Bingo!pawcio pisze:Jeżeli miałby być prikaz wycofania się z KP z powodu stanu kostki
Buspasy
Moderator: Wiliam
No taa, bo UW wyparowało, WZ i Stare Miasto też. Rozumiem ograniczenie dla samochódów, ale to jest ciąg który by spokojnie tramwaje zapełnił, a jacyś artyści wymyślili że zrobią "chińską kostkę z obrazu Canaletta".MeWa pisze:Tam z zasady miał być mały ruch, w tym autobusowy.Wiliam pisze:W ogóle ktoś musiał strasznie długo myśleć nad tym by na takim ciągu jak Krakowskie układać kostkę...
- MeWa
- Cukiereczek
Przecież tam się mówiło o stworzeniu deptaku, poza tym ruch autobusów chyba miał zostać ograniczony po otwarciu metra.Wiliam pisze:No taa, bo UW wyparowało, WZ i Stare Miasto też. Rozumiem ograniczenie dla samochódów, ale to jest ciąg który by spokojnie tramwaje zapełnił, a jacyś artyści wymyślili że zrobią "chińską kostkę z obrazu Canaletta".MeWa pisze:Tam z zasady miał być mały ruch, w tym autobusowy.
Zresztą ja nie winiłbym samej kostki...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Bastian
- Sułtan Maroka
Której linii? Tej, która jest od dawna, czy tej prostopadłej?MeWa pisze:poza tym ruch autobusów chyba miał zostać ograniczony po otwarciu metra
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
No i deptak dla deptaku? Przecież KP miało, ma i będzie miało ważne znaczenie komunikacyjne.MeWa pisze:Przecież tam się mówiło o stworzeniu deptaku, poza tym ruch autobusów chyba miał zostać ograniczony po otwarciu metra.Wiliam pisze:No taa, bo UW wyparowało, WZ i Stare Miasto też. Rozumiem ograniczenie dla samochodów, ale to jest ciąg który by spokojnie tramwaje zapełnił, a jacyś artyści wymyślili że zrobią "chińską kostkę z obrazu Canaletta".
Zresztą ja nie winiłbym samej kostki...
W sumie to chodzi mi o to, że nie trzeba było być Nostradamusem, żeby przewidzieć że będą tam jeździć autobusy (i to z takim natężeniem) i koncepcja z nawierzchnią z kostki jest błędna. Zaś jeśli chodzi o walory artystyczne, to naprawdę asfalt nie musi być kruczoczarny.
A było zrobić deptak z tramwajem...
Ale przede wszystkim, nie o to chodzi. Kto powiedział, że ulica z dużym ruchem nie może być z kostki? Dobrej kostki...
http://goo.gl/maps/SWZn5
http://goo.gl/maps/Lou86
(E75 i E12, odpowiednio
)
Ale przede wszystkim, nie o to chodzi. Kto powiedział, że ulica z dużym ruchem nie może być z kostki? Dobrej kostki...
http://goo.gl/maps/SWZn5
http://goo.gl/maps/Lou86
(E75 i E12, odpowiednio
- MeWa
- Cukiereczek
Widziałem w kilku miastach ulice ważne wyłożone kostką, więc to raczej nie w tym problem.Wiliam pisze: W sumie to chodzi mi o to, że nie trzeba było być Nostradamusem, żeby przewidzieć że będą tam jeździć autobusy (i to z takim natężeniem) i koncepcja z nawierzchnią z kostki jest błędna. Zaś jeśli chodzi o walory artystyczne, to naprawdę asfalt nie musi być kruczoczarny.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ile tego deptaka? Cały odcinek od Starego Miasta do Jerozolimskich miałby ten tramwaj 15 na godzinę deptać? To bez sensu...MichalJ pisze:A było zrobić deptak z tramwajem...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Deptak, w sensie bez samochodów, czy prawie. Nie znaczy, że bez separacji tramwaj/pieszy, w końcu teraz też po jezdni chodzić nie wolno. Chodziło mi o zamianę o autobusów na tramwaje, a nie o wielkie zmiany w ruchu pieszych. Pełen deptak, z pieszymi na torach, jeśli już, to tylko na końcówce przy Mickiewiczu.
Inna sprawa, że ponad 30 km/h to raczej tam być nie powinno.
No ale jak TW muszą walnąć płot między wysepką a chodnikiem (tak, wiem, ścieżką rowerową), to lepiej, żeby tam się za budowę linii nie brały.
Inna sprawa, że ponad 30 km/h to raczej tam być nie powinno.
No ale jak TW muszą walnąć płot między wysepką a chodnikiem (tak, wiem, ścieżką rowerową), to lepiej, żeby tam się za budowę linii nie brały.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tak, wiem, spisek szwagra, żeby niepotrzebne płotki stawiać, a ludzie giną pod kołami tramwajów, bo płotek utrudnia im ucieczkę.
Nie ma sprawy w sumie, jestem pewien, że się nie zabiorą.
Nie ma sprawy w sumie, jestem pewien, że się nie zabiorą.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.