Wasze pomysły na obsługę linii przez poszczególne zajezdnie

Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS

bart235
Zbanowany

Post autor: bart235 » 26 sie 2006, 8:28

jacek pisze:
bart235 pisze:Chciałbym się dowiedzieć co na linii 103 robi nasz kochany PKS ...
Jak to co?Pierogi z serem.
Mają teraz kawałek placu na utracie i garażują tam ich wozy,marketowe z tesco i liniowe ze 138,103 i prawdopodobnie te z pl.wilsona.
A nie uważasz ze lubiany przez wszystkich PKS nie pasuje do tej linni , oni powinni jeździć tak i owszem ale na przykłąd gdzieś na podmiejskich.Tam ich miejsce
Bartosz Adamski

W związku z powtarzającą się wielokrotnie krytyką użytkowników dotyczacą gramatyki i ortografii Twoich postów proszę o korzystanie z dowolnej formy sprawdzania pisowni przed wysłaniem postu. Junior-admin i użytkownik hafilip84

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 26 sie 2006, 9:53

jacek pisze:Mają teraz kawałek placu na utracie
A właśnie: gdzie dokładnie?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 26 sie 2006, 12:27

Bastian pisze:
jacek pisze:Mają teraz kawałek placu na utracie
A właśnie: gdzie dokładnie?
Ja myślałem że dosyć uważnie czytasz moje posty,wnioskuje po ostrzeżeniach.
Tak naprawde pisaliśmy już o tym.
Taka mała ulica przy ksiecia ziemowita,druga za rzeczna,nazwa mi wypadła z głowy.

Piotrekbe

Post autor: Piotrekbe » 26 sie 2006, 12:48

jacek pisze:
bart235 pisze:Chciałbym się dowiedzieć co na linii 103 robi nasz kochany PKS ...
Jak to co?Pierogi z serem.
Mają teraz kawałek placu na utracie i garażują tam ich wozy,marketowe z tesco i liniowe ze 138,103 i prawdopodobnie te z pl.wilsona.
Na klementowickiej oprócz wymienionych linii stoi także 712, 714, 310.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 28 sie 2006, 12:19

jacek pisze:
Bastian pisze: A właśnie: gdzie dokładnie?
Ja myślałem że dosyć uważnie czytasz moje posty,wnioskuje po ostrzeżeniach.
Taka mała ulica przy ksiecia ziemowita,druga za rzeczna,nazwa mi wypadła z głowy.
Przepraszam, faktycznie nie wyczaiłem tego. Nie wszystko jestem w stanie przeczytać...
Dzięki.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
gregory5576
Kontakt:

Post autor: gregory5576 » 28 sie 2006, 17:53

Bastian pisze:
jacek pisze: Ja myślałem że dosyć uważnie czytasz moje posty,wnioskuje po ostrzeżeniach.
Przepraszam, faktycznie nie wyczaiłem tego. Nie wszystko jestem w stanie przeczytać...
Dzięki.
:arrow: A to świadczy tylko o tym że jesteś tylko człowiekiem.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 28 sie 2006, 20:11

gregory5576 pisze:
Bastian pisze: Przepraszam, faktycznie nie wyczaiłem tego. Nie wszystko jestem w stanie przeczytać...
Dzięki.
:arrow: A to świadczy tylko o tym że jesteś tylko człowiekiem.
Tylko??? :twisted: Aż!!! :P O-)

Awatar użytkownika
R-9 Chełmska

Post autor: R-9 Chełmska » 28 sie 2006, 20:34

Bastian pisze:
gregory5576 pisze: :arrow: A to świadczy tylko o tym że jesteś tylko człowiekiem.
Tylko??? :twisted: Aż!!! :P O-)
Bastian nie jest zwykłym człowiekem. Bastian jest MODERATOREM :super: :bow: :bow: :bow:
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 29 sie 2006, 17:43

A Ja mam pomysł na nową linię dla Ostrobramskiej – linię 805.
Uzasadnienie: Stalowa ma kłopoty z taborem wielkopojemnym i bardzo często musi puszczać trupy na miasto. Z kolei Ostrobramska na Solarisów pełno, tak więc mogła by wziąć sobie do obsługi linię 805 taborem SU15 – taki tabor jest odpowiedni na tę linię.
W ten sposób Stalowa ma w planie o 4 brygady wielkopojemne mniej, a Ostrobramska ma gdzie na stałe umieścić nadwyżkę niskopodłogowego taboru.
A co do dojazdów, Ostrobramska i tak codziennie ma dojazdy w te okolice, a nawet jeździ jako PT na Targówek żeby ruszyć jako 162 (a przynajmniej kiedyś jeździła) i było wszystko w porządku.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 29 sie 2006, 17:50

Predator pisze:A Ja mam pomysł na nową linię dla Ostrobramskiej – linię 805.
Uzasadnienie: Stalowa ma kłopoty z taborem wielkopojemnym i bardzo często musi puszczać trupy na miasto. Z kolei Ostrobramska na Solarisów pełno, tak więc mogła by wziąć sobie do obsługi linię 805 taborem SU15 – taki tabor jest odpowiedni na tę linię.
W ten sposób Stalowa ma w planie o 4 brygady wielkopojemne mniej, a Ostrobramska ma gdzie na stałe umieścić nadwyżkę niskopodłogowego taboru.
A co do dojazdów, Ostrobramska i tak codziennie ma dojazdy w te okolice, a nawet jeździ jako PT na Targówek żeby ruszyć jako 162 (a przynajmniej kiedyś jeździła) i było wszystko w porządku.
Po wakacjach ITS,trochę odciąży stalową i nadal będziesz jeżdził trupami.Takie życie jak w madrycie.

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 29 sie 2006, 18:09

Na Stalowej jest pełno Ikarusów „lewarów”, więc te parę brygad jakie zabierze Stalowej ITS utonie w morzu potrzeb. Wszystko jest więc w porządku, tylko trzeba chęci po stronie decydentów, ale patrząc na gusta MZA to oni dalej tkwią w przekonaniu że 15 letni Ikarus to szczyt komfortu jazdy.

A i związkowcy ze Stalowej też tak łatwo linii 805 nie oddadzą ze względu na dojazdy.

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 29 sie 2006, 20:41

Predator pisze:Na Stalowej jest pełno Ikarusów „lewarów”, więc te parę brygad jakie zabierze Stalowej ITS utonie w morzu potrzeb. Wszystko jest więc w porządku, tylko trzeba chęci po stronie decydentów, ale patrząc na gusta MZA to oni dalej tkwią w przekonaniu że 15 letni Ikarus to szczyt komfortu jazdy.

A i związkowcy ze Stalowej też tak łatwo linii 805 nie oddadzą ze względu na dojazdy.
Dlatego napisałem,że dalej bedziesz jezdził trupami.

Awatar użytkownika
Santos
Zbanowany

Post autor: Santos » 29 sie 2006, 20:49

jacek pisze:
Predator pisze:Na Stalowej jest pełno Ikarusów „lewarów”, więc te parę brygad jakie zabierze Stalowej ITS utonie w morzu potrzeb. Wszystko jest więc w porządku, tylko trzeba chęci po stronie decydentów, ale patrząc na gusta MZA to oni dalej tkwią w przekonaniu że 15 letni Ikarus to szczyt komfortu jazdy.

Dlatego napisałem,że dalej bedziesz jezdził trupami.
A co lepszego wysyłac na dodatki :grin:

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 29 sie 2006, 20:55

Santos pisze:
jacek pisze: Dlatego napisałem,że dalej bedziesz jezdził trupami.
A co lepszego wysyłac na dodatki :grin:
Predatorowi marzą sie SU15 z ostrobramskiej.
No cóz pomarzyć zawsze można,ja bym tez chciał wiele zmienić w obsłudze liniowej i taborowej,a moje to co sobie tutaj na forum popisze.

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 29 sie 2006, 21:15

Obecnie jest taka sytuacja:
Zajezdnia A (Ostrobramska) ma nadmiar taboru nowego, i upycha go gdzie się da. W tym samym czasie zajezdnia B (Stalowa) która takiego taboru ma mało i puszcza na miasto trupy. I zajezdnia A ma dojazdy praktycznie w miejsce gdzie startuje linia 805 (a nawet dalej :arrow: linia 162 i pętla Targówek), jaki jest więc problem aby wskoczyła Solarisami na 805 :?:

Ja problemu nie widzę, a i pasażerowie się ucieszą że nie muszą się tłuc w 20 letnich gruchotach.

Zablokowany