[Hydepark] Tramwaje Warszawskie
Słabo patrzyłeś - 6 składów tam grasowałoMichalJ pisze:A gdzie ja niby jeżdżę? Właśnie na Chałubińskiego zawsze mnie wkurzały stada parówek...
Mam nadzieję, że tej zimy już nie wyjedzie żaden nieogrzewany tramwaj.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
To chyba trafiłeś w jakąś dziwną godzinę. Ja wczoraj koło 12 widziałem 3 czy 4 składy przy Centralnym.MichalJ pisze:A gdzie ja niby jeżdżę? Właśnie na Chałubińskiego zawsze mnie wkurzały stada parówek...
Mam nadzieję, że tej zimy już nie wyjedzie żaden nieogrzewany tramwaj.
1 9 15 128 136 154 157 172 186 208 414 N01 N38 N88
Zapewne tak - parówek już nie będzie.KwZ pisze:Te tramwaje zastąpią najstarsze 105Na?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Czytałeś ogłoszenie o zamówieniu lub chociaż dyskusję o nim? Nic jeszcze nie wiadomo o następnej perspektywie (łącznie z tym, czy w ogóle będą pieniądze), poza tym - Zamawiający zastrzegł, że w przypadku braku funduszy UE ograniczy zamówienie do 30, a nie je anuluje: więc fundusze własne powinien na to jakieś jednak miećKwZ pisze:Ciekawe, byłem święcie przekonany, że ten przetarg dojdzie do skutku dopiero w okolicach 2016, a na pewno w następnej
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
No właśnie zajrzałem teraz na tramwar i okazuje się, że mnie wtedy w Wawie nie było.Glonojad pisze:Czytałeś ogłoszenie o zamówieniu lub chociaż dyskusję o nim?
Czytam obecną dyskusję i widzę tę opcję 30/45 sztuk.
Jeszcze policzę, ile % brygad będzie niskopodłogowych, ale na oko 50%.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
261 lub 276 wagonów. W ruchu masz 404 brygady, ale na pewno nie będzie uruchomienia na poziomie 100%. Na moje oko nie uda się nawet zapewnić pełnej niskopodłogowości w DS.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Przy sprawności wozów na poziomie 80 lub 85% dostaniemy 209 do 234 brygad (51 do 58%) niskopodłogowych, czyli faktycznie brakuje na DS ostatnich 10 do 30 brygad (cegły?).pawcio pisze:261 lub 276 wagonów. W ruchu masz 404 brygady, ale na pewno nie będzie uruchomienia na poziomie 100%. Na moje oko nie uda się nawet zapewnić pełnej niskopodłogowości w DS.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Niestety, wychodzi kwestia, że nie zamówiono wówczas (tj. w przetargu wygranym przez cegły) 15 składów z chociaż kawałeczkiem niskiej podłogi (jak Moderus Beta, EU8N, Tatra KT8 po modernizacji, N/M8 po modernizacji i tak dalej - wiecie o co biega). Takaż właśnie była "wizja" władzy Ś.P. Lecha K... ale nie ma co narzekać, przynajmniej nikt nie mówi o skasowaniu 123N zamiast NG 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.