To znaczy co robią w praktyce?Stary Pingwin pisze:A swoim torem, motorkowi na swingach na 17/37 też muszą "zmieniać tablice", bo system nie potrafi. PORAŻKA.
Oznakowanie kursów wariantowych 17
-
Stary Pingwin
-
Stary Pingwin
-
Stary Pingwin
Zgadzam się z poprzednikami na tym forum że 17 w DS co 7.5 minuty na biurowym "lemingowym" Służewcu a co 15-20 na Marymonckiej (AWF,UKSW,Szpital Bielański) jest czystym debilizmem.Kursy skrócone powinny być tylko w porannym szczycie DP z pl.Narutowicza.Mamy przykład wygaszania popytu na Marymonckiej co niestety skutkuje dużą frekwencją w 6 tylko w niektórych kursach przed 17.Skutek jest taki że bardzo dużo moich znajomych i sąsiadów zrezygnowało z karty miejskiej i po podwyżce cen i czekaniu wieczorem 30 minut na Marymoncie na tramwaj przesiadło się do samochodów.Stary Pingwin pisze:Jeżeli coś można udziwnić, to na Organizatora można liczyć![]()
Ktoś wymyślił kursy skrócone 17, ktoś inny nazwał to 37, a najmądrzejszy zrobił to jednokierunkowe. Wszyscy wykonali masę zbędnej i niepotrzebnej roboty.
Ja zrobiłem to od połowy lutego 300 zł za trzy osoby to nie w kij dmuchał.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
kursy skrócone do Naruciaka są nonsensem - dwa przystanki przed Centralnym? Trze przed ONZem?! Ze względu na rzekomą nadpodaż na Marymonckiej tniemy aleję JPII w śródmieściu?!

Rozumiem, jakby 10 było silne, na Nowowiejskiej przystanki na wylotach, a podstawowe 17 co nie rzadziej niż 6 w szczycie to ewentualnie takie 47 mogłoby być - w szczycie- z Naruciaka ... choć lepiej oczywiście dwukierunkami z PolMoka w takim układzie.
Opcje na dziś wg mnie (w kolejności fajności):
1. 33 na Służewiec co 3-4/7,5/10, 17 Kielecka - Młociny co 5/7,5/10, 37 out
2. 17 Służewiec - Młociny co 7,5/7,5/10, 47 Potockont - Służewiec 7,5/-/-
10. 17 Służewiec - Młociny co 5/7,5/10, 47 Pole Mokotowskie - Służewiec 5/-/- (tylko toru i taboru braknie
)
100. To co dziś.

Rozumiem, jakby 10 było silne, na Nowowiejskiej przystanki na wylotach, a podstawowe 17 co nie rzadziej niż 6 w szczycie to ewentualnie takie 47 mogłoby być - w szczycie- z Naruciaka ... choć lepiej oczywiście dwukierunkami z PolMoka w takim układzie.
Opcje na dziś wg mnie (w kolejności fajności):
1. 33 na Służewiec co 3-4/7,5/10, 17 Kielecka - Młociny co 5/7,5/10, 37 out
2. 17 Służewiec - Młociny co 7,5/7,5/10, 47 Potockont - Służewiec 7,5/-/-
10. 17 Służewiec - Młociny co 5/7,5/10, 47 Pole Mokotowskie - Służewiec 5/-/- (tylko toru i taboru braknie
100. To co dziś.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tyle, że jest to najmniej sensowne rozwiązanie - gdzieś na poziomie 80-90 na mojej liście. Dlaczego - już pisałem, ale przypomnę:
1. Brak obsługi Szpitala Bielańskiego i UKSW, czyli 2/3 źródeł i celów podróży na Marymonckiej
2. Największy koszt brygadowy - najmniejsze oszczędności
3. Presja na utrzymanie przystanków w rejonie Twardowskiej, które się nadają do likwidacji na wczoraj.
1. Brak obsługi Szpitala Bielańskiego i UKSW, czyli 2/3 źródeł i celów podróży na Marymonckiej
2. Największy koszt brygadowy - najmniejsze oszczędności
3. Presja na utrzymanie przystanków w rejonie Twardowskiej, które się nadają do likwidacji na wczoraj.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tak bym to właśnie widział na dziś.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Obecne 17 jest wbrew pozorom bardzo brygadochłonne.