Czasy przejazdu
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- maciek.dab859
Linie tramwajowe, jadąc z przystanku Rondo Waszyngtona 07 na przystanek Rondo Waszyngtona 08, mają zaplanowany 1-minutowy czas przejazdu przez cały dzień. Wyjątkiem jest przedział czasowy <6:30,7:00) w rozkładzie Dzień powszedni, wtedy są 2 minuty. Czy to jest potrzebne? Jak już, to mogłoby być <6:30,9:00).
DAB - Dansk Automobil Byggeri A/S, Silkeborg
Dojazd na polibude i okolice z ochoty.
15stka wracajaca od 17.09
Och-Teatr 03 7:29 16
Wawelska 03 7:30 17
Pl.Narutowicza 09 7:32 19
Raszyńska 03 7:34 21
NIK 01 7:36 23
Nowowiejska 05 7:38 25
Pl.Politechniki 01 7:39 26
Metro Politechnika 03 7:41 28
Pl.Konstytucji 06 7:44 31
O ile na grojeckiej zdarzaja sie rano zatory na przystankach (wawelska szczegolnie) o tyle 5 min na przejechanie 2 przystankow (i 2 sygnalizacji srednio upierdliwych) czyli pl.politechniki - pl. konstytucji jest juz dosc dziwne.
Tak samo dziwne jest 6 min na odcinek pl. narutowicza - nowowiejska.
Jedne upierdliwe swiatla na raszynskiej 20 filtrowa 30 przy filtrach (ciagle) i chyba dalej na nowowiejskiej tez 30. Tak czy inaczej, od trzasniecia drzwiami na narutowiczu do trzasniecia na nowowiejskiej nijak wiecej niz 5 nie wychodzi.
2 min spokojnie do wyjecia.
Buspasa nie trzeba juz chyba 'promowac', ciezko sie dzis rano bylo wcisnac do 523 na wawelskiej.
Zreszta w druga strone w tej relacji jest 14 min w szczycie, pomimo jednego przystanku wiecej do obsluzenia i mozliwosci zajechania przez 10 - odstania dodatkowego cyklu przy niepodleglosci, czy jakis duet jadacy prosto grojecka na naruciaku.
Dalej na marszalkowskiej wyjecie minutki tez by nie zaszkodzilo, chocby ze swietokrzystkiej na krolewska z 2 min na 1. Po 2 min na kazdy przystanek od pierwszego bankowca az do hozej to rozpusta jest i konczy sie lapaniem 'czerwonego' na sile.
15stka wracajaca od 17.09
Och-Teatr 03 7:29 16
Wawelska 03 7:30 17
Pl.Narutowicza 09 7:32 19
Raszyńska 03 7:34 21
NIK 01 7:36 23
Nowowiejska 05 7:38 25
Pl.Politechniki 01 7:39 26
Metro Politechnika 03 7:41 28
Pl.Konstytucji 06 7:44 31
O ile na grojeckiej zdarzaja sie rano zatory na przystankach (wawelska szczegolnie) o tyle 5 min na przejechanie 2 przystankow (i 2 sygnalizacji srednio upierdliwych) czyli pl.politechniki - pl. konstytucji jest juz dosc dziwne.
Tak samo dziwne jest 6 min na odcinek pl. narutowicza - nowowiejska.
Jedne upierdliwe swiatla na raszynskiej 20 filtrowa 30 przy filtrach (ciagle) i chyba dalej na nowowiejskiej tez 30. Tak czy inaczej, od trzasniecia drzwiami na narutowiczu do trzasniecia na nowowiejskiej nijak wiecej niz 5 nie wychodzi.
2 min spokojnie do wyjecia.
Buspasa nie trzeba juz chyba 'promowac', ciezko sie dzis rano bylo wcisnac do 523 na wawelskiej.
Zreszta w druga strone w tej relacji jest 14 min w szczycie, pomimo jednego przystanku wiecej do obsluzenia i mozliwosci zajechania przez 10 - odstania dodatkowego cyklu przy niepodleglosci, czy jakis duet jadacy prosto grojecka na naruciaku.
Dalej na marszalkowskiej wyjecie minutki tez by nie zaszkodzilo, chocby ze swietokrzystkiej na krolewska z 2 min na 1. Po 2 min na kazdy przystanek od pierwszego bankowca az do hozej to rozpusta jest i konczy sie lapaniem 'czerwonego' na sile.
Ja tam często jeżdżę i mam sporo miejsc do wyboru. W stronę Politechniki. Może nie w takim ścisłym szczycie ale o różnych porach dnia.fik pisze:182 też bywa niezabieralne przy Grójeckiej.
Ja nawiązywałem do przeciążanej linii 523.KwZ pisze:Nie ma potrzeby. Czasy tramwajowe są ostro przesadzone i tyle.
- R-9 Chełmska
To zależy od czasu następstwa po 187/523.reserved pisze: Ja tam często jeżdżę i mam sporo miejsc do wyboru. W stronę Politechniki. Może nie w takim ścisłym szczycie ale o różnych porach dnia.
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Spostrzeżenia dotyczą linii 180 wieczorem. Dużo tam czasu w kierunku Wilanowa. Wczoraj wsiadłem o 20:09 na Elbląskiej. Linia wlokła się cały czas 20-30km/h, ale była o czasie. Problem był między Niską a Esperanto. Nawet jadąc 30km/h nie da się przejechać tego odcinka w 3 minuty, jeśli w obydwu przypadkach mamy zielone. A na Esperancie podobno piszą...
Kolejna minuta do zabrania między Smoczą a Anielewicza - dlaczego w ogóle na ten odcinek są 2 minuty?
Kapitulna - Pl. Zamkowy - raptem 200 metrów i aż 2 minuty.
Potem już było ok. Dzięki byciu chwilę wcześniej na Nowym Świecie, można było dojechać na 0 na Pl. Trzech Krzyży. Światła na skrzyżowaniu NOWY ŚWIAT_|_AL. Jerozolimskie nie są z pewnością ustawione pod kątem komunikacji miejskiej, a już na pewno nie tej jadącej Nowym Światem.
Żeby nie było, że tylko krytykuję, to doceniam bardzo dobre czasy przejazdu od Elbląskiej do Płockiej dla 103 w godzinach wieczornych.
Kolejna minuta do zabrania między Smoczą a Anielewicza - dlaczego w ogóle na ten odcinek są 2 minuty?
Kapitulna - Pl. Zamkowy - raptem 200 metrów i aż 2 minuty.
Potem już było ok. Dzięki byciu chwilę wcześniej na Nowym Świecie, można było dojechać na 0 na Pl. Trzech Krzyży. Światła na skrzyżowaniu NOWY ŚWIAT_|_AL. Jerozolimskie nie są z pewnością ustawione pod kątem komunikacji miejskiej, a już na pewno nie tej jadącej Nowym Światem.
Żeby nie było, że tylko krytykuję, to doceniam bardzo dobre czasy przejazdu od Elbląskiej do Płockiej dla 103 w godzinach wieczornych.
- fik
- Naczelne Chamidło
Po 17 w roku akademickim miejsc siedzących często nie było już od Grzymały. Niezabieralność to ekstrem, ale 150-200% siedzących - norma.reserved pisze: Ja tam często jeżdżę i mam sporo miejsc do wyboru. W stronę Politechniki. Może nie w takim ścisłym szczycie ale o różnych porach dnia.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Dlatego należy promować, że w tej relacji jest też często sporo luźniejsze 182.R-9 Chełmska pisze:To zależy od czasu następstwa po 187/523.
W "9" o 23:30 też miejsc siedzących nie ma a jakoś na to nie narzekasz.fik pisze:Po 17 w roku akademickim miejsc siedzących często nie było już od Grzymały.
Da się być i więcej, ale z ciut większą prędkoścą... Cóż, Zarząd nie widzi w tym nic złego. Postawi NR i będzie zadowolony.Walas pisze:Na "potworku" zwanym 178 da się jadąc od samego PKP Ursus z prędkością 30km/h wylądować na Ryżowej na +7, a przy Muzeum Powstania Warszawskiego na +11. To chyba do poprawy.
Na Esperanto mają kamery.Georg pisze:A na Esperancie podobno piszą...
Taaa, a omijając po drodze połowę przystanków dałoby się jeszcze szybciej, skoro już przy łamaniu regulaminu jesteśmy.Pawel_ pisze:Da się być i więcej, ale z ciut większą prędkoścą... Cóż, Zarząd nie widzi w tym nic złego. Postawi NR i będzie zadowolony.Walas pisze:Na "potworku" zwanym 178 da się jadąc od samego PKP Ursus z prędkością 30km/h wylądować na Ryżowej na +7, a przy Muzeum Powstania Warszawskiego na +11. To chyba do poprawy.
Blank page, a self-imposed curse
Scrawling thoughts... to write for what?
Scrawling thoughts... to write for what?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Do Organizatora, a nie po forach, pisać.KwZ pisze:Czasy tramwajowe są ostro przesadzone i tyle. Kto wymyślił 3 min z M Politechnika na pl. Konstytucji?!
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.