
- 40-metrowe składy mogłyby również być używane na trasy wahadłowe w przypadku zamknięć czasowych
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
20 metrowe tramwaje miałyby pewien sens - sam o czymś takim od pewnego czasu myślę- ale imho niekoniecznie jako dwukierunki. 20-metrowe tramwaje na mniej oblężonych liniach powinny % oferować więcej miejsc siedzących, niż składy obecne - a dwukierunki są wręcz przeciwne.
Poza tym, poza szczytem na 31 szkoda nawet 30-metrowych dwukierunków (co jest dużą wadą pomysłu z torem odstawczym przy Wierzbnie zresztą).
No i ostatnia kwestia - gdzie to stacjonować. Na Mokotowie z dojazdami na 6 i 27 przez całe miasto? Czy na Woli, z dojazdami na szczyt na 31 równie daleko?
[ Dodano: |28 Sie 2012|, 2012 22:09 ]
Poza tym, poza szczytem na 31 szkoda nawet 30-metrowych dwukierunków (co jest dużą wadą pomysłu z torem odstawczym przy Wierzbnie zresztą).
No i ostatnia kwestia - gdzie to stacjonować. Na Mokotowie z dojazdami na 6 i 27 przez całe miasto? Czy na Woli, z dojazdami na szczyt na 31 równie daleko?
[ Dodano: |28 Sie 2012|, 2012 22:09 ]
Masz komputer, to soft możesz pisać, nie ma freewarowych kompilatorów?px33 pisze:Masz parę groszy (albo raczej dolarów) na rozruch interesu?Glonojad pisze:Jak z SIPem - złożyłeś tą ofertę Pesie?![]()