Trasa Toruńska/Armii Krajowej
Moderator: Wiliam
- tarantula01
- Kontakt:
Dziś GDDKiA telefonicznie potwierdziła mi obecność na spotkaniu 25 lutego.
Nagłośnienie organizuję.
Nagłośnienie organizuję.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
No to zdjęcia (do dowolnego wykorzystania), o które prosił Tarantula:
Przystanek z wiatą - jak widać chodnik jest odśnieżany, więc ruch pieszy jest dopuszczony.
Przystanek z wiatą ale już bez jednej szyby - ciekawe czy reszta doczeka uruchomienia?
Zejście na peron - schody także są już odśnieżane.
Stos kostki na ułożenie której czeka ponoć ZTM. Pewnie poczeka do późnej wiosny.
Zejście na peron. No da się przejść w miarę bezpiecznie jak widać.
Te schody prowadzą na funkcjonujący przystanek ZTM-u w kier. FSO. Jakoś kostka (lub jej brak) nie przeszkadza. Na marginesie - szczęśliwi i kolej czasu nie liczą - zegar późni się 5 minut.
A te schody będą prowadzić na przystanek linii jadących prosto trasą. Tu pełna zgoda, że przystanek przy nich nie może funkcjonować.
- tarantula01
- Kontakt:
Swoje też porobiłem i wykorzystam w swoim czasie. Dzięki.
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Stanowisko ZTM jest następujące - "to nie nasza (póki co) wiata więc przystanku uruchomić nie możemy". Dla mnie to jakaś dziwna sytuacja. Ruch dopuszczono, znaki postawiono (nie są zakryte ani przekreślone), a ponoć dalej to formalnie plac budowy. Rzuciłem propozycję, aby obok postawić słupek w tymczasowej lokalizacji, skoro w cudzej wiacie nie można, ale nie doczekałem się odpowiedzi. Jak możesz podpytaj AVAX i GDDKiA czy to jeszcze ich wiata jest.tarantula01 pisze:Swoje też porobiłem i wykorzystam w swoim czasie. Dzięki.
Jacku, proszę bardzo:
.
Mam nadzieję, że to tylko niezbyt fortunne sformułowanie, ale z ostatniego zdania można odnieść wrażenie, że ZTM w ogóle tych wiat nie chciał. I jeszcze:27 lutego o 10:53 Facebook ZTM pisze:Zarząd Transportu Miejskiego: (...) Nam też zależy na jak najszybszym zakończeniu prac i oddaniu przystanków do użytku... Niestety nie zależy to od nas... Zwracaliśmy się w tej sprawie kilkakrotnie, zarówno do inwestora (GDDKiA) jak i wykonawcy (J&P AVAX S.A.). Wiaty do nas jeszcze nie należą, o zasadność ich ustawienia w tej sytuacji proszę zapytać inwestora... .
Tak, zgadzam się, że to jakaś bzdura - ale ustalmy jaka? Że stoi? Że stoi pusta?. Jeśli naprawdę nie ma jakiegoś ukrytego powodu, a nawet wiata nie należy do ZTM-u, to można kilka metrów wcześniej postawić słupek PKP Toruńska 51. Nie raz tak już bywało. I o jakie prace chodzi? Wszystkie, także na peronie? Tam nie ma żywej duszy pracującej, więc do lata sobie na PLK poczekamy. Nieco wcześniej facebookowe stanowisko ZTM było takie, że do uruchomienia przystanku niezbędne jest ułożenie kostki na peronie.27 lutego o 11:17 Facebook ZTM pisze:Zarząd Transportu Miejskiego: (...)Możemy uruchomić przystanki dopiero po formalnym zakończeniu prac i przekazaniu wiat...
.
- tarantula01
- Kontakt:
Jeśli chodzi o przystanek przy jezdni zbiorczej TT, który obecnie jest mijany przez 132 podczas jazdy w kierunku Białołęki (stoi tam wiata), to brak jego funkcjonowania jest wg mnie spowodowane tym, że dojście do tego przystanku nie jest bezpieczne dla pasażerów, np. nadzór budowlany mógł nie odebrać schodów prowadzących z peronu na ten przystanek, bo schody te nie mają poręczy / barierek spełniających kryteria bezpieczeństwa.
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Czy przed tym wiaduktem po jego wybudowaniu stały znaki ograniczające nośność?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.