Myślę, że chodzi raczej o jazdę z toru 3 po rozjazdach 1-2-5-6 na ten sam tor (patrz:plan), wjazd na inny tor stacyjny to ani wariant, ani trapezWojtekE65 pisze:dyżurny do każdego teraz mówi: "wjazd po wariancie trapezowym". Czy może ktoś przybliżyć o co chodzi? Na logikę wydaje się że na torze który jest jakby podstawą trapezu coś się stało, a pociągi jeżdżą po pozostałych trzech bokach trapezu - czyli w Legionowie jazda po torze nr 3, wjazd na tor nr 7, peron nr 2, powrót na tor nr 3. Prosiłbym jednak o sprecyzowanie i poprawienie [źródło: nasłuch kanału R1]
Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
- marcin3001
Nie wszystko puszczali przez dalekobieżną. Część pociągów odwołana
I to wszystko przez pół godziny?
Nieźle.
Nieźle.
Awaria pociągu SKM Warszawa na linii średnicowej podmiejskiej w Warszawie
2013-01-19 08:40
Na przystanku Warszawa Ochota nastąpiła awaria pociągu SKM Warszawa rel. Otwock - Pruszków.
Z powodu awarii pociągi "Kolei Mazowieckich - KM" na kierunku Warszawa Wschodnia - Warszawa Zachodnia będą kierowane przez Warszawę Centralną z pominięciem przystanków: Warszawa Stadion, Warszawa Powiśle, Warszawa Śródmieście, Warszawa Ochota.
Utrudnienia w ruchu mogą potrwać około 30 - 60 minut.
Aktualizacja godz. 9:00
Po usunięciu uszkodzonego składu SKM Warszawa z przystanku Warszawa Ochota na linii średnicowej przywrócona została rozkładowa organizacja ruchu pociągów.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A tramwaje jakoś jeżdżą. 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- marcin3001
Jeszcze mi powiedz, że w ogóle się dziś nie ślizgają i nie podkuwająGlonojad pisze:A tramwaje jakoś jeżdżą.
Poza pociągami jeżdżącymi do 130km/h jeździłem dziś również [różnymi] tramwajami, które również fajnie hamowały i ruszały, nawet z piaskiem, niczym to się nie różniło od tego, co widziałem na kolei, poza prędkością oczywiście, co zauważono powyżej
A w zasadzie poza tą poranną awarią SKM więcej defektów poważniejszych raczej nie było, a ludzie pracujący w rozjazdach utrzymują ciągłość ruchu, nie ma opóźnień z tego tytułu, jest na prawdę nieźle jak na pogodę, w której wszystkie ulice są białe.