Plany remontowe Tramwajów Warszawskich
Moderator: Wiliam
Podsypali wychlapy (ale to jest jak pudrowanie trupa, niewiele pomoże), zmniejszenie ograniczenia wynika pewnie z tego, że coraz mocniej się zapada torowisko w dwóch miejscach na wysokości przystanku. Potem jest jeszcze jakiś tajemniczy uskok szyny zaraz za przejściem dla pieszych, który jest IMHO bardziej niepokojący, bo przy szybkiej jeździe tramwaj mocno uderza w te szyny i coś się tam w końcu od tego rozleci.
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ten fragment wtedy robiony chyba nie był, czy się mylę?grzegorz pisze:Nie tak dawno modernizowane torwisko w najważniejszym ciągu komunikacyjnym...?
Natomiast teraz będzie robione przejście dla pieszych.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Akurat ten kawałek nie był ruszany w trakcie modernizacji. Jeśli będzie robione przejście dla pieszych to pewnie ogarną ten uskok, natomiast pozbycie się wychlapów z tego co wiem wymaga grubszego remontu, bo to kwestia odwodnienia, a żeby to poprawić trzeba zerwać tor do gołej ziemi i de facto położyć od nowa...
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]
Przepraszam, jeśli kogoś zaraziłem swoją niewiedzą - dzięki za sprostowanie. Widziałem, że nie robili torów bodaj w Alei Waszyngtona [i rzuca(ło?) w połowie drogi od Saskiej do Międzynarodowej], ale miałem (błędnie!) nadzieję, że choć od Wisły do Pl. Zawiszy zrobili wszystko. Przecież teraz to znów może wymagać rozbabrania torowiska... Grrrr...Bastian pisze:Ten fragment wtedy robiony chyba nie był, czy się mylę?grzegorz pisze:Nie tak dawno modernizowane torwisko w najważniejszym ciągu komunikacyjnym...?![]()
Przecież miał być remontowany w tym roku, ale zamknięcie metra i potem Marszałkowskiej wymusiło przesunięcie wymiany tego krzyżaka na przyszłoroczny długi weekend majowy.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Stary Pingwin
Wcześniej niż przy przebudowie Marynarskiej bym się nie spodziewał. Może jeszcze przebudowa Woronicza-Wołoska da szansę na jakiś cień do tej roboty, ale niekoniecznie, skoro zajezdnia musi być utrzymana pod ruchem.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
- MeWa
- Cukiereczek
Peron tramwajowy w Centrum w stronę Pragi będzie wydłużany. A czy poszerzany i czy wywalą tę wiatę? To by się przydało...
Oprócz tego remont 190 m torowiska.
http://www.rynek-kolejowy.pl/39229/_War ... peron_.htm
Oprócz tego remont 190 m torowiska.
http://www.rynek-kolejowy.pl/39229/_War ... peron_.htm
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wiesz, tory tramwajowe to nie kolejka piko, tak na odcinku kilku metrów ich nie wygniesz, bo się pasażerowie poprzewracają... trasa jest prosta jak drut od Zawiszy do Waszyngtona i raczej bym tak zostawił. Zresztą wysepka jest głównie tam, gdzie i peron jest w miarę szeroki - poszerzenie jest potrzebne na ostatnich trzydziestu metrach i tam już trzeba kroić z jezdni i chodnika.
Przejście przy Polonii? Dziękuję bardzo, wystarczy mi jedna Emilia Plater
. Sens byłby może zrobić zejście podziemne, łacząc to ze wschodnią głowicą Śródmieścia, pod warunkiem przeniesienia na zachodnią stronę także przystanku w stronę Ochoty i ograniczeniem o 1 liczby pasów. Obecnie kompletnie nierealne.
Tak, nawet, gdyby na skrzyżowaniu głównym zrobiono pasy, kanalizację (co prawda to niekoniecznie by zmniejszyło zajętość skrzyżowania, gdyby na każdym wlocie doszło po dodatkowym pasie do lewoskrętu, ale co ja tam wiem) itd. to twierdzę, że robienie dodatkowego przejścia w poziomie 80 m dalej jest głupotą i tyle.
Przejście przy Polonii? Dziękuję bardzo, wystarczy mi jedna Emilia Plater
Tak, nawet, gdyby na skrzyżowaniu głównym zrobiono pasy, kanalizację (co prawda to niekoniecznie by zmniejszyło zajętość skrzyżowania, gdyby na każdym wlocie doszło po dodatkowym pasie do lewoskrętu, ale co ja tam wiem) itd. to twierdzę, że robienie dodatkowego przejścia w poziomie 80 m dalej jest głupotą i tyle.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.