Bo bramkarz musi mieć jeszcze szczęścieSzeregowy_Równoległy pisze:No nie, jeśli bramkarz swoimi zagraniami powoduje popłoch w szeregach własnej linii obronnej, to coś jest źle. Przyrowski odstawia rasowe Przyrosie (rzuciłbym się, ale mi się nie chce, więc sobie popatrzę jak wpada), Pawełek dzisiaj był bardzo niepewny. W końcówce nie trafił ręką w piłkę, poszło w poprzeczkę. Wybacz, ale to jakaś kpina, a nie bramkarz na poziomie ekstraklasy.Wiliam pisze:Upierałbym się że bramkarz ma bronić (w końcu to Ekstraklasa), a w obecnym sezonie i jeden i drugi robią to całkiem dobrze.
Piłka kopana we wszystkich odsłonach
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Nie, tylko to taka liga, że jeśli piłkarz zagra dobre pół sezonu, to potem przez lata jedzie na opinii talentu, albo przyzwoitego, ligowego grajka. I to nie tylko w przypadku bramkarzy tak jest. Lechia ściąga Buzałę, który ostatni raz przyzwoicie zagrał chyba w wieku juniorskim, jeszcze w Poznaniu. Górnik ściąga Bonina (ostatnia dobra runda w Kielcach, w sezonie, gdy Legia z Wdowczykiem na ławce i Edsonem w składzie mistrza robiła) albo Zahorskiego (ostatnia udana runda przed Euro 2008, za tamtą rundę go Leo na turniej zabrał). I takich grajków jest więcej, także wśród bramkarzy. Mamy obrońców, którzy potykają się o własne nogi, a ciągle ktoś w nich inwestuje (jakim cudem Gusić znalazł w tej lidze klub? No jak?), mamy pomocników, którzy nic nie grają, ale dalej ktoś ich chce (Bonin jest symbolem, Grzelak, Grzelczak, Madej...), mamy napastników, którzy zajebiście grają tyłem do bramki, ale nie są w stanie strzelić 10 goli w sezonie (przez lata symbolem był Bykowski, teraz na mojego faworyta wyrasta Buzała, bo Ślusarski po latach posuchy zaczął trafiać. No i o Sikorskim nie można zapomnieć.). Taka to liga.Nordyk110 pisze:hmmm czyli facet ma mocne plecy że broni tyle lat w pierwszych ligach ?
To mit.Nordyk110 pisze:A może polska szkoła bramkarzy to mit ?Bo chyba tak jest
No jeszcze taki piłkarz Czarnych Koszul jak Pazio nr 32. No ludzie totalne drewno, czym ten gościu się wczoraj wyróżnił żółtą kartką w końcówce za odrzucenie piłki. Niczym więcej. Gry i piłki unikał jak się tylko dało biegał ociężale widać że ma nadwagę. Polska Ekstraklasa jest cudowna, kluby płacą kasę takim grajką za nic
5280
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
O w mordę, mam dylemat. Real - Barca bez stawki, ze sporym udziałem rezerwowych (szczególnie w Realu), czy Piast - Zagłębie bez piłkarzy? 
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Nawiąże do dyskusji o zagraniach ręką: to, co właśnie odstawił bramkarz Widzewa to jest zagranie ręką.
- M_Szymkowiak
- Kontakt:
Jest jeszcze jedna alternatywa, skoki o 16:30. Ja stawiam właśnie na drużynówkęSzeregowy_Równoległy pisze:O w mordę, mam dylemat. Real - Barca bez stawki, ze sporym udziałem rezerwowych (szczególnie w Realu), czy Piast - Zagłębie bez piłkarzy?
105 Dworzec Gł. - Al. 29 Listopada - Majora - Prądnik Czerwony
439 Czyżyny Dworzec autobusowy - Al. 29 Listopada - Nowy Kleparz - Czarnowiejska - Mydlniki
Scania CN113ALB na Facebook'u
439 Czyżyny Dworzec autobusowy - Al. 29 Listopada - Nowy Kleparz - Czarnowiejska - Mydlniki
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Skokami gardzę. Ale może Bundesliga... Bundesliga jest fajna.
- M_Szymkowiak
- Kontakt:
W Madrycie i tak o nic nie grają.. ja puszczę pierwsze 30 minut a potem jednak skoki 
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Dortmund - Hannover wygląda interesująco, Chelsea - W.B.A. też niczego sobie, no i oczywiście Piast z Zagłębiem. C+ i Eurosport 2 to zło 
EDIT: C+ uznał, że nie chcę Chelsea, natomiast łaknę Manchesteru United
[ Dodano: |2 Mar 2013|, 2013 15:33 ]
A na C+ Gol właśnie nadają rozmowę z dwoma chyba najlepszymi arbitrami w naszej lidze, polecam wszystkim, których przepisy interesują na poziomie wyższym, niż liga podwórkowa.
EDIT: C+ uznał, że nie chcę Chelsea, natomiast łaknę Manchesteru United
[ Dodano: |2 Mar 2013|, 2013 15:33 ]
A na C+ Gol właśnie nadają rozmowę z dwoma chyba najlepszymi arbitrami w naszej lidze, polecam wszystkim, których przepisy interesują na poziomie wyższym, niż liga podwórkowa.
-
michał1984
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
45+1 minut bicia głową w mur, a i tak groźniej wychodzili Bełchatowianie. Plus genialne przyjęcie i drybling Maka.
Kocham tę ligę. Pretendent do mistrzowskiego tytułu na własnym boisku remisuje bezbramkowo z pewnym spadkowiczem, dzień wcześniej - dwukrotnie już spisana na straty, mocno przetrzebiona Polonia pokonała mającego wielkie aspiracje Lecha. Historia lubi się powtarzać, jak co roku nikt nie chce zostać mistrzem.
"Ale ty jesteś mądry, Bonifacy!"
- M_Szymkowiak
- Kontakt:
Legia coś zagrała, czy na poziomie Wisły?