Ile masz kilometrów do pracy?Stary Pingwin pisze:Koszt jazdy samochodem(litrowa corsa) wyniesie mnie w miesiącu 77 PLN. Ponieważ komunikacja nocna u mnie nie występuje, i tak często używam autka. Jeżdżę na benzynie, 5.14 w STATOIL.
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Bilet wolnej jazdy a pensja w KM
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Policz sobie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Te wątpliwości oznaczają jakośc uchwały Rady Warszawy i to, że osobie jadącej o 23 w dresie a posiadającej bilet służbowy nikt nie udowodni czy jest w pracy czy nie.pawcio pisze:Nie wyczerpią, bo w ubiorze służbowym z legitymacją jedzie się też do pracy, a to wykonywaniem pracy nie jest.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
metron
MisiekK pisze:Te wątpliwości oznaczają jakośc uchwały Rady Warszawy i to, że osobie jadącej o 23 w dresie a posiadającej bilet służbowy nikt nie udowodni czy jest w pracy czy nie.pawcio pisze:Nie wyczerpią, bo w ubiorze służbowym z legitymacją jedzie się też do pracy, a to wykonywaniem pracy nie jest.
Bo ja jeszcze nie słyszałem i nie znam żadnego innego miejsca w Polsce gdzie pracownik spółki transportowej ma kupować sobie bilet. Nawet w takim Wrocławiu gdzie i owszem pracownikom odebrano prawo do bezpłatnych przejazdów pracownikowi bilet kupuje pracodawca. Pracownik płaci podatek około 5zł miesięcznie. Znika problem interpretacji czy pracownik jedzie do pracy czy do kochanki
W Warszawie zrobiono z tym po prostu cyrk. Pracownik jadący do pracy został potraktowany gorzej od menela któremu zafundowano bilet
15 litrów w skali miesiącaPawel_ pisze:Prawie 15km - w skali miesiąca.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
-
Stary Pingwin
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A w Łodzi, gdzie jakiś czas temu sprywatyzowano (= wysłano na umowy śmie^H^H^H^H samozatrudnienie) kierowców?metron pisze:
Bo ja jeszcze nie słyszałem i nie znam żadnego innego miejsca w Polsce gdzie pracownik spółki transportowej ma kupować sobie bilet.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- MeWa
- Cukiereczek
Trochę aktualności: http://www.rynek-kolejowy.pl/45803/Wars ... jskiej.htm
Rozpoczyna się spór zbiorowy.
Rozpoczyna się spór zbiorowy.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Bastian
- Sułtan Maroka
A przy kim jest? Teściowa na pół etatu?MeWa pisze:to zależy w czym, bo przy pracownikach tego obostrzenia nie ma.KwZ pisze:Związki żądają, ale tylko na rzecz zatrudnionych na co najmniej 0,5 etatu.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- MeWa
- Cukiereczek
Ja rozumiem to tak:Bastian pisze:A przy kim jest? Teściowa na pół etatu?MeWa pisze:to zależy w czym, bo przy pracownikach tego obostrzenia nie ma.![]()
![]()
- przejazdy dla wszystkich pracowników bez względu na wymiar zatrudnienia
- rekompensata za rodzinę dla pracowników zatrudnionych na co najmniej 0,5
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"