Sąd nad 175
Moderator: Wiliam
A propo 365 to jakiś absurd, że w dobie cięć takie śmieci jak 365 czy 227 się zostawia, a nawet uruchamiają nowe (444) co jest już szczytem bezczelności, niegospodarności, itp. Ale oczywiście lepiej kasować/skracać lepiej funkcjonujące i bardziej potrzebne linie. Jakoś Międzynarodową wpychają do strefy dojścia pieszego nie dając tam żadnej komunikacji a Postępu już nie mogą?...
O właśnie kolego! I o to chodzi. Bo ZTM zamiast kasować te zbędne linie to kasuje te dobre, a śmieci zostawia. Jeszcze udają że wszystko jest OK. W poniedziałek jak zobaczyłem SU12 na 365 z rekordowym zapełnieniem trzech osób, to myślałem że mnie krew zaleje. A potem przyjechało 504 pełne, 136 pełne, 165 średnio pełne. I co jest do wywalenia bądź zmiany? Bo napewno nie 504, 175 i jeszcze parę innych linii.
-
Pan Piotr
- (XXXX)
Jednak porównanie 227 do 365/444 wydaje się nieadekwatne. Tak się składa, że codziennie nim jeżdżę i na odcinku: PL. BANKOWY - TARGÓWEK-RATUSZ wszystkie miejsca siedzące są zazwyczaj zajęte, a w szczycie sporo osób stoi. Takiej frekwencji w 365/444 ciężko uświadczyć.ZEA_R-0 pisze:A propo 365 to jakiś absurd, że w dobie cięć takie śmieci jak 365 czy 227 się zostawia, a nawet uruchamiają nowe (444) co jest już szczytem bezczelności, niegospodarności, itp. Ale oczywiście lepiej kasować/skracać lepiej funkcjonujące i bardziej potrzebne linie. Jakoś Międzynarodową wpychają do strefy dojścia pieszego nie dając tam żadnej komunikacji a Postępu już nie mogą?...
- fik
- Naczelne Chamidło
Czyli twierdzisz, że 175 dobre, 504 dobre, wszystko dobre, nic nie trzeba działać.Miki996 pisze:Chodziło o to że jest do uwalenia według polityki miasta. Wybacz szanowny panie i już się ogarniam.
A dziś o 7.40 pojechało z Sasanek puste jak bęben 175 za pustym jak bęben 188 za pustym 141 za przeciętnie zapełnionym 504, w czterech autobusach było łącznie może 80 osób. Ale nie, komunikacja na Żwirkach jest super, nic nie trzeba reformować, kto bogatemu zabroni.
To jest co najmniej ciekawy pomysł, choć osobiście myślałem też o [szatański pomysł]skierowaniu 306 od Sasanek po trasie 504 do Kabat, oczywiście przy odpowiednim podbiciu[/szatański pomysł]geograf_OSU pisze:Nowe 1xx na trasie Dw. Zachodni po trasie 154 przez 1 sierpnia i potem trasas 504 na Kabaty.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Problem na pewno jest taki że 504 na Sasanki wpada niezależnie od rozkładu przez korki w okolicach przystanku Bartłomieja i GM. I niestety 504 wpada zazwyczaj po 175, które zabiera większość pasażerów. 504 jedzie pustawe wyprzeda nabite 175 w okolicach Pomnika Lotnika... i tak prawie codziennie. W drugą stronę podobnie.fik pisze:Czyli twierdzisz, że 175 dobre, 504 dobre, wszystko dobre, nic nie trzeba działać.Miki996 pisze:Chodziło o to że jest do uwalenia według polityki miasta. Wybacz szanowny panie i już się ogarniam.
A dziś o 7.40 pojechało z Sasanek puste jak bęben 175 za pustym jak bęben 188 za pustym 141 za przeciętnie zapełnionym 504, w czterech autobusach było łącznie może 80 osób. Ale nie, komunikacja na Żwirkach jest super, nic nie trzeba reformować, kto bogatemu zabroni.
To jest co najmniej ciekawy pomysł, choć osobiście myślałem też o [szatański pomysł]skierowaniu 306 od Sasanek po trasie 504 do Kabat, oczywiście przy odpowiednim podbiciu[/szatański pomysł]geograf_OSU pisze:Nowe 1xx na trasie Dw. Zachodni po trasie 154 przez 1 sierpnia i potem trasas 504 na Kabaty.
Dlatego w pewnym momencie byłem zwolennikiem zrobienia 175 + 504 = 1xx.
Jedno muszę przyznać Fikowi (z którym wiele razy się nie zgadzam) że na Żwirkach mamy jeden wielki pierdolnik...
Popieram tezę, że trzeba coś stamtąd wyciąć, ale akurat chyba rano większość osób jeździ w drugą stronę.fik pisze: A dziś o 7.40 pojechało z Sasanek puste jak bęben 175 za pustym jak bęben 188 za pustym 141 za przeciętnie zapełnionym 504, w czterech autobusach było łącznie może 80 osób. Ale nie, komunikacja na Żwirkach jest super, nic nie trzeba reformować, kto bogatemu zabroni.
Jednak jako dubel 4 i 500+Pan Piotr pisze:Tak się składa, że codziennie nim jeżdżę i na odcinku: PL. BANKOWY - TARGÓWEK-RATUSZ wszystkie miejsca siedzące są zazwyczaj zajęte, a w szczycie sporo osób stoi.
A to jest przecież podwójny dubel.ZTM pisze:Zamiast tego podjęto decyzję o ograniczeniu oferty na liniach dublujących komunikację szynową.
- Daniel_FCB
- (kaczofob)
Końcówka przy DWC trochę kiepsko pasuje. Żeby to chociaż metro zaliczyło. A wyciąganie tego na długaśnej trasie Ursynów - Żwirki - Pl. Piłsudskiego by rozwaliło tę linię...adner pisze:Dlatego w pewnym momencie byłem zwolennikiem zrobienia 175 + 504 = 1xx.
Najprościej by było zakrańcować przy M Rondo Daszyńskiego.
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM