Wygodę podstawowo obsługuje 145. Do Politechniki wydłużyć się go nie da. Zabrać się nie da (bo dokąd?). Dołożyć innej, porządnej linii się nie da (bo z czego? nadpodaż będzie). I to w zasadzie koniec dyskusji. Chyba że ktoś widzi akceptowalne rozwiązanie. Ja go nie widzę.Płowieszczołak pisze:Chcą metro Politechnika (ale nie jest też napisane że ma to być 145)
Komunikacja w Rembertowie
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
-
Płowieszczołak
Mnie taka odpowiedź satysfakcjonuje. Nie zachwyca, bo przebija się z niej niemoc, ale jest szczera do bólu i chyba każdy by to docenił. Również Wygoda.Bastian pisze:Wygodę podstawowo obsługuje 145. Do Politechniki wydłużyć się go nie da. Zabrać się nie da (bo dokąd?). Dołożyć innej, porządnej linii się nie da (bo z czego? nadpodaż będzie). I to w zasadzie koniec dyskusji. Chyba że ktoś widzi akceptowalne rozwiązanie. Ja go nie widzę.
Czy była by nadpodaż przy jeszcze jednej linii, to być może niekoniecznie. Nie ma co się patrzeć na pustawe 225. Tu podaż nie generowała by przecież Wygoda, lecz wciąż rozwijające się Ząbki. Gdyby pozytywnie rozwiązać problemy finansowe na styku Warszawy i Ząbek to była by tam całkiem udana linia do Centrum o dużej frekwencji, bo Ząbki to duży niewykorzystany jeszcze potencjał.
Czy mógłbyś jeszcze podrzucić swoją diagnozę 225. Proszę.
Włączyć do Warszawy. Najkorzystniej.Płowieszczołak pisze:Gdyby pozytywnie rozwiązać problemy finansowe na styku Warszawy i Ząbek
Udana linia, stojąca najpierw na przejeździe, potem na Marsa i w efekcie jeżdżąca stadami?Płowieszczołak pisze:była by tam całkiem udana linia do Centrum o dużej frekwencji, bo Ząbki to duży niewykorzystany jeszcze potencjał
Ząbki to zupełnie inna para kaloszy, tam powinna być kolej + M2. Najszybciej.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
-
Płowieszczołak
Na metro do Ząbek bym nie liczył akurat.
No właśnie problem w tym, ze 514 to jedna z pierwszych linii, jaką bym odstrzelił przy okazji oszczędności. Zaraz po 521 (przekształconym częściowo w czarnucha).Płowieszczołak pisze:Coś podobnego do 514 (w zależności od możliwości finansowych Ząbek) stało by co prawda w korku na Marsa, ale jeździć w stadach to by już nie potrafiło.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
-
Płowieszczołak
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W każdym razie - dla Ząbek. Bo skoro budżet dzielnicy Wesoła jest większy, niż jej poprzedniczki - gminy, a część (lwią) kosztów finansuje miasto z budżetu ogólnomiejskiego, to znaczy, że "starzy" warszawiacy do tego musieli dołożyć. Choć nie twierdzę, że nie warto, bo przynajmniej zyskuje się koordynację spraw transportowych, ale czy to rozwiązanie idealne? No nie wiem...Wolfchen pisze:Włączyć do Warszawy. Najkorzystniej.Płowieszczołak pisze:Gdyby pozytywnie rozwiązać problemy finansowe na styku Warszawy i Ząbek
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie ma tu co diagnozować. 145 to przypadek prosty a linia podstawowa. 225 to szereg innych możliwości, ale wiele one nie wnoszą.Płowieszczołak pisze:Czy mógłbyś jeszcze podrzucić swoją diagnozę 225. Proszę.
Metro to czysta mrzonka, ale korytarz pod tramwaj do południowych Ząbek jest.Płowieszczołak pisze:Warto mieć zarówno wizję dość jednak dalekiej przyszłości (metro do Ząbek)
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
-
Płowieszczołak
Moim zdaniem zaniżasz poziom dyskusji!PiotrekP pisze:Widzę Płowieszczak też z tej samej nierozumnej parafii.
Spodziewałem się lepszego komentarza. Coś jak to o 145. Trudno. Mimo to dziękuję. Zostawmy więc 225 (może do tego kiedyś wrócimy).Bastian pisze:225 to szereg innych możliwości, ale wiele one nie wnoszą.
A gdyby tak przełożyć 143 z Żołnierskiej na Strażacką i Chełmżyńską?
Wtedy Wygoda miała by dwie mocne linie, w tym do metro Politechnika oraz częsty dojazd do SKM-ki w Rembertowie. (I co z tego, że nadpodaż, obie te linie jakoś muszą dotrzeć do Marsa). 225 stało by się niepotrzebne, więc można było by nieco wzmocnić 143 stojące w korkach przy przejeździe w Kawęczynie (obecnie też stoi tylko w jedną stronę przy wyjeździe z Żołnierskiej w Marsa). (Jak ktoś jest bardzo wrogo nastawiony do tych korków na przejeździe, to można było by w zamian uwolnić 145 z tego korka i przez Żołnierską puścić).
Ale najważniejszą zaletą było by to, że Rembertów sam mógłby zdecydować w ramach swojej Dzielnicy czy to im odpowiada. A Radny mógłby lobbować za tym pomysłem w ramach swojej Rady Dzielnicy bez udziału gazety. W przypadku odrzucenia pomysłu żal mógłby być mniejszy i inaczej ukierunkowany.
Ile jest brygad na 225?
Skręt ze Strażackiej w Chełmżyńską nadaje się dla U18?
Na ursynowskim 143 jeździło wszystko, co popadnie.Płowieszczołak pisze:Skręt ze Strażackiej w Chełmżyńską nadaje się dla U18?
Stary Rembertów będzie zachwycony dodatkowym czasem przejazdu. Przejazd kolejowy litościwie pomijając.Płowieszczołak pisze:A gdyby tak przełożyć 143 z Żołnierskiej na Strażacką i Chełmżyńską?
Nie da się mieć ciastka i zjeść ciastka.Płowieszczołak pisze:Ale najważniejszą zaletą było by to, że Rembertów sam mógłby zdecydować w ramach swojej Dzielnicy czy to im odpowiada. A Radny mógłby lobbować za tym pomysłem w ramach swojej Rady Dzielnicy bez udziału gazety. W przypadku odrzucenia pomysłu żal mógłby być mniejszy i inaczej ukierunkowany.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Płowieszczołak
Pawciu właśnie o tym pisałem. Decyzja należała by do Rembertowa. Z jednej strony Stary Rembertów, z drugiej Wygoda. Co zdecydują to by było. Wiadomo, że bardziej prawdopodobne by było że Stary Rembertów postawi na swoim (szczególnie przy nowym podziale okręgów wyborczych) ale takie decyzje też mogą czasem zaskoczyć.
Wolisz w takich sytuacjach pokazywać niemoc i niedasie? Nie szukać rozwiązania? Mówić tak jak Bastian, parę postów wyżej?
Wolisz w takich sytuacjach pokazywać niemoc i niedasie? Nie szukać rozwiązania? Mówić tak jak Bastian, parę postów wyżej?