Informacja w Swingach i Jazzach

Moderatorzy: Tyrystor, Dantte

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 19 lis 2012, 22:21

Ja tylko w 208 się z tym spotkałem. W zjazdach i skrótach swingowych nie słyszałem niestety.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 19 lis 2012, 22:28

MeWa pisze:Jeszcze jedna zaleta BUSE i wszystkich innych systemów, tylko nie tych w Swingach: zapowiedzi wewnątrz o kursie skróconym / zjazdowym. Dlaczego takich komunikatów nie ma w Swingach?
Bo go ktoś nie zamówił.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
marcin3001

Post autor: marcin3001 » 19 lis 2012, 22:30

W BUSE to jest jakoś tak umiejętniej, czasami mówi czasami nie, ale zasadniczo tak żeby każdy usłyszał.

W każdym razie okazuje się, że Swingi nawet już mają pewne umiejętności, tylko zamiast kwikać że "wszystko jest dobrze tylko ludzie som gupi" trzeba te dodatkowe funkcje odpowiednio wykorzystać.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 19 lis 2012, 22:36

marcin3001 pisze:W każdym razie okazuje się, że Swingi nawet już mają pewne umiejętności, tylko zamiast kwikać że "wszystko jest dobrze tylko ludzie som gupi" trzeba te dodatkowe funkcje odpowiednio wykorzystać.
SIL w 120Na zostanie przebudowany, a BUSE docelowo jest do zaorania.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
maciej180
Kontakt:

Post autor: maciej180 » 20 lis 2012, 11:04

Zaoranie skuteczniejszego - genialny pomysł. Jadę właśnie 3228 na 10. Podczas wjazdu na przystanek leci zapowiedź następnego. Czy pani motorowa jest głucha? Jedziemy tak od Okopowej, już prawie Fort Wola. Ja wyślę do ZTMu maila, ale nie dam sobie wmówić, że to problem incydentalny.
Obrazek

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 20 lis 2012, 11:06

maciej180 pisze:Czy pani motorowa jest głucha?
Pani motorowa ma to w nosie. Po prostu.
maciej180 pisze:Ja wyślę do ZTMu maila,
Dokładnie....

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 20 lis 2012, 13:01

Może nie uwierzycie, ale w kabinie słabo słychać zapowiedzi. Jeżeli pracuje
urządzenie grzewczo-klimatyzacyjne, to prowadzący nie słyszy własnych myśli.
Mail do ZTM tak, może organizator uaktualni odległości międzyprzystankowe.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 20 lis 2012, 13:13

Stary Pingwin pisze:Mail do ZTM tak, może organizator uaktualni odległości międzyprzystankowe.
Za odległości międzyprzystankowe odpowiada nie organizator, lecz zarządca sieci.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
maciej180
Kontakt:

Post autor: maciej180 » 20 lis 2012, 13:13

Stary Pingwin pisze:Mail do ZTM tak, może organizator uaktualni odległości międzyprzystankowe.
Trudno mi osądzać, czy to wina odległości przystankowych, gdyż na odcinku OKOPOWA - FORT WOLA to przesunięcie było na dokładnie takim samym poziomie. Chyba, że coś jest w odległościach na wcześniejszym odcinku trasy, co rozsypało system, a potem - jako, że nie został przywołany do porządku - ciągle przekłamywał rzeczywistość.
Obrazek

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 20 lis 2012, 13:14

Trudno mi osądzać, czy to wina odległości przystankowych, gdyż na odcinku OKOPOWA - FORT WOLA to przesunięcie było na dokładnie takim samym poziomie. Chyba, że coś jest w odległościach na wcześniejszym odcinku trasy, co rozsypało system, a potem - jako, że nie został przywołany do porządku - ciągle przekłamywał rzeczywistość.
Brawo Sherlocku!
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 20 lis 2012, 13:26

Stary Pingwin pisze:Może nie uwierzycie, ale w kabinie słabo słychać zapowiedzi.
Napisy na prawym ekranie za to widać świetnie....

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 20 lis 2012, 13:28

Nie wszystkie świnie mają ten gadżet.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 20 lis 2012, 14:24

Stary Pingwin pisze:Nie wszystkie świnie mają ten gadżet.
Maja mieć wszystkie. Jak jakaś nie ma, to wpis w kartę, zgłoszenie po zjeździe i serwis.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 20 lis 2012, 14:33

To teraz takie ździsie:
3246, przedwczesna zapowiedź "Następny przystanek Rzymowskiego" przed zatrzymaniem na przystanku Domaniewska.
3189, przedwczesna zapowiedź "Następny przystanek Rzymowskiego" przed zatrzymaniem na przystanku Domaniewska.
3246, przedwczesna zapowiedź "Następny przystanek Postępu" przed zatrzymaniem na przystanku Wynalazek.

Sformułuję to tak: nie zdarzyło mi się usłyszeć tych zapowiedzi wygłoszonych poprawnie.

Dlatego o wiele lepiej by było, gdybyśmy się zgodzili, że problem leży w niewłaściwym opisaniu i położeń tych przystanków dla całej serii wozów, a nie w implementacji zapowiadania w jakimś pojedynczym tramwaju. I mam nadzieję, że ktoś to poprawi systemowo, a nie tylko w tych wagonach, w których zdarzyło mi się jechać.

Zresztą w ogóle pomysł, że każdy egzemplarz ma indywidualnie wgrany inny pikietaż trasy, wydaje mi się tak absurdalny, że odrzucam go z góry.

Nawiasem mówiąc, 3246 czymś potwornie podzwania przy wózku (wózkach?) na łukach.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 20 lis 2012, 14:40

MichalJ pisze:To teraz takie ździsie:
3246, przedwczesna zapowiedź "Następny przystanek Rzymowskiego" przed zatrzymaniem na przystanku Domaniewska.
3189, przedwczesna zapowiedź "Następny przystanek Rzymowskiego" przed zatrzymaniem na przystanku Domaniewska.
3246, przedwczesna zapowiedź "Następny przystanek Postępu" przed zatrzymaniem na przystanku Wynalazek.

Sformułuję to tak: nie zdarzyło mi się usłyszeć tych zapowiedzi wygłoszonych poprawnie.
Ale zgłosisz to gdzieś poza napisaniem na forum? Bo jeśli nie, to cała ta twoja praca idzie na marne.
MichalJ pisze:Nawiasem mówiąc, 3246 czymś potwornie podzwania przy wózku (wózkach?) na łukach.
Na pomiarach na zajezdni ew. nieprawidłowości wyjdą.

ODPOWIEDZ