725 to bardzo dziwna linia. Jeździłem w Niedzielę rowerem w okolicach końcówki trasy 725. Widziałem kompletnie pustą Solinę w jedną stronę, później w drugą. Jedyny plus że ładne zdjęcia wychodzą z tym autobusem w tych okolicach. Więc dużo osób nie będzie zwiedzało tych Kabat. Ktoś wspomniał ze był postulat żeby 725 dojeżdżało "całodobowo" do Kościoła.Georg pisze:"W celu poprawy obsługi Starych Kabat" to taki chwyt marketingowy, żeby nikomu nie przyszło do głowy, że coś im się zabiera albo pogarsza im się komunikacja, a jednocześnie, żeby zmniejszyć tabor bez dodatkowych kosztów brygadowych.
Ale tutaj nie bardzo rozumiem, dlaczego zamiast zrobić jedną linię mikrobusową Stare Kabaty-Wilanów, robi się podjazdy innych linii? Uznano, że mikrobus z Kabat woziłby powietrze? W ten sposób mieszkańców Kępy Okrzeskiej czeka mimowolne zwiedzanie Kabat.
422, 501 i 519
Moderator: Wiliam
Starym Kabatom pogarsza się, bo jest do Wilanowa, a nie do centrum.
Starym Kabatom polepsza się, bo:
1. Jest kilka kursów w dobie więcej.
2. Jest chyba jednak wygodniejszy dojazd do Starych Kabat - poprzednio było też w jedną stronę i bez możliwości przesiadki - pozostawało siedzieć w Powsinie Park i czekać na powrót. Z drugiej strony - kurs przez pętlę był pewny, połączenie z przesiadką może się skończyć ucieczką 725 - następny za godzinę, szybciej dojść...
Kępie O. się pogarsza. Pasażerom tych kilku kursów 519 się polepsza, bo nie muszą zwiedzać Starych Kabat...
Starym Kabatom polepsza się, bo:
1. Jest kilka kursów w dobie więcej.
2. Jest chyba jednak wygodniejszy dojazd do Starych Kabat - poprzednio było też w jedną stronę i bez możliwości przesiadki - pozostawało siedzieć w Powsinie Park i czekać na powrót. Z drugiej strony - kurs przez pętlę był pewny, połączenie z przesiadką może się skończyć ucieczką 725 - następny za godzinę, szybciej dojść...
Kępie O. się pogarsza. Pasażerom tych kilku kursów 519 się polepsza, bo nie muszą zwiedzać Starych Kabat...
Może lepiej jakby ze 139 coś takiego zrobili. Linia bardziej rekreacyjna, w dodatku "gratisowo" podmiejskie tereny obsługuje. No i przesiadka w 710 lepsza.
[ Dodano: |6 Wrz 2012|, 2012 18:10 ]
.
[ Dodano: |6 Wrz 2012|, 2012 18:10 ]
Nie "tych", bo im czasowo wychodzi jednakowo. Szybszy odjazd z pętli mieli. Więc niby się pogorszy, bo lepiej jechać i zwiedzać niż stać. Polepszy się tym, którym te kursy "przedwcześnie" sprzed nosa uciekałyMichalJ pisze:Pasażerom tych kilku kursów 519 się polepsza, bo nie muszą zwiedzać Starych Kabat...
Gdyby nie było żadnych sporów i lepsza droga do Kabat, można by było puścić 139 z Kabaty STP do Ogrodu Botanicznego przez Stare Kabaty
A 725 na pewno straci parę minut na Przekornej w popołudniowych godzinach jadąc w stronę Wilanowa.Czyli jadąc 725 do Wilanowa z Kępy Okrzewskiej lepiej będzie wysiadać na przystanku Rosochata i tam już wsiadać w 139, 519 i 724
A 725 na pewno straci parę minut na Przekornej w popołudniowych godzinach jadąc w stronę Wilanowa.Czyli jadąc 725 do Wilanowa z Kępy Okrzewskiej lepiej będzie wysiadać na przystanku Rosochata i tam już wsiadać w 139, 519 i 724
Transport to życie, transport to pasja, transport to miłość, rzecz jasna 
Odkopuję, bo chyba jest po co.
Więc wrzuciłem sobie do wawkomowego składaka wyżej wymieniony tercecik i będzie wyraźnie mniej kursów w międzyszczycie, za to szczyt wygląda nieźle.
W stronę Centrum
I z powrotem
Dla porównania - jak to wygląda dzisiaj
Do Centrum
I z powrotem
Tylko nie wiem szczerze mówiąc, czy odcinek od Placu Konstytucji do Dworca Centralnego tego wszystkiego nie rozwali w pył...
Więc wrzuciłem sobie do wawkomowego składaka wyżej wymieniony tercecik i będzie wyraźnie mniej kursów w międzyszczycie, za to szczyt wygląda nieźle.
W stronę Centrum
I z powrotem
Dla porównania - jak to wygląda dzisiaj
Do Centrum
I z powrotem
Tylko nie wiem szczerze mówiąc, czy odcinek od Placu Konstytucji do Dworca Centralnego tego wszystkiego nie rozwali w pył...
Tajemnica tkwi w http://
i korzystaniu z tej bazy [OT] EOT
W którym się nie stoi dłużej niż 3/5 minut a który można nadrobić na Przyczółkowej. To już prędzej problematyczny jest odcinek Pl. Konstytucji - Dw. Centralny.TGM pisze:Teraz nawet 519 z 519 nie skoordynują przez korek na Przekornej.