[Hydepark] Tramwaje Warszawskie
- a/p TALENT
Dla mnie luksus - zwłaszcza dla moich skraksowanych stawów kolanowych. Niskopodłogowy tabor to dla osób starszych i niepełnosprawnych jest rewelacją. Pomijając epizod 116N - u nas w krótkim czasie nastąpił tramwajowy skok o parę generacji i epok.
Znajomi Austriacy będąc u mnie - a mając na co dzień ulfy - nie mogli się nadziwić, że jadą wyrobem krajowym do tego klimatyzowanym. Jeden bystrzak nawet dostrzegł podobieństwo swinga do "cityrunnera".
Znajomi Austriacy będąc u mnie - a mając na co dzień ulfy - nie mogli się nadziwić, że jadą wyrobem krajowym do tego klimatyzowanym. Jeden bystrzak nawet dostrzegł podobieństwo swinga do "cityrunnera".
Idiokracja nas otacza
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
padly, ino nie tutaj. No coz, przepraszam za slepy atak na sw. Gazete.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- MeWa
- Cukiereczek
Ja się nadal nie dowiedziałem z tego wątku, jakie "brednie" padły w tym artykule.MisiekK pisze:Zwyklej publicznosci tez trzeba pisac rzetelnie, bo potem ludzie te przeczytane brednie powtarzaja.
Jak gdzieś indziej zostały wypunktowane, to podlinkujcie.
Bo na razie to wygląda śmiesznie: "Są bzdury, ale nie powiem jakie" albo "Nie lubię gazety, to napiszę, że podaje bzdury"
[ Dodano: Sob 06 Paź, 2012 ]
Pisanie, że są błędy czy monciej - "bzdury", bez wskazywania jakie, też najmniejszego sensu nie ma.Glonojad pisze:skoro dla publiki nie są istotne szczegóły, to ich nie piszmy, zamiast je przeinaczać
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
MisiekK z reguły wypowiada się z pozycji autorytetu, który wie, ale nie powie. A też bym się chętnie dowiedział, co w artykule było nie tak.MeWa pisze: Bo na razie to wygląda śmiesznie: "Są bzdury, ale nie powiem jakie" albo "Nie lubię gazety, to napiszę, że podaje bzdury"![]()
No więc skoro ty wiesz, co jest źle, a my (zwykli ludzie) nie wiemy, to może nam o tym powiesz? Bo tak nadal zwykli ludzie znają "brednie" i pewnie będą je powtarzać.MisiekK pisze:Zwyklej publicznosci tez trzeba pisac rzetelnie, bo potem ludzie te przeczytane brednie powtarzaja.
Glonojad pisze:majątek który przejęła firma był zdekapitalizowany.
Mówisz o 1994 roku? Bo przekształcenie w spółkę zrobiono papierowo na istniejącej firmie. A później wymieniono pieczątki.
Nie wiem jacy miłośnicy to mówią - ja ich nie znam. Nie było woli ze strony miasta do ruszenia odnowy taboru, bo samo TW bez wsparcia miasta (czytaj gwarancje w umowie wieloletniej) nie jest w stanie za dużo w temacie zrobić oprócz remontów eksploatowanych pojazdów.Glonojad pisze:wbrew temu, co twierdzą niektórzy tzw. miłośnicy komunikacji - przez wiele lat nie było pieniędzy na odnowę taboru.
Glonojad pisze:Jak sobie policzymy, ile przez ostatnie kilkanaście lat kupiono tramwajów, to wyjdzie, że, w zasadzie, to na naturalną odnowę: Od początku 2002 do końca 2013 to 12 lat, po 15 składów rocznie - wychodzi 180. Kupiono 186 plus 30 "za Kaczora". Bedziemy 30 "do przodu" - akurat na Tarchomin.
Magia statystyki. Bo kupujemy w ostatnich latach, a nie przez cały okres.
Dziękuję za uznanie za autorytet. A co do reguł, to z reguły w USA biją Murzynów. Porównaj tekst z GW z opisem wagonów na tramwarze (zresztą w komentarzach do artykułu najlepsze rodzynki wypunktowano). W pyskówkę mnie nie wciągniesz - za stary na to jestem.bepe pisze:MisiekK z reguły wypowiada się z pozycji autorytetu, który wie, ale nie powie. A też bym się chętnie dowiedział, co w artykule było nie tak.
Wskazałem na jedno z wiarygodnych źródeł informacji - łatwe do osiągnięcia i wykorzystania. Nie wymagam od dziennikarzy aż znajmomości monografii tramwajów elektrycznych (od niektórych forumowiczów już tak), ale informacje powinny mieć rzetelne podstawy (szczególnie w przypadku pisma pretendującego do opiniotwórczego). To uwaga ogólna bo to nie pierwszy tego typu kwiatek, chociaż jak już ktoś zauważył ten artykuł jest lepszy od wielu poprzednich.bepe pisze:No więc skoro ty wiesz, co jest źle, a my (zwykli ludzie) nie wiemy, to może nam o tym powiesz? Bo tak nadal zwykli ludzie znają "brednie" i pewnie będą je powtarzać.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
On po prostu cały swój żal o zamknięcie "Przegubowca" przeprojektował na autorów "Gazety" (innej wersji nie przyjmuje do wiadomości) i teraz najdrobniejsze potknięcie będzie w jego oczach urastało do rangi niezwykłego błędu, bzdury wręcz. Bo np. prezes Karos powiedział mu wcześniej niż na publicznym forum wszystkim, że wycofa "trzynastki" przed zimą itp. itd. Będzie też z upodobaniem podkreślał do jakiej to rangi pretenduje "Gazeta". Dziś drwi, jeszcze niedawno wydzwaniał z interwencjami i tematami własnymi i swojego klubu. Niektórzy tak mają. Niedawno znany w internecie autorytet od Dworca Centralnego też odsądzał mnie od czci i wiary, bo napisałem, że jest tam antresola a nie galeria. To są tego typu niuanse. Kto by się tym przejmował.bepe pisze:MisiekK z reguły wypowiada się z pozycji autorytetu, który wie, ale nie powie.MeWa pisze: Bo na razie to wygląda śmiesznie: "Są bzdury, ale nie powiem jakie" albo "Nie lubię gazety, to napiszę, że podaje bzdury"![]()
- pieszy pasażer
- Kontakt:
po którym ciągu obecnie jeździ najwięcej parówek?
użytkownik komunikacji miejskiej, czytający forum w celach poznawczych; fan tramwajów i zwolennik rozwoju sieci tramwajowej
http://tramwajowy.blogspot.com/ - zapraszam
http://tramwajowy.blogspot.com/ - zapraszam
Wiemy doskonale obaj jak z Przegubowcem bylo i mam podstawy do takiego a nie innego zdania. A co do moich 'prywatnych dzialan na rzecz klubu' to tylko przypominam, ze rozne informacje otrzymywane ode mnie, kolegow z Przegubowca przez lata i pozniej publikowane brzydko nie pachnialy a zapelnialy wierszowke.osa pisze:On po prostu cały swój żal o zamknięcie "Przegubowca" przeprojektował na autorów "Gazety" (innej wersji nie przyjmuje do wiadomości) i teraz najdrobniejsze potknięcie będzie w jego oczach urastało do rangi niezwykłego błędu, bzdury wręcz. Bo np. prezes Karos powiedział mu wcześniej niż na publicznym forum wszystkim, że wycofa "trzynastki" przed zimą itp. itd. Będzie też z upodobaniem podkreślał do jakiej to rangi pretenduje "Gazeta". Dziś drwi, jeszcze niedawno wydzwaniał z interwencjami i tematami własnymi i swojego klubu. Niektórzy tak mają.
Co do 13N to oficjalnie podawano ponad rok temu, ze termin wycofania to koniec 2012, natomiast moje rozmowy z prezesem Karosem sa moja prywatna sprawa i nie sa nikomu ujawniane.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Znasz go i utrzymujesz z nim stosunki prywatnie?MisiekK pisze:moje rozmowy z prezesem Karosem sa moja prywatna sprawa
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Napisalem, ze to o czym z nim rozmawiam to moja prywatna sprawa. Bez nadinterpretacji prosze.....Bastian pisze:Znasz go i utrzymujesz z nim stosunki prywatnie?MisiekK pisze:moje rozmowy z prezesem Karosem sa moja prywatna sprawa