Pożegnanie wagonów 13N - 5.01.2013

Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 04 sty 2013, 9:54

W tym kraju i tak nikt nikogo nie kocha. A już zwłaszcza nie kogoś, kto - społecznie czy zawodowo- wykonuje pracę mniej lub bardziej publiczną - typu budownictwo, drogi, medycyna czy dowolny urząd. Każdy zawsze wie lepiej i jest gotów wiadro pomyj wylać, trzeba z tym po prostu żyć.

(aha, nie mam nic wspólnego z organizacją pożegnania 13N, muzeum komunikacji, KMKM itd., od razu zaznaczam)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 04 sty 2013, 9:56

KwZ pisze:(Nie?)obowiązywanie biletu ztmowskiego to nie jest istotny szczegół?
Myślałem, że wyraziłem się jasno w sprawie biletów ZTM.... Poza tym w informacji nie ma nigdzie zdania na ich temat...
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

bepe

Post autor: bepe » 04 sty 2013, 10:03

A powinna być informacja, że przejazd jest bezpłatny. Zwykli ludzie nie rozróżniają KMKM, ZTM, TW, ajentów itd. Dla zwykłych pasażerów normą jest to, że za przejazd się płaci biletami ZTM, a skoro na tej paradzie i linii będzie inaczej, to powinna pojawić się stosowna informacja.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 04 sty 2013, 10:42

bepe pisze:A powinna być informacja, że przejazd jest bezpłatny. Zwykli ludzie nie rozróżniają KMKM, ZTM, TW, ajentów itd. Dla zwykłych pasażerów normą jest to, że za przejazd się płaci biletami ZTM, a skoro na tej paradzie i linii będzie inaczej, to powinna pojawić się stosowna informacja.
Nie róbmy z ludzi niepełnosprawnych na siłę.... Błagam...
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 04 sty 2013, 11:09

To ja mam pytanie z innej beczki: dla kogo jest robiona ta jutrzejsza impreza? Chodzi mi o target (posługując się pięknym, staropolskim słowem).

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 04 sty 2013, 11:19

MisiekK pisze: Myślałem, że wyraziłem się jasno w sprawie biletów ZTM.... Poza tym w informacji nie ma nigdzie zdania na ich temat...
Gofer pisze:
MisiekK pisze:ZTM pożegnał się z wagonami 13N w nocy 31.12/01.01. To jest impreza TW i KMKM - jak wiec myślisz?
Uprzejmie dziękuję za wyczerpującą i wysoce merytoryczną odpowiedź. Ponawiam pytanie, które dotyczy zarówno parady i linii okolicznościowej.
"Jak myślisz" to nie jest jasna odpowiedź. Ale ok.
person pisze:To ja mam pytanie z innej beczki: dla kogo jest robiona ta jutrzejsza impreza? Chodzi mi o target.
Wawkomoholicy :term:
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

Awatar użytkownika
pieszy pasażer
Kontakt:

Post autor: pieszy pasażer » 04 sty 2013, 12:03

od której orientacyjnie warto być na pl. Zbawiciela, żeby nakręcić przejazd parady? I drugie pytanie: 407 będzie jechać i wracać na Woronicza? Dzięki z góry.
użytkownik komunikacji miejskiej, czytający forum w celach poznawczych; fan tramwajów i zwolennik rozwoju sieci tramwajowej
http://tramwajowy.blogspot.com/ - zapraszam

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 04 sty 2013, 12:06

pieszy pasażer pisze:od której orientacyjnie warto być na pl. Zbawiciela, żeby nakręcić przejazd parady? I drugie pytanie: 407 będzie jechać i wracać na Woronicza? Dzięki z góry.
Około 30 minut od wyjazdu parady z R-4 - w okolicy 14 najprawdopodobniej. Wszystko zależy o której wyjada wagony z R-4. Wagon 407 stacjonuje na R-3 - wiec stamtąd pojedzie na R-4, a potem z Narutowicza zjedzie.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 04 sty 2013, 13:28

Glonojad pisze:Sam zrób lepiej.
Glonojad, ale TW dały ciała z informowaniem o imprezie. Tego nie robi się ostatniego dnia...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 04 sty 2013, 13:29

Jak dla mnie to ta impreza jest kompletnie zbędna. :-"
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 04 sty 2013, 13:43

bepe pisze:A powinna być informacja, że przejazd jest bezpłatny.
W komunikatach miasta jest:

"Mieszkańców zapraszamy na plac Narutowicza na ostatni, bezpłatny przejazd „parówką”."
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 04 sty 2013, 13:47

Glonojad pisze:Jak dla mnie to ta impreza jest kompletnie zbędna. :-"
Nie gadaj tylko przyłaź.

Awatar użytkownika
Vilén

Post autor: Vilén » 04 sty 2013, 13:54

Glonojad pisze:Jak dla mnie to ta impreza jest kompletnie zbędna. :-"
A ja w ogóle nie rozumiem, po co się organizuje te specjalne linie obsługiwane parówkami… ja rozumiem, gdyby zrobiono jakieś oficjalne pożegnanie ostatniego liniowego kursu 13N, ja rozumiem planowaną paradę wagonów, ale po tym jak ledwo wycofali trzynastki, ostatnią rzeczą jaką chciałbym robić, to znowu jechać tym złomem.

ashir

Post autor: ashir » 04 sty 2013, 14:00

MeWa pisze:
Glonojad pisze:Sam zrób lepiej.
Glonojad, ale TW dały ciała z informowaniem o imprezie. Tego nie robi się ostatniego dnia...
Na stronie TW nawet teraz nie ma informacji o jutrzejszej imprezie, w końcu po co... :-"

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 04 sty 2013, 14:00

No właśnie nie wiem po co :p

ODPOWIEDZ