Koordynacje rozkładów
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
-
Domino2001
Raczej zamiana kolejności (żeby puste 179 przyjeżdżało wcześniej). Poza tym 179 w praktyce jedzie 03,13 itd. - 179 w tym miejscu praktycznie zawsze jedzie opóźnione, bo stoi na czerwonym przy Statoilu). Poza tym 136 też przyjeżdża bardzo różnie.
[ Dodano: |11 Sty 2013|, 2013 13:21 ]
No i 179 na MU ma odjazdy 02,12 itd.
[ Dodano: |11 Sty 2013|, 2013 13:21 ]
No i 179 na MU ma odjazdy 02,12 itd.
-
Domino2001
Może poprawi się, przy okazji tnąc rozkłady w związku z wiadomą sprawą. Ilekroć jestem na Zaolziańskiej gdzie odbieram syna z przedszkola, to wbrew Twojego posta 179 jeździ tu punktualnie. Raczej 136 się spóźnia stojąc w korku przed Gotarda i metrem Ursynów.
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.
W którą stronę wsiadasz? W kierunku Kabat faktycznie prawie zawsze jest tam opóźnienie, bo czas przejazdu od pętli jest krótki - opóźnienie wyrównuje się jednak najpóźniej przy Centrum Onkologii. W drugą stronę prawie zawsze byłem o czasie, lub nawet minimalnie przed nim.bepe pisze:Ilekroć wsiadam w 179 ma Zaolziańskiej (a 179 jeżdżę praktycznie codziennie albo z pętli do MU, albo z Zaolziańskiej gdzieś w głąb Ursynowa), prawie zawsze jest opóźnione.
noidea
Na Zaolziańskiej da się wsiadać tylko w kierunku KabatAdam G. pisze:W którą stronę wsiadasz? W kierunku Kabat faktycznie prawie zawsze jest tam opóźnienie, bo czas przejazdu od pętli jest krótki - opóźnienie wyrównuje się jednak najpóźniej przy Centrum Onkologii. W drugą stronę prawie zawsze byłem o czasie, lub nawet minimalnie przed nim.bepe pisze:Ilekroć wsiadam w 179 ma Zaolziańskiej (a 179 jeżdżę praktycznie codziennie albo z pętli do MU, albo z Zaolziańskiej gdzieś w głąb Ursynowa), prawie zawsze jest opóźnione.
PS. Jeździsz czasami na 179?
W sumie racja, traktuję ten przystanek jako jeden z Końskim Jarembepe pisze:Na Zaolziańskiej da się wsiadać tylko w kierunku Kabat
Rzadko, ale się zdarzabepe pisze:PS. Jeździsz czasami na 179?
Od pętli do Zaolziańskiej wszędzie jest po minucie - jeśli trafiasz czerwone na wyjeździe z pętli i czerwone przy M Ursynów, meldujesz się na Zaolziańskiej 2min po czasie. I dobrze, bo potem faktycznie jest sporo czasu.Michi pisze:Inna inszość, że opóźnienie w kierunku Kabat większość kierowców robi sama, bo czasu za MU jest aż za dużo
noidea
Sporo? Ja mam wrażenie, że 179 praktycznie zawsze jeździ opóźnione - w kierunku Ursynowa Płn. potrafi jechać 8 minut po czasie (wsiadam na Końskim Jarze, więc już pod koniec trasy). Na 179 to nie jest jakiś dramatyczny problem, ale jednak czasu tam za dużo nie ma.Adam G. pisze: I dobrze, bo potem faktycznie jest sporo czasu.
Mówisz o przeciwnym kierunku. Co nie zmienia faktu, że wszystko zależy od kierowcybepe pisze:Sporo? Ja mam wrażenie, że 179 praktycznie zawsze jeździ opóźnione - w kierunku Ursynowa Płn. potrafi jechać 8 minut po czasie (wsiadam na Końskim Jarze, więc już pod koniec trasy). Na 179 to nie jest jakiś dramatyczny problem, ale jednak czasu tam za dużo nie ma.Adam G. pisze: I dobrze, bo potem faktycznie jest sporo czasu.
Ja mam ciężką nogę i dla mnie czasu na 179 jest za dużo nawet na nocnych kursach
Swoją drogą -8 mieć w kierunku Ursynowa to trzeba się niemiłosiernie wlec jak od Makolągwy do M. Stokłosy są po 2 minuty przelotu na przystanek.
Akurat dziś (znaczy w niedzielę) trafiło mi się 179bepe pisze:Sporo? Ja mam wrażenie, że 179 praktycznie zawsze jeździ opóźnione - w kierunku Ursynowa Płn. potrafi jechać 8 minut po czasie (wsiadam na Końskim Jarze, więc już pod koniec trasy). Na 179 to nie jest jakiś dramatyczny problem, ale jednak czasu tam za dużo nie ma.Adam G. pisze: I dobrze, bo potem faktycznie jest sporo czasu.
Jeśli mam wymienić swoje preferencje, to osobiście szczytowy czas skróciłbym o minutę-dwie, wieczorny zostawił bez zmian, albo nawet z minutę dodał. Najlepiej jednak niczego nie ruszać, bo mimo drobnych niedociągnięć, to dla mnie jeden z lepszych rozkładów
noidea
W kierunku Ursynowa coś jest na rzeczy - bo nawet z samego rana (po 5 rano) bywa, że 179, które rozkładowo jest 2 minuty przed 195 przyjeżdża jako drugie na przystanek (pomijam już, czy nie mogłoby to być lepiej skoordynowane). A z kolei w godzinach szczytu to tam między Onkologią a Stokłosami są dwa dosyc czasochłonne lewoskręty (Ciszewskiego-KEN i KEN-Herbsta) a wcześniej rondo przy Realu, gdzie korek lubi się rozlać i na wschodni odcinek Płaskowickiej.
Popatrz, jaka franca!