To trzeba uruchomić tramwaj co 5/7.5 (a pewnie będą jakieś bezsensowne wyjazdy po 4:00 co 10-20 minut) żeby mieli gdzie usiąść?!Dęboszczak pisze:po 2 w szczytach wszystkie autobusy jadące przez most są zawalone po sufit.
(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
-
bartoni722
-
Dęboszczak
-
bartoni722
- R-9 Chełmska
No dobra, tylko że pan Souter ma na to kasę - pan Ruta nie bardzo...Dęboszczak pisze:Ja bym to traktował jako coś na przyciągnięcie pasażerów do nowej oferty, żeby w ich świadomości ten tramwaj zaistniał. Coś jak pula biletów za 1 zł w Polskim Busie
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
To się nie spodziewaj. Prędzej potną '2', zanim ją jeszcze uruchomią. Bo optymalna wersja obecnie dla tego tramu to 0 (zero) kursów / h, a nie 12... Nie ma kasy na tramwaj gdzie indziej, tam gdzie jest potrzebny, a jest na marnotrawstwo, puszczając najnowszy i najdłuższy tramwaj w najgłupsze i najbardziej puste miejsce...Georg pisze:Spodziewałem się że przy okazji puszczenia tramwaju przez Most Północny zlikwidują 510.
Może jakieś CBA wzięłoby pod lupę to całe żałosne przedsięwzięcie?
214 (w wersji 2012) - był to pożyteczny muchowóz; choć nieekonomiczny, dowoził do eSKaeMki.
Ja już nie wiem, co o tym wszystkim sądzić. Niemniej, nie jest w porządku, że uruchamia się z założenia nietrafione i kosztowne połączenie na odludnych i zakrzaczonych obrzeżach i miasta i osiedla, w sytuacji kryzysowego budżetu, wskutek którego gdzie indziej (w znacznie ważniejszych rejonach miasta) nastąpią spore cięcia. I to mi się nie podoba.Paweł D. pisze:Czy sugerujesz, że ktoś wziął/dał łapówkę za to, aby się nie udało?
Z dupy ten nowy tramwaj i tyle. EOT
214 (w wersji 2012) - był to pożyteczny muchowóz; choć nieekonomiczny, dowoził do eSKaeMki.
To, że ta linia ma wozić powietrze raz na 5 minut, a jednocześnie zapowiada się wielkie cięcia w komunikacji, jest największym skandalem. Większym jeszcze niż psucie komunikacji na Tarchominie z rozbijaniem hołubionej dotąd linii 516 na czele. Czy w ZTM naprawdę pracują tacy naiwniacy, że wierzą w tłumy pasażerów dojeżdżających przez jakieś opłotki tabunami autobusów po to tylko, żeby się przesiąść do tramwaju, a dwa przystanki dalej znowu do metra? Rozumiem jeszcze od biedy, że przez most trzeba coś puścić, żeby nie rozkradli ani nie zniszczyli tego, co zbudowane (patrz świetnie położone przystanki na trasie mostu nad ul. Świderską). Ale co 5 minut?!Dęboszczak pisze:Ja bym to traktował jako coś na przyciągnięcie pasażerów do nowej oferty, żeby w ich świadomości ten tramwaj zaistniał. Coś jak pula biletów za 1 zł w Polskim Busie
I pewnie jeszcze zostanie ta nieszczęsna 6-ka (ciekawe, czy jej istnienie i wstawiennictwo jej wpływowych protektorów nie są czasem powodem, że 2-ka jednak nie pojedzie na Marymont?). Na ul. Zgr. AK "Kampinos" będą trzy muchowozowe linie. Dla kogo? Kto się podpisał pod takim marnotrawstwem?