Co to za firma Ferrocarriles?
Tramwaje dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
- Bastian
- Sułtan Maroka
Google twoim przyjacielem?KwZ pisze:Co to za firma Ferrocarriles?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Construcci ... rocarriles
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
DobreStary Pingwin pisze:Startowali renomowani producenci, a wygra ZNTK.
Aczkolwiek z Solarisa to też taki renomowany producent, że ojezusmarian...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Daniel_FCB
- (kaczofob)
Z trójki Pesa, Solaris, CAF to Pesa jest najlepszym wyborem - najtańsza, sprawdzona (+ pewnie duży stopień unifikacji ze swingiem) konstrukcja. Solaris jest jeszcze w powijakach i na pewno nie jest renomowanym producentem. A CAF? Po co mamy finansować hiszpańskie ZNTK (pierwsze tramwaje składali dla Siemensa jakieś 10 lat temu, seria 3800) jak mamy własne?Stary Pingwin pisze:Startowali renomowani producenci, a wygra ZNTK.
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Przepraszam bardzo, ale bez przesady - CAFa z Pesą jednak nie porównuj, to nie ta liga: CAF jest większą firmą, niż taki Stadler czy Skodzie (ok. 2 x większe obroty)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Daniel_FCB
- (kaczofob)
Jak Stary Pingwin wytyka Pesie działalność kolejową to ja wskazałem, że najważniejszy (dostępny w przetargu) konkurent pod względem jakości jest takiej samej prowinencjiGlonojad pisze:Przepraszam bardzo, ale bez przesady - CAFa z Pesą jednak nie porównuj, to nie ta liga: CAF jest większą firmą, niż taki Stadler czy Skodzie (ok. 2 x większe obroty)
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
FCBARCA.COM
FCBARCA.COM
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie, a co? Z Alstomu też jeździ raptem parę pseudoalstomowskich Citadisów 100 z Konstalu, a Pendolino jeździć będzie...Kelly pisze:Czy jakikolwiek produkt tej firmy jeździ w kraju?
W sumie po lekturze forum zaintrygowała mnie wypowidź jednego z "gości". Otóż czy to będzie Pesa TwistDuo czy SwingDuo?
Na zawsze w mojej pamięci Jelcz M180/Volvo B10MA/Steyr SG18 MZA #7370 1993-2009 
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Twist to byłby bardzo dobry wóz na tramwaj do Piaseczna, Wawra albo Ząbek (w tych dwóch przypadkach jednak - tylko do pętli przy Stadionie Narodowym).