Moderatorzy: JacekM, Dantte
-
Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Czotyk pisze:Glonojad pisze:
Bo są niskie, ciasne w wejściu, nieogrzewane, hałaśliwe (od tego w sumie należało zacząć)... ich czas liniowo minął. I kropka.
Na linii T, w weekendy na co drugim kursie (i niech to będzie linia -/15/-, nie mam nic przeciwko), to proszę bardzo. Ale cały tydzień, w "normalnej" komunikacji?! Nie.
Ale mnie nie chodzi o to, żeby przywrócić je jako "normalny" tabor do ruchu co napisałem.
Chyba inaczej rozumiemy znaczenie słów "liniowo" i "planowo".
Won mi z tym wyjącym złomem z 9! Wyznaczone brygady na T w weekendy - proszę bardzo. Choć trochę szkoda, bo ze względu na te szroty trzeba będzie utrzymać ograniczenie prędkości na Filtrowej (albo powiesić tabliczkę z napisem "dotyczy 13N"

)
Pomijam fakt, że należy dążyć do jak najszybszego wyeliminowania taboru wysokopodłogowego z brygad całodziennych w ogóle. To kiedy by to-to miało na tym 9 czy 17 straszyć? W szczycie porannym budzić ludzi? W popołudniowym? Już nie mówię o implikacjach związanych z faktem pojawienia się wozu o znacząco dłuższych wymianach pasażerów w sytuacji, gdy cała reszta będzie miała albo drzwi więcej, albo bez stopni w drzwiach, a w każdym przypadku - szerszych. Choć może ich "aktrakcyjność" spowoduje, że rzeczywiście pasażerowie będą je przepuszczać.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
KwZ
Glonojad pisze: Choć trochę szkoda, bo ze względu na te szroty trzeba będzie utrzymać ograniczenie prędkości na Filtrowej (albo powiesić tabliczkę z napisem "dotyczy 13N"

)
Ale na jakiej linii teraz jeżdżą 13N po Filtrowej?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
-
Czotyk
Glonojad pisze:Chyba inaczej rozumiemy znaczenie słów "liniowo" i "planowo".
Won mi z tym wyjącym złomem z 9! Wyznaczone brygady na T w weekendy - proszę bardzo. Choć trochę szkoda, bo ze względu na te szroty trzeba będzie utrzymać ograniczenie prędkości na Filtrowej (albo powiesić tabliczkę z napisem "dotyczy 13N"

)
Pomijam fakt, że należy dążyć do jak najszybszego wyeliminowania taboru wysokopodłogowego z brygad całodziennych w ogóle. To kiedy by to-to miało na tym 9 czy 17 straszyć? W szczycie porannym budzić ludzi? W popołudniowym? Już nie mówię o implikacjach związanych z faktem pojawienia się wozu o znacząco dłuższych wymianach pasażerów w sytuacji, gdy cała reszta będzie miała albo drzwi więcej, albo bez stopni w drzwiach, a w każdym przypadku - szerszych. Choć może ich "aktrakcyjność" spowoduje, że rzeczywiście pasażerowie będą je przepuszczać.
Jeden na 2 godziny na pewno nie spowoduje jakiś wielkich opóźnień przez wymianę pasażerską a światła w centrum są tak antytramwajowe, że czas by napewno był
9 to też i "moja" linia i chętnie bym uświadczył znów parówkę. Pamiętam czasy, kiedy to była norma. Co do czasu straszenia to na pewno są brygady, które nie zaczynają o 5 rano.

No i jak pisałem może tylko w weekendy?
KwZ pisze:Glonojad pisze: Choć trochę szkoda, bo ze względu na te szroty trzeba będzie utrzymać ograniczenie prędkości na Filtrowej (albo powiesić tabliczkę z napisem "dotyczy 13N"

)
Nie tak dawno temu* było 35, może o to chodzi?
* - O w mordę, to już rok jak to tak jeździ, ale ten czas szybko mija

^^ widzicie go? On rozpędza się do 300 km/h a pendolino 200 km/ na 80 km...
-
Bastian
- Sułtan Maroka
KwZ pisze:Glonojad pisze: Choć trochę szkoda, bo ze względu na te szroty trzeba będzie utrzymać ograniczenie prędkości na Filtrowej (albo powiesić tabliczkę z napisem "dotyczy 13N"

)
Teraz na żadnej, ale mowa była o T.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
Os0
Czotyk pisze:
Jeden na 2 godziny na pewno nie spowoduje jakiś wielkich opóźnień przez wymianę pasażerską a światła w centrum są tak antytramwajowe, że czas by napewno był
9 to też i "moja" linia i chętnie bym uświadczył znów parówkę. Pamiętam czasy, kiedy to była norma. Co do czasu straszenia to na pewno są brygady, które nie zaczynają o 5 rano.

No i jak pisałem może tylko w weekendy?
Ty się dobrze czujesz? Parówy dogorywają, niech kilka jeździ na T i basta. Może chcesz, żeby też wagony K jeździły liniowo? Przecież to tyle historii, a ile zachodu z odzyskaniem po wojnie.
2 17 211 509 511 516 723 731 N03 N63
1 9 15 128 136 154 157 172 186 208 414 N01 N38 N88
-
MisiekK
Czotyk pisze: Mogłyby jeździć na 9, 17, 18 i 26 po jednym składzie. Na prawdę podkreślam, że co 2 godziny.
NIE NIE NIE.
Czas kabanów jako taboru w podstawie obsługowej minął. Raz na zawsze.
Błagam - nie uszczęśliwiajmy też ludzi parówkami na żadnej też konkretnej 'przedmieściowej' linii, bo tam też ludzie potrzebują przejechać się niską podłogą.
13N powinny się pojawiać tylko na specjalnej linii turystycznej na zmianę z wagonami klasycznymi i o takim rozwiązaniu należy myśleć.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
MeWa
- Cukiereczek
Filip7370 pisze:Co do symbolu miasta to ciężko twierdzić iż nie jest skoro nawet na kubkach pamiątkowych i magnesach na lodówkę sprzedawanych na satrówce jest kolumna zygmunda i właśnie parówka.
Tego nie widziałem?
[ Dodano: Pią 12 Paź, 2012 ]
Czotyk pisze:Jeden na 2 godziny na pewno nie spowoduje jakiś wielkich opóźnień
Jeden na dwie godziny to z założenia jest kiepską atrakcją.
[ Dodano: Pią 12 Paź, 2012 ]
Czotyk pisze:Nie tak dawno temu* było 35, może o to chodzi?
Na 35 to planowo się parówki nie pojawiały. W zasadzie od modernizacji trasy na Grójeckiej i Jerozolimskich, parówki na Filtrowej pojawiały się raczej przypadkowo. Więc bez powielania bzdur.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
-
Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
R4 na dodatki 35je czasÄm puszczala. Mielismy tez parowy na roznych 7x.
Ale ograniczenie wciaz je uwzglednia, zakazu taborowego nie maja.
Jesli w weekendy, to T. Za rzadko inne linie jezdza, pomijajac inne argumenty.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Stary Pingwin
Nie wiem, czy dla mieszkańców Filtrowej gorsze jest wycie parówek od drżenia ziemi przy przejeździe swinga?
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
-
MisiekK
Stary Pingwin pisze:Nie wiem, czy dla mieszkańców Filtrowej gorsze jest wycie parówek od drżenia ziemi przy przejeździe swinga?
Ich problem nazywa sie tramwaj obojetnie od marki i modelu.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
Autobus Czerwon
-
Kontakt:
autor: Autobus Czerwon » 12 paź 2012, 15:23
Czotyk pisze:Mogłyby jeździć na 9, 17, 18 i 26 po jednym składzie. Na prawdę podkreślam, że co 2 godziny.
Na 31 mogą poza szczytem jeździć.

A na szczyt potrójniaki

-
pieszy pasażer
-
Kontakt:
autor: pieszy pasażer » 12 paź 2012, 16:47
Autobus Czerwon pisze:Na 31 mogą poza szczytem jeździć
a nie szykuje się coś takiego? Dziś mignął mi trójwagonowy skład z parówek przy zajezdni Woronicza
użytkownik komunikacji miejskiej, czytający forum w celach poznawczych; fan tramwajów i zwolennik rozwoju sieci tramwajowej
http://tramwajowy.blogspot.com/ - zapraszam
-
Mong
- (ZEA_R-0)
Może kolejną/e parówkę/i przeznaczoną/e na złom wywozili?
-
Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Stary Pingwin pisze:Nie wiem, czy dla mieszkańców Filtrowej gorsze jest wycie parówek od drżenia ziemi przy przejeździe swinga?
Nie demonizowałbym wibracji. Mogą być one uciążliwe ewentualnie na zachodniej Filtrowej, gdzie [20] wynika z bezpieczeństwa ruchu - ograniczona widoczność. Aczkolwiek mnie na chodniku nigdy swing nie przeszkadzał, więc nie widzę powodu, by przeszkadzał mieszkańcowi kamienicy. Czyżby legenda miejska zasłyszana w ekspedycji?
Kwestie hałasu są przyczyną [30] na wschód od Raszyńskiej, ale tam swingi na pewno uciążliwe nie są.
[ Dodano: |12 Paź 2012|, 2012 17:34 ]
MisiekK pisze:
Ich problem nazywa sie tramwaj obojetnie od marki i modelu.
A to swoją drogą. Już tam były pomysły "tramwaj na jezdnię wyrzucić, a zamiast torów zrobić parking, to na chodniku ogródki się zrobi".
-
Stary Pingwin
autor: Stary Pingwin » 12 paź 2012, 17:55
Glonojad, Na wiosnę ktoś ważny z TW publicznie twierdził, że dokona się przeglądu ograniczeń tramwajowych w mieście i dokona weryfikacji. Jak widać na Filtrowej, DWMuF jest nadal silny.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.