Mam już dosyć tegorocznej zimy. Powinna już odpuścić. Lubię zimę, ale rower i wszystko co miłe, przyjemne stoi i czeka na cud.
Ciepło!
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
Jako, że jest to temat ogólno-narzekalny (dobrze to napisałem?)też się wypowiem.
Mam już dosyć tegorocznej zimy. Powinna już odpuścić. Lubię zimę, ale rower i wszystko co miłe, przyjemne stoi i czeka na cud.
Pawel_ pisze:reserved pisze:Pada śnieg, pada śnieg, dzwonią dzwonki sań... <lalala>reserved w poście z 27 lutego pisze:A już za 1,5 tygodnia ma być +14 st. C
Ciekawe, co by TVN powiedział, gdyby miał podać sprawdzalność prognozy pogody długoterminowej?Wolfchen pisze:Generalnie, każda prognoza dłuższa, niż 2-3 dni, to totalne wróżenie z fusów...
Akurat na rowerze zimą (po śniegu) da się spokojnie jeździć, o ile nie ma zbyt dużego mrozu no i nie pada. W czasie jazdy nie czuć że jedzie się po śliskim, kłopot miałem jak trzeba było się zatrzymać, bo nogi mi rozjeżdżały się na śniegu i lodzie.sprinter pisze:Lubię zimę, ale rower i wszystko co miłe, przyjemne stoi i czeka na cud.
W tym roku wypróbowałem, bo też miałem dosyć czekania do wiosny.
- Matrix2441
- vernalisadonis
Kwestia 3,4 kilometrów. Później się już nie czuje takiego mrozu.Matrix2441 pisze:Mój termometr wskazuje teraz -6/-7 st., a w nocy temperatura ma spaść poniżej 10 st. Współczuję mojemu brat, który jutro biegnie półmaraton.
Warszawa, 08.07.2014r., 8505/4A/519
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Też próbowałem swego czasu. (bardziej z potrzeby, niż rekreacyjnie) Ani chodniki, ani ulice nie były tego dnia skutecznie odśnieżone.ctl83 pisze:Akurat na rowerze zimą (po śniegu) da się spokojnie jeździć, o ile nie ma zbyt dużego mrozu no i nie pada. W czasie jazdy nie czuć że jedzie się po śliskim, kłopot miałem jak trzeba było się zatrzymać, bo nogi mi rozjeżdżały się na śniegu i lodzie.sprinter pisze:Lubię zimę, ale rower i wszystko co miłe, przyjemne stoi i czeka na cud.
W tym roku wypróbowałem, bo też miałem dosyć czekania do wiosny.
- Bastian
- Sułtan Maroka
O! A moja jeszcze stoi koło śmietnika! 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Nowodwory przysypane połowicznie - na chodniku się topi, ale na trawie zalega, a do tego cały czas pada 
Jedyny pozytyw, że nie jest tak zimno, jak było rano... Gratis, prognozy na najbliższe dwa tygodnie nie nastrajają optymistycznie
Jedyny pozytyw, że nie jest tak zimno, jak było rano... Gratis, prognozy na najbliższe dwa tygodnie nie nastrajają optymistycznie
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Masakra, to ma być wiosna?
http://www.weatheronline.co.uk/weather/ ... NOREGION=1
Może to już ten lodowiec?
http://www.weatheronline.co.uk/weather/ ... NOREGION=1
Może to już ten lodowiec?