A w maju i listopadzie równocześnie całą dobę i tylko od 22:00 do 6:00MeWa pisze: • od maja do listopada tylko w godzinach 22:00-6:00;
• od listopada do maja przez całą dobę;
O chłodzeniu i niechłodzeniu
-
Stary Pingwin
- MeWa
- Cukiereczek
Regulamin: "W przypadku pojazdów wyposażonych w odpowiedni przycisk oraz znak graficzny (piktogram) pasażerowie wysiadający i wsiadający są zobowiązani samodzielnie otworzyć drzwi naciskając przycisk znajdujący się na lub przy drzwiach".
Nie widzę tutaj "Motorniczowie są zobowiązani do stosowania ciepłego przycisku cały czas".
Nie widzę tutaj "Motorniczowie są zobowiązani do stosowania ciepłego przycisku cały czas".
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
-
Stary Pingwin
- MeWa
- Cukiereczek
To jest dorabianie interpretacji, a nie czytanie ze zrozumieniem. Z tych przepisów nie wynika obowiązek stosowania CG zawsze i we wszystkich okolicznościach.Stary Pingwin pisze:MeWa, Pasażerowie muszą zawsze korzystać z cg, Więc motorniczy musi zawsze uaktywniać. Tzw czytanie ze zrozumieniem
Z całym szacunkiem, ale takie rozumienie tego przepisu jest po prostu głupie, bo gubi gdzieś po drodze jakikolwiek sens takich regulacji.
I jak zresztą widać - ZTM myśli inaczej.
Poza tym, gdyby trzymać się Twojej interpretacji, to CG należałoby stosować także np. w tłoku.
-
Stary Pingwin
Przy dużej ilości pasażerów na przystanku motorniczy może otworzyć wszystkie drzwi, tak samo przy zauważeniu na przystanku osoby z białą laską. Przy wysuwaniu rampy też otwieramy wszystkie drzwi, bo tak jest to zaprogramowane.
Nic nie interpretuję, każdy dostał pismo z nowymi wytycznymi i musiał je pokwitować.
P.S. Gdybym umiał kopiować i wklejać, przesłałbym Ci na PW.
Zdziwiłbyś się, do jakich dziwnych zarządzeń trzeba się stosować.
Proszę na przyszłość nie zarzucać mi konfabulacji oraz nadinterpretacji
zarządzeń tworzonych przez mądrzejszych(?) ode mnie.
Nic nie interpretuję, każdy dostał pismo z nowymi wytycznymi i musiał je pokwitować.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
3456 dziś, szum głośny, z wylotów leciało chłodne (ale nie zimne) powietrze. W autobusie było nieco za ciepło (po otwarciu okien w sam raz, przy dzisiejszych temperaturach klima nie była w sumie potrzebna), luki dachowe otwarte. Stąd pytanie - czy to była klima? Czy w tych MANach luki dachowe nie zamykają się automatycznie razem z jej włączeniem?
noidea
- MeWa
- Cukiereczek
Nie piszę, że Ty wymyśliłeś, bo wiem, że takie zarządzenie się pojawiło (choć niestety też nie widziałem). I na razie z ustaleń wynika, że to musi być inwencja twórcza TW, bo ZTM twierdzi, jak już wklejałem, że nie trzeba stosować non stop CG.Stary Pingwin pisze:Przy dużej ilości pasażerów na przystanku motorniczy może otworzyć wszystkie drzwi, tak samo przy zauważeniu na przystanku osoby z białą laską. Przy wysuwaniu rampy też otwieramy wszystkie drzwi, bo tak jest to zaprogramowane.
-
Stary Pingwin